کد خبر: 963441
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۶
وام‌های کلان را رؤسای بانک‌هایی داده‌اند که در آستانه بازنشستگی بودند، بعد هم مماشات شده است
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: در پی رونمایی از تبعات منفی متعدد و متنوع بدهی‌های بانکی کلان که اخلال در بخش پول و بانک و نظام مدیریتی و راهبری بانک و ایجاد نوسان در بازار‌ها با هدف کسب سود‌های کلان تنها بخشی از این تبعات است گویی این‌بار رئیس کل بانک مرکزی پس از آنکه حاکمیت خود را در بازار ارز تثبیت کرده‌است، قصد دارد به این موضوع ورود کند، زیرا به گفته همتی هشت تا ۱۰ نفر دانه درشت هستند که رقم بدهی آن‌ها چند هزار میلیاردی است و توسط کمیته فرادستگاهی بانک مرکزی بدهی این افراد در حال بررسی است. همچنین یک نماینده مجلس از شناسایی فردی خبر داده است که ۳۰ هزار میلیارد تومان به نظام مالی بانکی کشور بدهکار است.
به گزارش «جوان»، وقتی مطالبات کلان بانک‌ها چندین سر و گردن از سرمایه آن‌ها بیشتر است، طبیعی است که شنیده شود ابر بدهکاران بانکی در عزل و نصب مدیران بانک‌ها و همچنین سیاست‌های ارائه تسهیلات و اعتبارات یا سرمایه‌گذاری بانک‌ها اعمال نظر و نفوذ کنند، در عین حال به دلیل آنکه رقم مطالبات کلان بانک‌ها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است. این حجم از منابع برای برهم زدن تعادل در تمامی بازار‌های موجود در کشور کفایت می‌کند، بدین ترتیب به نظر می‌رسد رئیس کل بانک مرکزی بعد از آنکه تسلطش بر بازار ارز را به اثبات رسانده‌است، این‌بار می‌خواهد منشأ منابع کلانی که به دلال بازی در بازارهایی، چون ارز و سکه و طلا مشغولیت دارند را بخشکاند که گویی در اولین گام به‌دنبال تعیین‌تکلیف بدهی ۱۰ دانه درشت چندین هزار میلیارد تومانی در کمیته فرادستگاهی بانک مرکزی است.

بررسی پرونده بدهکاران بانکی دربانک مرکزی
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد مصوبه مجلس در خصوص بدهکاران بانکی گفت: موضوعی که در مجلس تصویب شد، با هماهنگی بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی مجلس صورت گرفت و مجلس هم نظرات بانک مرکزی را در آن تأمین کرد. این مصوبه فقط برای بدهی‌های کمتر از دو میلیارد تومان است که تعیین تکلیف شدند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مسئله بدهکاران عمده با مصوبه اخیر فرق دارد، اظهار داشت: هفت، هشت نفر از دانه درشت‌ها هستند که پرونده آن‌ها در کمیته فرادستگاهی بانک مرکزی در حال بررسی است و آن‌ها رقم‌های چند هزار میلیاردی دارند. در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هم معاون اول رئیس‌جمهور دستور دادند که گزارشی تهیه شود و در جلسه بعد مطرح خواهد شد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در برنامه «فرمول یک»، درباره مفسدین مالی گفت: اولین فساد مالی که رسانه‌ای شد و ما در قوه قضائیه پیگیر آن بودیم مربوط به دهه ۷۰ و فاضل خداداد و مرتضی رفیق دوست برادر محسن رفیق دوست به مبلغ ۱۲۳ میلیارد تومان بود. آن زمان با ۱۷ هزار تومان می‌شد یک ماشین خرید.
عزت الله یوسفیان ملا گفت: متأسفانه قانونی در مجلس ششم تصویب شد که فساد را در کشور روان کرد. بر طبق این قانون وقتی فردی می‌گوید می‌خواهم واحد تولیدی لباس راه‌اندازی کنم و ۲ میلیارد وام نیاز دارم، بدون تحقیق به او وام می‌دهند بدون اینکه حتی سند یا سفته‌ای از او بخواهند. یوسفیان افزود: با همین شیوه ۳ میلیون هکتار زمین در این کشور واگذار شده‌است. ۲ میلیون از آن به دانشگاه و فضای درمانی تبدیل شد، اما یک میلیون به افراد و اشخاصی واگذار شد که برج‌سازی کردند. این افراد در جا‌هایی مثل شهرداری بودند که قدرت داشتند مشکلاتشان را حل کنند و کار‌های غیرقانونی‌شان را جلو ببرند، اما هیچکس در کشور نگفت چرا؟ یک فساد اقتصادی امکان ندارد پیدا کنید که از بانک عبور نکند. این نماینده مجلس گفت: روز سه‌شنبه در خدمت معاون اول رئیس‌جمهور بودیم و اسم فردی آمد که ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است، رئیس ستاد گفت اول بدهی این فرد مبلغ دیگری بود که سود، جریمه، سود جریمه و جریمه سود جریمه روی آن آمده و به این مبلغ رسیده‌است. این عدد برای مردم قابل‌تحمل نیست و به نقطه جوش هم رسیده‌است، اما مبلغ وام‌ها اینگونه نبوده‌است و طرف زندگی‌اش را هم جمع کند نمی‌تواند چنین مبلغی را پس بدهد و وام اولیه او هم ۱۰ هزار میلیارد بوده‌است.

وام‌های کلان را رؤسای بانک‌های بازنشسته پرداختند
وی خاطرنشان کرد: درباره اکثر پرونده‌هایی که ورق می‌زنیم اینگونه است که طرف ۲ میلیارد وام گرفته و کارشناس بانک یک خانه ۵۰۰ میلیونی را برای او ۳ میلیارد قیمتگذاری کرده‌است! در تحقیقاتمان متوجه شدیم وام‌های کلان را رؤسای بانک‌هایی داده‌اند که کمتر از یک سال به بازنشستگی‌شان مانده‌است، بعد هم ما می‌آییم مماشات می‌کنیم. در حالی که مقام معظم رهبری بر عدم مماشات تأکید دارند.

۹ میلیارد دلار در بانک‌ها گم شد
یوسفیان یادآور شد: انتظار از دولت این بود که برخورد قاطعی با بانک‌ها شود، ۹۰ درصد کار بانک‌ها حل مشکلات اقتصادی کشور است و فقط ۱۰ درصد باید کار مالی کنند، اما اکنون فقط ۱۰ درصد دارد کار اقتصادی می‌کند.۴۲ میلیارد تومان ارز دولتی به ۱۸ بانک داده‌اند تا اگر کسی دانشجو دارد به او ارز دانشجویی یا به دیگری ارز بیمار بدهند،، اما هیچ‌وقت اعلام نشد این ارز‌ها به چه کسی داده شده و همه بانک‌ها دارند مشکل‌آفرین می‌شوند. ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به افرادی دادند و فقط ۲ میلیارد لیست دادند و ۹ میلیارد لیست نداده‌اند، اگر این مماشات نیست پس چیست؟ عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: یک زن و مرد یک شب ۷۰۰ خودرو را ثبت سفارش کردند که در داخل کشور نمایندگی دارد! امکان ندارد اگر در دستگاه‌ها کسی را نداشته باشند بتوانند این کار را کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار