کد خبر: 962929
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۱
از اوایل امسال بود که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، اجرای ۴۰هزار پروژه محرومیت‌زدایی را در دستور کار خود قرار داد. طرحی که در مناطق محروم و کم‌برخوردار اجرایی و در جهت زدودن چهره فقر از جامعه است.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: از اوایل امسال بود که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، اجرای ۴۰هزار پروژه محرومیت‌زدایی را در دستور کار خود قرار داد. طرحی که در مناطق محروم و کم‌برخوردار اجرایی و در جهت زدودن چهره فقر از جامعه است. بر همین اساس یکهزار و ۲۲۰ پروژه به استان کرمان مربوط است که قرار است هر طرح به نام یک شهید نامگذاری شود. حالا ۷ هزار نیروی جهادگر در قالب ۵۶۹ گروه جهادی در کرمان مشغول فعالیت هستند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن سپاه را به اهداف از پیش تعیین شده خود برسانند و محرومان منطقه را از وضعیت کنونی خارج کنند.

از زمان تشکیل بسیج سازندگی بود که برنامه‌های محرومیت‌زدایی سپاه و بسیج قدرت و سرعت بیشتری به خود گرفت و با راه‌اندازی گروه‌ها و اردو‌های جهادی، اشتغال و محرومیت‌زدایی در دستور کار قرار گرفت. در کرمان هم در زمینه رفع و زدودن چهره زشت محرومیت اقدامات خوبی صورت گرفت و علاوه بر قرارگاه خاتم، سپاه ثارالله کرمان هم برنامه‌های مدونی را به اجرا درآورد.

در همین رابطه فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه به دنبال توانمندسازی اقشار محروم هستیم، گفت: «بخشی از فعالیت‌های قرارگاه خاتم در کرمان شامل پروژه‌های شهری، بخشی هم در جازموریان شامل ساخت ۵۰ واحد برای محرومان است. سپاه استان هم در سه دهستان در عنبرآباد، ریگان و شهداد با قریب ۷۰ تا ۸۰ روستا برنامه‌های محرومیت‌زدایی خود را به اجرا در آورده است.»
سردار غلامعلی ابوحمزه با اشاره به فرمایشی از رهبری مبنی بر اینکه «آرزو دارم هزار نقطه در کشور آباد شود» خاطرنشان کرد: «در قالب قرارگاه پیشرفت و آبادانی این کار را انجام می‌دهیم و اردو‌های جهادی را هم دنبال می‌کنیم که در همین راستا قریب ۲۰۰ دانشجوی رشته پزشکی کرمان در مناطق جنوب کار کردند.» فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان ساخت خانه عالم، غسالخانه و خانه بهداشت در مناطق محروم و در کنار این فعالیت‌ها پیگیری مسائل آسیب‌های اجتماعی با ایجاد پایگاه‌هایی در سطح شهر‌های استان را از دیگر فعالیت‌های قابل ذکر سپاه نام برد که باید در یک زمانبندی مشخص به نتیجه رساند.

ویرانی‌های سیل همه ماجرا نبود

وقتی در باره جهادگران بسیجی و خدماتشان به مناطق محروم صحبت به میان می‌آید، نباید فقط از ساخت و ساز و اقدامات عمرانی حرف زد. جهادگران در تمام زمینه‌ها آماده کمک به هموطنان هستند و در این راستا فعالیت‌های علمی و فرهنگی و از همه مهم‌تر صنعتی و کشاورزی آنهاست. همین چند روز پیش بود که معاون سازندگی بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه عملیات نجات باغ‌های انجیر لرستان به دست جهادگران به پایان رسیده و مقصد بعدی گروه‌های جهادی پاکسازی کرمان از ملخ‌هاست، گفت: «بعد از وقوع سیل در لرستان بیشتر توجه افکار عمومی به سمت بازسازی خانه‌ها جلب شد و بخش زیادی از باغ‌های انجیر که در حاشیه رودخانه‌ها بودند زیر گل‌ولای رفتند که این باغ‌ها بزرگ‌ترین قطب انجیر کشور محسوب می‌شوند.»

صادق مفرد افزود: «در صورت نابودی باغ‌های انجیر معیشت ۱۰هزار نفر از مردم منطقه دچار مشکل می‌شد. از ماه رمضان سال گذشته اعزام جهادگران را برای نجات این باغ‌ها آغاز کردیم و با به پایان رسیدن این عملیات، حالا ۹۵۰ جهادگر با محوریت بسیج دانشجویی در این دوره شرکت کردند.» وی تأکید کرد: «جهادگران توانستند ۱۳۵ باغ را با کار جهادی نجات دهند و گل‌های آن‌ها را تخلیه کنند. باغ‌هایی که شامل ۱۶هزار اصله درخت انجیر بود و این درخت‌ها میان یک تا دو متر گل‌ولای رفته بودند. بر اساس اعلام کارشناسان سالانه ۱۰۰ میلیون تومان درآمد حاصل از این انجیر‌ها بود که توسط جهادگران از خطر نجات یافت.» مفرد خاطرنشان کرد: «جنوب کرمان و حمله ملخ‌ها به این منطقه به دلیل همزمانی با سیل قدری فراموش شد. حمله ملخ‌ها به این منطقه در حال نابود کردن زیرساخت‌های اقتصادی است و این ملخ‌ها به‌سرعت در حال تکثیر شدن هستند.»
وی تأکید کرد: «برای نجات جنوب کرمان نیاز به حضور گروه‌های جهادی است. این گروه‌های جهادی ابتدا باید در شناسایی کانون‌های آلودگی کمک کنند و پس از آن در سمپاشی مناطق آلوده همکاری داشته باشند. ضمناً باید تجهیزات و امکانات برای این کار فراهم شود.»

۱۳۹۳ طرح محرومیت‌زدایی در کرمان

تا اواخر سال گذشته بود که هزار و ۳۹۳ طرح محرومیت‌زدایی در کرمان اجرا شد. در آن زمان فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته برای محرومیت‌زدایی گفت: «یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری مردمداری و مردم‌یاری است و در این راستا از ۱۸ سال قبل بسیج سازندگی ایجاد شده است.» سردار غلامعلی ابوحمزه افزود: «در سال‌های اخیر با شکل‌گیری سازمان بسیج سازندگی، سپاه در عرصه محرومیت‌زدایی حدود ۱۰۸ هزار و ۷۶۴ طرح عمرانی را با اعتباری بیش از ۲ هزار و ۴۳۳ میلیارد تومان در کشور در دستور کار قرار داده است.» وی با اشاره به توزیع ۱۳ هزار و ۴۰۳ سبد البسه و پوشاک و ۶ هزار و ۸۴۳ سبد نوشت‌افزار در مناطق محروم استان از طریق سپاه و بسیج افزود: «یکی از برجستگی‌های مناطق محروم، وجود افراد نخبه و با استعداد‌های عجیب در این مناطق است که متأسفانه به دلیل فقر نمی‌توانند به مدارج بالاتر علمی برسند و از ادامه تحصیل باز می‌مانند که باید رسانه‌ها در این زمینه کمک کنند.» سردار ابوحمزه با اشاره به فعالیت‌های بهداشتی و درمانی بیان کرد: «بسیج جامعه پزشکی ماهانه با اعزام به مناطق محروم هزار و ۳۸۰ سبد بهداشتی- درمانی تهیه و در مناطق محروم توزیع می‌کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار