کد خبر: 962988
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵
روزگار، یک بار دیگر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دولت دوازدهم را به امریکای لاتین کشید، جایی که او با استقبال گرم نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا روبه‌رو شد. رئیس‌جمهور ونزوئلا که از آذرماه سال قبل با اعتراضاتی که امریکایی‌ها هدایت‌کننده آن هستند روبه‌رو است، در پیامی ضمن تقدیر از حمایت ایران از ونزوئلا در مقابل محاصره امپریالیسم، بر آمادگی کشورش برای تحکیم روابط دوجانبه با تهران تأکید کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ظریف روز جمعه مستقیم از نیویورک به کاراکاس رفت و در شرایطی که در نیویورک با محدودیت‌های گسترده امریکایی‌ها روبه‌رو شده بود، در کاراکاس مورد استقبال گرم نیکلاس مادورو قرار گرفت. در حالی که تصاویر استقبال گرم مادورو از ظریف نشان از خنده‌های همیشگی وزیر خارجه ایران دارد، منابع خبری گزارش کرده‌اند که مادورو در ابتدای دیدارش با ظریف به مزاح او را به پهپاد تشبیه کرده و گفته است: «عکس بگیرید او (ظریف) خودش یک پهپاد است!»
مادورو دیدار با وزیر امور خارجه دولت روحانی را موفقیت‌آمیز خوانده و تأکید کرده که کشورش خواهان تقویت روابط دو‌جانبه با ایران است. مادورو در توئیتر نوشت: «دیداری موفقیت‌آمیز با عالیجناب محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران داشتم. من از حمایت شما از ونزوئلا در برابر محاصره امپریالیسم [علیه ونزوئلا]قدردانی می‌کنم. ما تمایل خود را برای تحکیم روابط دوجانبه اعلام می‌کنیم.»
‌ظریف که بعد از ونزوئلا، عازم نیکاراگوئه و بولیوی به عنوان دو کشور متحد و دوست ایران در امریکای لاتین شده، برای شرکت در نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد به ونزوئلا رفته بود. او در این نشست ضمن دفاع آشکار از دولت ونزوئلا گفت: «مردم ونزوئلا همانند هر کشور دیگری مرجع اصلی و عالی انتخاب رئیس‌جمهور خود هستند، آنان اکنون حق دارند در دفاع از رئیس‌جمهور برگزیده خویش به پاخیزند.» او از موج جدید یکجانبه‌گرایی امریکا صحبت کرده و با یادآوری نتایج فاجعه آمیز موج قبلی یکجانبه‌گرایی امریکا در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی از جمله اشغالگری‌ها، بی‌رحمی‌ها و افراط‌گرایی خشن گفته است: «بر ما است تا در مقابل این موج جدید ایستادگی کرده و آن را به عقب برانیم.» ظریف پیش از سفر به امریکای لاتین در تشریح اهداف سفرش به این منطقه، گفته بود: «توجه به اینکه امریکا در قاره امریکا دوباره سیاست مونرو را بازآفرینی می‌کند و بر دامنه مداخلاتش در این قاره می‌افزاید، لازم است مجموعه هماهنگ از کشور‌های مستقل در مقابل این سیاست‌ها مقاومت کنند.» هرچند این اولین سفر وزیر خارجه ایران به ونزوئلا نیست، ولی به نظر می‌رسد تشدید فشار‌های امریکا در فضای بعد از خروج دولت ترامپ از برجام، نقش مهمی در برنامه‌ریزی سفر ظریف از نیویورک به کاراکاس، در بیخ گوش امریکا داشته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار