کد خبر: 962998
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۱
مدیرعامل تعاونی904 صیادان سد شهید کاظمی سقز گفت: در سال‌های گذشته اداره شیلات در راستای بازسازی ذخایر آبزی دریاچه سد شهید کاظمی اقدام به رهاسازی بچه‌ماهی می‌کرد اما دو سال است که دیگر این کار را انجام نمی‌دهد.

اسماعیل احمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار جوان در سقز اظهار داشت: سد شهید کاظمی با دارابودن حدود 5 هزار و 300 هکتار و 14 روستا در اطراف آن یکی از مستعدترین منابع آبی استان در راستای امر آبزی‌پروری و صید و استحصال ماهی است که علاوه بر تأمین قسمت عمده‌ای از پروتئین سفید شهرستان‌های همجوار، می‌تواند موجب مهاجرت معکوس و ایجاد اشتغال برای جمعیت زیادی از روستاهای حاشیه این سد کند.

وی افزود: در حال حاضر عملیات صید و استحصال ماهی از منابع آبزی سد شهید کاظمی سقز با حضور اهالی 9 روستای اطراف سد توسط تعاونی904 صیادان سقز انجام می‌شود.

مدیرعامل تعاونی 904 صیادان سد شهید کاظمی سقز ادامه داد: این تعاونی 300 نفر عضو اصلی دارد که بصورت مشترک در قالب دو گروه اقدام به صید می‌کنند و همه اعضا به یک اندازه از این صید سهم می‌برند و درآمد آن بین کل اعضای تعاونی تقسیم می‌شود.

وی یادآور شد: این تعاونی برای 300 نفر بصورت مستقیم و برای 300 نفر دیگر بصورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی ایجاده کرده است.

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته هر ساله اداره شیلات جهاد کشاورزی در راستای بازسازی ذخایر آبزی دریاچه سد شهید کاظمی، از محل اعتبارات طرح توسعه آبزی‌پروری اقدام به رهاسازی بچه‌ماهی گرمابی (کپور ماهی) مطابق مطالعات انجام شده می‌کرد اما حدود دو سال است که دیگر این کار را انجام نمی‌دهد.

احمدزاده گفت: هرچند اداره شیلات وظیفه دارد هرسال عمل رهاسازی را در این سد انجام دهد اما امروز با اعلام اینکه اعتبار و بودجه‌ای نداریم از انجام آن خودداری می‌کند.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه حدود 600 نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم از این سد امرار معاش می‌کنند در دو سال اخیر مجبور شدیم خود تعاونی از محل اعتبارات تملک‌دارایی‌های سرمایه‌ای و تعاونی صیادان اقدام به خرید دو میلیون قطعه بچه‌ماهی از استان آذربایجان غربی با صرف هزینه‌ای بالغ بر 400 میلیون تومان کند و آن را در سد رهاسازی کردیم در حالیکه این وظیفه شیلات است.

مدیرعامل تعاونی 904 صیادان سد شهید کاظمی سقز افزود: سال‌های گذشته حدود 5 میلیون قطعه بچه ماهی در سد شهید کاظمی رهاسازی می‌شد اما امروز نه تنها اداره شیلات رهاسازی را انجام نمی‌دهد بلکه ما مجبور شدیم در حد وسع و توان خود رهاسازی را انجام‌ ‌دهیم و تقریبا از نصف ظرفیت این سد استفاده می‌کنیم در حالیکه سد شهید کاظمی ظرفیت صید 4 هزار تن را دارد و ما امروز کمتر از 2 هزار تن از آن صید می‌کنیم.

وی عنوان کرد: در نیمه اول سال صیادان ما فقط محافظت و حراست از سد و همچنین طرح رهاسازی بچه ماهی را انجام می‌دهند و طبیعتا درآمدی ندارند بلکه فقط در ۶ ماهه دوم سال که زمان صید است روی آب می‌روند و  صید انجام می‌دهند.

احمدزاده گفت: این تعاونی سالانه بطور متوسط حدود دو هزار تن ماهی صید می‌کند و خوشبختانه کل ماهی صیدشده را در همان محل صید به فروش می‌رسد.

مدیرعامل تعاونی 904 صیادان سد شهید کاظمی سقز افزود: هر چند از لحاظ بازار فروش هیچ مشکلی نداریم ولی در ارتباط با نهاده‌های خود شامل تور، قایق و بنزین مشکلاتی داریم.

وی نبود بنزین را یکی از بزرگترین مشکلات عنوان کرد و گفت: به ما اعلام می‌کنند که باید بنزین مورد نیاز قایق‌های خود را از جایگاه بنزین دریافت کنیم اما شما بگویید ما قایق‌های خود را چطور به جایگاه بنزین ببریم.

احمدزاده ادامه داد: هرچند بطور متوسط در ۶ ماهه اول سال هر ماه به سه هزار لیتر بنزین و در ۶ ماه دوم هر ماه به ۶ هزار لیتر بنزین نیاز داریم اما مجبوریم با هزار مکافات بنزین موردنیاز خود را تامین کنیم.

وی ادامه داد: البته اینها مشکلات ریشه‌ای است و فقط مربوط به کردستان نیست و در کل کشور وجود دارد.

وی عنوان اینکه امروز دولت اصلا نیست و حضور ندارد بلکه فقط به مردم دروغ می‌گوید، گفت: از یک طرف اعلام می‌کنند دولت هیچ مشکلی ندارند و از طرف دیگر اعتباری برای خرید و رهاسازی بچه ماهی ندارند.

وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس هم هیچ اقدامی برای رفع مشکلات مردم انجام نمی‌دهند، گفت: نمایندگان مجلس در ایام انتخابات با شعارهای عوام‌فریبانه اعلام می‌کنند که قادر هستند تمام مشکلات مردم را حل کنند اما وقتی وارد مجلس می‌شوند می‌گویند وظیفه نماینده مجلس فقط قانون‌گذاری است درحالیکه حل این مشکلات هم به قانون نیاز دارد ولی چه قانونی به نفع مردم تصویب کرده‌اند.

انتهای پیام/2330/83

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر