کد خبر: 963436
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۳
بوریس جانسون اولین نطق ورود به دفتر نخست‌وزیری را با اولتیماتوم به اروپا شروع کرد: «۳۱ اکتبر (۹ آبان) از اتحادیه اروپا خارج می‌شویم، اما و اگر هم ندارد» تا نشان دهد که قصد دارد طابق‌النعل بالنعل مثل دونالد ترامپ عمل کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: انتخاب بوریس جانسون به نخست‌وزیری انگلیس در شرایطی که این کشور در آستانه خروج از اتحادیه اروپا قرار دارد با واکنش‌های توأم با نگرانی و دلسردی مقامات اروپایی همراه شده است. رهبران اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند که توافق خروج انگلیس از این اتحادیه قابل مذاکره مجدد نیست. همزمان شهروندان انگلیسی در لندن نیز با برگزاری تظاهراتی مخالفت خود را با روی کار آمدن جانسون ابراز کردند.
بوریس جانسون هنوز به ساختمان نخست‌وزیری انگلیس قدم نگذاشته که موج مخالفت‌های بین‌المللی و داخلی با روی کار آمدن او، به راه افتاده است.
جانسون دیروز در اولین سخنرانی خود به عنوان نخست‌وزیر گفت که «بعد از سه سال به خود شک کردن وقت آن رسیده که برخوردمان را عوض کنیم» و تأکید کرد که برای آینده پس از خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) نگاه‌مان باید به فرصت‌ها باشد نه تهدید ها. او تلویحاً مهلتی ۹۹ روزه برای توافق با اتحادیه اروپا تعیین کرد که تا ۳۱ اکتبر تمام می‌شود و گفت بی‌چون و چرا در پایان این مهلت از اتحادیه خارج خواهد شد.
اتحادیه اروپا روز سه شنبه به بوریس جانسون تبریک گفته، ولی هشدار داده است که هیچ‌گونه مذاکره مجددی بر سر مفاد برگزیت وجود نخواهد داشت. به گزارش خبرگزاری رویترز، درحالی که رئیس‌جمهور فرانسه، رئیس کمیسیون اروپا و سایر مقام‌های اتحادیه اروپا آمادگی خود را برای همکاری با جانسون اعلام کرده‌اند، ولی به نظر می‌رسد بروکسل هیچ تمایلی برای مذاکره مجدد بر سر مفاد توافقنامه برگزیت با لندن ندارد. اورسولا وون درلین، رئیس جدید کمیسیون اروپا در پیامی ضمن تبریک به بوریس جانسون، ابراز امیدواری کرده است که بروکسل و لندن، همکاری و روابط خوبی داشته باشند. وی افزود: «ما دوران پرچالشی در پیش خواهیم داشت. وظیفه ما این است که اتفاقات خوبی را برای مردم اروپا و بریتانیا رقم بزنیم». میشل بارنیه، مذاکره‌کننده ارشد برگزیت در اتحادیه اروپا هم در واکنش به انتخاب جانسون مجدداً این مسئله را آشکار کرد که اتحادیه اروپا درخواست مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت از طرف جانسون را رد می‌کند. آخیم پُست، نایب‌رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان گفت: «فرهنگ دموکراتیک بریتانیا از این پس با آزمایشی سخت مواجه خواهد شد». به گزارش بی‌بی‌سی، فرانسیسکا براتنر از حزب سبز‌ها از اینکه اعضای حزب محافظه‌کار انگلیس یک دروغگوی حرفه‌ای و بی‌مسئولیت را به رهبری خود انتخاب کرده‌اند، ابراز تأسف کرد. صدراعظم آلمان هم ضمن تبریک به جانسون، مانند بسیاری از سران اتحادیه اروپا هرگونه مذاکره جدید بر سر پیمان‌نامه خروج بریتانیا را منتفی دانست. به گفته آنگلا مرکل، پیش‌نویس قرارداد برگزیت با موافقت دولت ترزا می‌و با دقت و فرصت لازم تهیه شده و نیازی به بازنگری ندارد.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، کریستیان لیندنر، رهبر حزب دموکرات‌های آزاد آلمان نیز از انتخاب جانسون ابراز تأسف کرد و گفت: «او از دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده هم غیرقابل پیش‌بینی‌تر است». همچنین فراکسیون حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم انتخاب بوریس جانسون را به وی تبریک گفته و یکی از سران این حزب اظهار داشت که عدم آمادگی اتحادیه اروپا برای توافق منجر به این شده است که حالا احتمال یک برگزیت بدون توافق افزایش یابد. از دید مؤسسه نظرسنجی مودیز روی کار آمدن جانسون خطر خروج بدون توافق را افزایش داده است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی اروپایی معتقدند که خروج بدون قرارداد بریتانیا از اتحادیه اروپا به ویژه به اقتصاد بریتانیا آسیب می‌زند. جانسون پیش‌تر گفته بود که انگلیس نباید هزینه خروج از اتحادیه اروپا را که بالغ بر ۳۰۹ میلیارد پوند است پرداخت کند و خواهان برگزیت سخت شده بود و همین مسئله نگرانی اروپایی‌ها را در پی داشته است.

واکنش‌های داخلی
علاوه بر مقامات اروپایی، موج اعتراضات داخلی به نخست‌وزیری جانسون کم‌سابقه بوده است. به گزارش روزنامه گاردین، جرمی کوربین، رئیس حزب مخالف کارگر انگلیس در واکنش به انتخاب جانسون به عنوان نخست‌وزیر این کشور خواستار برگزاری انتخابات مجدد شده و گفت: «جانسون توسط کمتر از ۱۰۰ هزار نفر از اعضای حزب محافظه کار حمایت شده و این کشور را پشت خود ندارد». به گفته وی، «یک برگزیت بدون توافق که جانسون آن را رد نمی‌کند باعث از بین رفتن مشاغل زیاد شده و هزینه بالای دارد». به گفته کوربین، مردم انگلیس باید در یک انتخابات پارلمانی تصمیم بگیرند که چه کسی باید نخست‌وزیر کشورشان شود. به گزارش یورونیوز، تعداد زیادی از مخالفان بوریس جانسون، روز چهار شنبه مقابل دفتر وی در شماره ۱۰ خیابان داونینگ استریت لندن تظاهرات کردند. این اعتراضات که از روز دو شنبه آغاز شده در مخالفت با نخست‌وزیر جانسون است. کارشناسان معتقدند از زمان تصدی نخست‌وزیر جدید انگلیس تا ۳۱ اکتبر بازار این کشور با رکود شدید اقتصادی مواجه می‌شود. به گزارش سی‌ان‌ان، به دنبال مشخص شدن نخست‌وزیر جدید انگلیس و قوی شدن خروج از برگزیت بدون توافق این پرسش برای سرمایه‌گذاران و عموم مردم بریتانیا پیش آمده است که ارزش پوند تا چه میزان کاهش خواهد یافت. یکی از عواقب خروج بریتانیا از برگزیت اعمال تعرفه بر واردات کالا از اروپا خواهد بود. کارشناسان مؤسسه «مورگان استنلی» معتقدند که با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، پوند تا میزان یک دلار و نهایتاً در خوشبینانه‌ترین حالت تا یک دلار و ۱۰ سنت کاهش خواهد یافت. شاخص تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۲۰ کاهش ۲ درصدی خواهد داشت.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مردی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
0
0
اروپا مستعمره امریکاست . انگلیس خودش را در ردیف امریکا میداند و حاضر نیست همردیف مستعمرات امریکا باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار