کد خبر: 963762
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۲
کرمانشاه از جمله استان‌های کشور به شمار می‌رود که دارای بالاترین و بهترین کیفیت سنگ تزئینی ساختمانی است، با این حال هزینه بالای استخراج، آماده‌سازی، حمل ونقل در کنار فرسودگی کارخانجات و دستگاه‌های مخصوص برش سنگ، از جمله مهم‌ترین دلایل رکود طی سال‌های اخیر در این بازار است.
محمدرضا سوری
سرويس ايران جوان آنلاين: کرمانشاه از جمله استان‌های کشور به شمار می‌رود که دارای بالاترین و بهترین کیفیت سنگ تزئینی ساختمانی است، با این حال هزینه بالای استخراج، آماده‌سازی، حمل ونقل در کنار فرسودگی کارخانجات و دستگاه‌های مخصوص برش سنگ، از جمله مهم‌ترین دلایل رکود طی سال‌های اخیر در این بازار است. با وجود اینکه وقوع زلزله و سیل در این منطقه موجب شده تا در حال حاضر بیشتر این معادن با حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت خود به فعالیت بپردازند، اما به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان شن، ماسه و آسفالت کرمانشاه این وضعیت موقتی بوده و بعد از پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده، ۲۰ درصد از معادن در حال فعالیت سنگ لاشه دوباره دچار رکود خواهند شد. این در حالی است که دوسال قبل، معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه وعده پرداخت تسهیلات رونق تولید به دست‌اندرکاران صنعت سنگ برای بازسازی واحد‌های خود و ایجاد چند واحد مدرن و به روز سنگ‌بری در استان را داده بود، که به گفته برخی از فعالان این صنعت تاکنون اجرایی نشده است.

کرمانشاه با داشتن ۵۰ میلیون تن سنگ تزئینی یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور از لحاظ ذخایر به شمار می‌رود که حدود دو درصد از ذخایر سنگ کشور را به خود اختصاص داده که دونوع مرمریت و دولومیت از جمله مهم‌ترین این سنگ‌ها هستند. براساس ظرفیت اسمی سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن سنگ تزئینی از معادن استان کرمانشاه استخراج می‌شود، که ظرفیت مناسبی به شمار نمی‌رود به طوری که در حال حاضر فقط چهاردرصد از ظرفیت کارخانه‌های سنگ‌بری کشور را به خود اختصاص داده است.

رونق نسبی در بازار سنگ کرمانشاه

کرمانشاه، پس از لرستان و مرکزی از جمله مهم‌ترین تولید کننده سنگ تزئینی ساختمانی در کشور به شمار می‌رود که می‌تواند به عنوان برند در ایران و جهان مطرح شود با این وجود، هزینه بالای استخراج، آماده‌سازی، حمل و نقل و فرسودگی کارخانجات و دستگاه‌های مخصوص برش سنگ، از جمله مهم‌ترین موانع رکود در این بازار به شمار می‌رود. با وجود اینکه این مشکلات موجب شد تا دست‌اندر‌کاران سنگ کرمانشاه نتوانند برای خود رونق کسب وکار و درآمد ایجاد کنند و همچنان در رکود چند ساله به سر ببرند، اما وقوع زلزله در آبان سال ۹۶ و سیل فروردین ماه سال‌جاری در کرمانشاه که موجب تخریب بسیاری از واحد‌ها شد باعث گردید تا با آغاز ساخت وساز تا حدودی صنعت سنگ کرمانشاه از رونق نسبی برخوردار شود. رئیس انجمن تولیدکنندگان شن، ماسه و آسفالت کرمانشاه در این خصوص می‌گوید: «در حالی که بازار سنگ استان در رکود به سر می‌برد، اما بازسازی مناطق زلزله‌زده موجب شد تا شاهد رونق قابل توجه معادن تولید مصالح ساختمانی و سنگ لاشه باشیم.» محمدرضا کارگر با اشاره به اینکه اکنون از ۱۰۷ معدنی که در استان داریم حدود ۷۰ درصد فعال و در حال تولید مصالح ساختمانی هستند. می‌افزاید: «این درحالی است که این واحد‌ها هم اکنون با حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند.»

رونق موقتی

به گفته بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت سنگ در حال حاضر رونق ساخت وساز خانه‌های تخریبی از زلزله و سیل در کرمانشاه از جمله دلایل رونق خرید وفروش سنگ تولیدی استان است، که پس از آن با رکود مواجه خواهیم شد. رئیس انجمن تولیدکنندگان شن، ماسه و آسفالت کرمانشاه با تأیید این موضوع می‌گوید: «آمار‌ها نشان می‌دهد بعد از پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه ۲۰ درصد از معادن سنگ لاشه دوباره دچار رکود خواهند شد.» کارگر می‌افزاید: «اگرچه رونق این معادن مانند روز‌های اول بازسازی نیست، اما فعلاً که کار بازسازی به اتمام نرسیده رکود خاصی در معادن سنگ لاشه و تولید مصالح ساختمانی مشاهده نمی‌شود.» همان‌طور که گفته شد معادن و کارخانجات سنگ در کرمانشاه در حال حاضر برای حدود ۳۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸ هزار نفر به صورت غیر مستقیم کار ایجاد کرده است. هر چند ساخت وساز‌ها موجب شده تا فعالیت معادن سنگ کرمانشاه به طور موقت از شرایط خوبی برخوردار شود، اما در حقیقت مشکلات معادن سنگ لاشه با فعالیت‌های موقت مانند بازسازی مناطق زلزله مرتفع نمی‌شود، به طوری که این معادن با مشکلات متعددی مواجهند که باعث می‌شود در شرایط عادی حدود ۵۰ درصد آن‌ها راکد باشد. این در حالی است که دو سال قبل، معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه وعده پرداخت تسهیلات رونق تولید به دست‌اندرکاران صنعت سنگ برای بازسازی واحد‌های خود و ایجاد چند واحد مدرن و به روز سنگ بری در استان داده بود. با این حال مسائلی همچون، هزینه بالای استخراج، آماده سازی، حمل و نقل، فرسودگی کارخانجات و دستگاه‌های مخصوص برش سنگ، تولید مصالح بی‌کیفیت از سوی برخی از معادن و پایین بودن ظرفیت فرآوری واحد‌های سنگ تزئینی از جمله مهم‌ترین موانع رکود در بازار سنگ استان است که تنها با رفع آن می‌توان امیدی به حل مشکلات و رونق این صنعت داشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار