کد خبر: 962985
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۱
در حالی که نخست‌وزیر عراق دستور تشکیل کمیته تحقیقات درباره حمله به اردوگاه نظامی حشدالشعبی در استان صلاح‌الدین را صادر کرده، داستان بمباران پایگاه شهدا مربوط به حشدالشعبی که روز جمعه اتفاق افتاد، ابعاد پیچیده‌تری پیدا کرده است. منابع عراقی این حمله را یک برنامه مشترک امریکایی - اسرائیلی می‌دانند، ولی وزارت دفاع امریکا دست داشتن نیروهایش در این حمله را تکذیب می‌کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دو هفته قبل، اواسط تیرماه بود که منابع خبری عراقی از کشف فایل صوتی تماس بین فرمانده عملیات الانبار در عراق و یکی از جاسوسان سازمان جاسوسی امریکا (CIA) پرده برداشتند. در این فایل صوتی که بعد مشخص شد حشدالشعبی عراق در اختیار رسانه‌ها قرار داده، جاسوس سازمان CIA از سرلشکر محمود خلف الفلاحی، فرماندهی عملیات الانبار می‌خواهد که مختصات پایگاه‌های ارتش عراق و نیرو‌های امنیتی و حشدالشعبی و گروه‌های مقاومت به خصوص گردان‌های حزب‌الله در منطقه القائم را اعلام کند. پرونده این فرمانده عراقی چند روز بعد روی میز وزارت دفاع عراق رفت و نجاح الشمری، وزیر دفاع عراق نیز دستور تشکیل کمیته‌ای تحقیقاتی در این زمینه را صادر کرد. همان زمان، گردان‌های حزب‌الله عراق با صدور بیانیه‌ای خواستار بستن مقر سفارت واشنگتن در بغداد و اخراج سفیر آن شدند. در بیانیه حزب‌الله عراق آمده بود: «رسوایی جاسوسی که ادله موثق آن توسط شبکه رسانه مقاومت فاش شد، شوک بزرگی برای ملت عراق و تشکیلات نظامی آن ایجاد کرد. این رسوایی نقش تخریبی، جاسوسی و توطئه‌ای سفارت امریکا و رژیم صهیونیستی علیه عراق و نیرو‌های ملی آن را فاش کرد.»
البته آنگونه که برخی منابع نوشته اند، سفارت امریکا پس از انتشار این نوار به سرعت با عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق، تماس گرفته و خواهان جمع و جور کردن این داستان و جلوگیری از پیگیری و محاکمه متهمان این پرونده شده است.

سفینه‌ای از خارج نیامده!
اواخر اردیبهشت ماه بود که منابع عراقی فاش کردند که امریکا به خاطر حشدالشعبی فشارهایش را روی دولت عراق تشدید کرده است. رویترز گزارش کرد که امریکا معتقد است نیرو‌های حشدالشعبی درحال قدرتمندتر شدن هستند و باید جایی جلوی آنان گرفته شود. منابع امریکایی همان موقع گفتند که مایک پمپئو در سفر خود به عراق به عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر این کشور در مورد حشدالشعبی هشدار داده و به او گفته جلوی گسترش حشدالشعبی را بگیرند وگرنه امریکا خود جلوی این گروه را خواهد گرفت. چند هفته بعد فرمان ۱۰ ماده‌ای نخست‌وزیر عراق برای ادغام بسیج مردمی عراق در ارتش منتشر شد و بالاخره روز جمعه همین هفته، اقدامات علیه حشدالشعبی با حمله به پایگاه آن عملیاتی شد و در حمله‌ای که به پادگان شهدا مربوط به بسیج مردمی عراق در منطقه «آمرلی» در استان صلاح‌الدین انجام شد، دو نفر از نیرو‌های الحشد زخمی شدند و البته مهم‌تر از همه اینکه هیچ گروهی نیز مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفت. پایگاه خبری السومریه گفته که پایگاه «الشهدا» در منطقه آمرلی وابسته به تیپ ۱۶ حشدالشعبی، یک بار در ساعت ۱:۰۵ بامداد جمعه و بار دیگر هم ساعت ۲:۱۰ بامداد همان روز هدف حمله پهپاد ناشناس قرار گرفته است. در عراق بحث‌ها درباره ارتباط این حمله به پایگاه حشدالشعبی با فایل صوتی که دو هفته قبل حشدالشعبی آن را منتشر کرد، تشدید شده است. «منصور البعیجی» نماینده ائتلاف «دوله القانون» بر این باور است که امریکا در پس حمله جمعه گذشته به نیرو‌های الحشدالشعبی قرار دارد و دولت عراق نیز باید برای توقف سریال این حملات، هر چه سریعتر موضع روشن و صریحی اتخاذ کند. منصور البعیجی می‌گوید «دولت عراق نباید در قبال حمله به فرزندان ما در حشدالشعبی از سوی امریکایی‌ها، فقط نظاره‌گر باشد». شبکه خبری السومریه به نقل از این نماینده عراقی گزارش داده که این مسئله بر هیچ کس پوشیده نیست، زیرا «سفینه‌ای خارج از فضا نیامده تا پایگاه حشدالشعبی را بمباران کند.»‌این نماینده عراقی می‌گوید: «پس از شکست طرح امریکا در حمله به منطقه از رهگذر طرح داعش آن [کشور]توسط فرزندان قهرمان ما در حشدالشعبی و نیرو‌های امنیتی، [امریکا]امروز، مقر‌های الحشد را در برابر دیدگان دولت بمباران می‌کند.» البعیجی تأکید کرده که حمله به مقر‌های حشدالشعبی، یک مسئله خطرناک و حساس است و «دولت باید این مسئله را برای همه ملت عراق روشن کند.»‌حسان الشمری، مشاور سابق نخست‌وزیر عراق در صفحه مکتوب خود نوشت: احتمال دست داشتن رژیم صهیونیستی در بمباران پادگان حشدالشعبی در آمرلی دور از انتظار نیست. وی افزود: رژیم صهیونیستی پیش از این تهدیداتی در این خصوص داشته است.

پهپاد یا موشک هدایت شونده؟!
وبگاه لبنانی العهد از قول منابع امنیتی آگاه نوشته که مواضع را جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بمباران کرده‌اند. منابع امنیتی به سایت العهد لبنان گفته‌اند مواضعی که هدف سه حمله با سه کلاهک انفجاری چرخشی قرار گرفت از نوع هاروپ و ساخت اسرائیل بوده که اسم انگلیسی آن Loitering Munition است. این یک نوع موشک هدایت شونده است نه یک پهپاد و نه یک موشک بالدار و سر کلاهک انفجاری به وزن ۲۳ کیلوگرم دارد که سر آن موقع برخورد به هدف منفجر می‌شود. به گفته این منابع، این کلاهک‌های انفجاری به طور اتوماتیک عمل کرده یا از طریق مرکز فرماندهی و کنترل از زمین هدایت می‌شوند که تا برد هزار کیلومتر پرواز می‌کنند و طی شش ساعت پی‌درپی می‌چرخند. رژیم صهیونیستی تنها طرف در خاورمیانه است که این نوع سلاح را در اختیار دارد و در سایه آن منابع امنیتی مطلع به «العهد» فاش کردند، کلاهک‌های چرخشی آن از طریق جنگنده اف ۱۶ اسرائیل در جریان عملیات نفوذ هوایی به جنوب شرق الرطبه و مشخصاً از فراز دو راهی مسیر بین‌المللی بغداد - امان و بغداد -دمشق شلیک شدند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار