کد خبر: 962923
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۲
تلاش‌های بیهوده برای جبران توقیف حقارت‌آمیز
روز گذشته خبری با عنوان «انگلیس به صورت رسمی با ارسال نامه به شورای امنیت سازمان ملل از ایران شکایت کرد» در سطح رسانه‌های داخلی و خارجی منعکس شد؛ خبری که نشان می‌دهد انگلیس به جای پاسخ درخور آوازه استعمارگرانه خود تلاش دارد...
سرویس سیاسی جوان آنلاین: روز گذشته خبری با عنوان «انگلیس به صورت رسمی با ارسال نامه به شورای امنیت سازمان ملل از ایران شکایت کرد» در سطح رسانه‌های داخلی و خارجی منعکس شد؛ خبری که نشان می‌دهد انگلیس به جای پاسخ درخور آوازه استعمارگرانه خود تلاش دارد با به کارگیری برخی از ابزار‌های سمبلیک توقیف تحقیرآمیز کشتی خود توسط جمهوری اسلامی ایران را جبران کند.

لحن و ادبیات انگلیسی‌ها بعد از توقیف کشتی آن‌ها به دلیل نقض برخی از قوانین تنگه هرمز در نوع خود جالب توجه بود، به گونه‌ای که مقامات ارشد این کشور به جای گستاخی‌های معمول در شش سال اخیر، تلاش کردند مواضعی نرم و غیرتحریک آمیز اتخاذ کنند و به گونه‌ای واژگانی را به کار بگیرند که منجر به تشدید روابط میان خود و طرف ایرانی نشوند. روز گذشته نیز آنگونه که رویترز گزارش داده است، وزارت خارجه انگلیس با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرده است؛ اقدامی که حداقل کار ممکن یک کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل برای دفاع از حیثیت بر باد رفته است چراکه دولت انگلیس برای جبران شکست تحقیرآمیز خود مقابل ایران در جنگ نفتکش‌ها و برای سرپوش گذاشتن بر آن در برابر افکار عمومی داخلی ناچار است دست به چنین اقدامی بزند تا برخلاف واقعیت‌های صحنه، القا کند که در برابر اقتدار ایران حرفی برای گفتن دارد! در این نامه انگلیس مدعی شده که توقیف نفتکش آن‌ها توسط نیرو‌های ایرانی در آب‌های دریای عمان صورت گرفته است نه خلیج فارس و هیچ مدرکی از برخورد این نفتکش با کشتی صیادی ایران وجود ندارد، لذا اقدام ایرانی‌ها در توقیف نفتکش مذکور غیرقانونی است.

این کشور در بخش دیگری از نامه خود بدون اشاره به اقدام مشابه این کشور در توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق، مدعی شده تهدید ناوبری در گذرگاه‌های بین‌المللی غیرقابل قبول است و این تهدید، یک تنش‌زایی بزرگ و نگران‌کننده محسوب می‌شود. شورای امنیت نیز یک رونوشت از این نامه برای «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل ارسال شده است. جالب است که پیش از این جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس در گفت‌وگوی تلفنی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود ضمن ابراز ناخرسندی از اقدام ایران، خواستار اقدام عملی تهران برای کاهش تنش‌ها شده بود.

این چندمین باری است که انگلیس و امریکا به دلیل رفتار‌های مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران نظیر آزمایش موشکی و حضور مستشاری در کشور‌های سوریه و عراق از ایران به شورای امنیت سازمان ملل شکایت می‌کنند؛ شکایت‌هایی که اگر به صورت متوالی و متراکم و با حمایت چین و روسیه در آینده صورت بگیرد می‌تواند پیامد‌های حقوقی یا اقتصادی را برای کشور به همراه داشته باشد، اما در شرایط فعلی نمایانگر ناتوانی دولت‌های انگلیس و امریکا و سایر همپیمانان منطقه‌ای آن‌ها در مواجهه با نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران است، آن هم در شرایطی که بر اساس محاسبات کشور‌های غربی، ایران در شرایط جنگ اقتصادی و مشکلاتی که برای فروش نفت پیش رو دارد، اراده‌ای برای برخورد با دزدان دریایی ندارد در صورتی که اتفاقاتی نظیر سرنگونی پهپاد امریکایی در تنگه هرمز و توقیف کشتی‌های انگلیسی نشان داد ایران برای دفاع از حقوق و منافع خود اصل اغماض را نادیده گرفته است.

تلاش‌های بیهوده برای جبران توقیف حقارت‌آمیز

انگلیسی‌ها از بازتاب توقیف حقارت‌آمیز کشتی خود توسط جمهوری اسلامی ایران بسیار عصبانی هستند و همانگونه که اشاره شد تلاش می‌کنند برای جبران بخش‌هایی از این حقارت و ترمیم چهره بین‌المللی خود از فراگیر شدن اخباری از این دست جلوگیری کنند، در حالی که توقیف کشتی‌های این کشور در تنگه هرمز به خبر یک بسیاری از رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است، به عنوان نمونه روزنامه رأی‌الیوم توقیف نفتکش انگلیسی را به اتفاقات جبل‌الطارق مربوط دانسته و نوشته است که ایران در واکنش به این اقدام انگلیسی‌ها نفتکش مذبور در خلیج فارس را متوقف کرده است. این روزنامه در ادامه روایت انگلیسی‌ها از علت توقیف کشتی ایرانی در جبل‌الطارق که حامل ۲ میلیون بشکه نفت بوده را بیان و تأکید کرده این کشتی قصد رفتن به سوریه را داشته است.

المیادین هم تصاویر توقیف نفتکش ستنا ایمپرو را منتشر کرد و به نقل از خبرنگار خود در تهران نوشت که این نفتکش وارد آب‌های سرزمینی ایران شده است تا مراحل قانونی را پشت سر بگذارد. این رسانه در ادامه خبر از اعتراض پاریس و لندن به این اقدام ایران داده و نوشته است که کمیته اضطراری دولت انگلیس به منظور بررسی این رویداد تشکیل جلسه داده است.
به گزارش مشرق همچنین الجزیره سخن از نشانه‌های جنگ در تنگه هرمز به میان آورده و عنوان می‌کند: «سپاه پاسداران نشان داد می‌تواند حرکت دریایی در شاهراه آبی را که یک‌سوم نفت دنیا از آن عبور می‌کند با خلل مواجه سازد یا کاملاً متوقف کند.» وب سایت این شبکه ماهواره‌ای قطری می‌افزاید که این اقدام ایران، واشنگتن و لندن را به شدت خشمگین کرده است.

همچنین روزنامه الاخبار لبنان نیز در همین باره نوشته است: سپاه پاسداران ایران تهدیدات خود را عملی ساخت و یک نفتکش انگلیسی را توقیف کرد. الاخبار در ادامه با اشاره به ماجرای توقف نفتکش ایران در جبل‌الطارق خاطرنشان کرد که ایران به این واسطه نشان داد دست بالا را در خلیج فارس دارد.
روسیا الیوم روسیه نیز در همین باره نوشته است که ایران پس از آنکه در چندین نوبت خواستار آزادسازی نفتکش توقیف شده خود در جبل‌الطارق شد دست به مقابله‌به‌مثل زد و یک نفتکش انگلیسی را توقیف کرد.

انقلاب مقتدر

چندی پیش بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از سخنرانی‌های خود با اشاره به تلاش‌های دولت انگلیس برای ضربه زدن به منافع ملی جامعه ایرانی و بازگرداندن ایران به شرایط قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از لزوم برخورد مقتدرانه با گستاخی و دخالت‌های دولتمردان انگلیس در امور داخلی ایران سخن به میان آوردند و فرمودند: «نگلیسی‌ها دلشان تنگ شده برای دخالت کردن در ایران. یک روزی بود که پادشاه کشور وقتی می‌خواست تصمیمی بگیرد، یک تصمیم مهمی می‌خواست بگیرد سفیر انگلیس را صدا می‌کرد از او می‌پرسید این کار را بکنم یا نکنم؟ انگلیسی‌ها اینجور در امور کشور یک روزی دخالت می‌کردند، بعد هم امریکایی‌ها و یک مدتی هم هر دو. امروز این دست‌ها قطع شده است، امروز این دخالت‌ها جلویش گرفته شده است به برکت انقلاب، به برکت بیداری مردم. دلشان تنگ شده است...» یا در جای دیگری فرمودند: «یک روزی بود که پادشاه کشور وقتی می‌خواست تصمیم مهمی بگیرد، سفیر انگلیس را صدا می‌کرد و از او می‌پرسید که این کار را بکنم یا نکنم.»
آنچه در موضوع توقیف نفتکش انگلیس در تنگه هرمز خودنمایی می‌کند این است که انگلیسی‌ها به وضوح دریافته‌اند شرایط امروز ایران با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کاملاً متفاوت است و هر نوع گستاخی و رفتار‌های مداخله‌جویانه یا تلاش آن‌ها برای ضربه زدن به منافع ملی کشور با پاسخ مقتدرانه روبه‌رو خواهد شد؛ رویکردی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جای خود را به ذلت‌پذیری مطلق داده بود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
0
1
سلام سال هاست که انگلیس و آمریکا در منطقه حرفی برای گفتن ندارند.در سوریه آمریکا و انگلیس با تمام توان از داعش حمایت کردند ولی نتوانستند کاری از پیش ببرند و به اهداف خود برسند.کاش این حقیقت از طرف برخی واداده های به غرب درک می شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار