کد خبر: 963764
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۲
وقتی از اواخر سال گذشته بارش‌های خوبی در اکثر استان‌ها صورت گرفت، اخبار خوبی هم از وضعیت تالاب‌ها منتشر شد. به طوری که برخی از آن‌ها به روز‌های خوش خود بازگشتند و تالاب‌های خوزستان هم مملو از آب، پذیرای پرندگان و مهمانان قبلی خود شدند.
حوريه ملكی
سرويس ايران جوان آنلاين: وقتی از اواخر سال گذشته بارش‌های خوبی در اکثر استان‌ها صورت گرفت، اخبار خوبی هم از وضعیت تالاب‌ها منتشر شد. به طوری که برخی از آن‌ها به روز‌های خوش خود بازگشتند و تالاب‌های خوزستان هم مملو از آب، پذیرای پرندگان و مهمانان قبلی خود شدند. اما با این اوصاف نحوه برداشت و استفاده از آب‌ها نگرانی‌هایی را به وجود آورد و احتمال اینکه باز هم تالاب‌ها به سمت خشک شدن بروند را افزایش داد. در همین راستا یک مسئول در سازمان آب و برق خوزستان گفته که به‌رغم فشاری که بر منابع آب وارد می‌شود سعی شده که شرایط مطلوب تالاب‌های استان فدای برداشت‌های کشاورزی نشود.

در روز‌های پایانی سال قبل بود که مسئولان خوزستان اعلام کردند با توجه به بارش‌های قابل‌توجه در سال آبی، وضعیت تالاب‌ها در این استان مناسب است و اگر این بارندگی‌ها تا پایان سال آبی ۹۸ - ۹۷ به همین شکل ادامه داشته باشند، نگرانی برای میزان آب موجود در تالاب‌ها در بهار و تابستان نخواهیم داشت.
بعد از آن سال نو آغاز شد و بارش‌ها نه تنها به خوبی ادامه پیدا کردند بلکه شدت آن‌ها به قدری بود که سیل چندین شهرستان در خوزستان را هم با خود برد.

با توجه به اینکه چندین سال بود زمین‌های خوزستان تشنه یک بارش خوب بودند، بعد از نزولات آسمانی باید به این موضوع هم فکری می‌شد که شاید در ماه‌ها و سال‌های آینده بارندگی مناسب مانند امسال وجود نداشته باشد و با توجه به فرونشست آب‌های زیرزمینی در کل کشور، مهم‌ترین موضوع برنامه‌ریزی برای آب موجود و استفاده از راهکار‌های علمی برای بهینه مصرف کردن منابع آب و خاک بود.

تأمین حقابه تالاب‌ها

حالا و به‌رغم فشاری که بر منابع آب وارد می‌شود در خوزستان سعی شده که شرایط مطلوب تالاب‌های استان فدای برداشت‌های کشاورزی نشود. داریوش بهارلویی یکی از مسئولان سازمان آب و برق خوزستان در این باره می‌گوید: «با طی شدن یک ماه از روز‌های گرم در خوزستان، اطلاعات و ارقام بیانگر آن است که در تأمین منابع آب کشاورزی، کیفیت آب، تولید انرژی برقابی و تأمین حقابه‌های زیست‌محیطی و تالاب‌ها، عملکرد مثبتی وجود داشته است.»
وی با اعلام اینکه اطلاعات ثبت‌شده و رصد مداوم شرایط نشان می‌دهد برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام‌شده برای کشت‌های تابستانه و سایر محور‌های مختلف مرتبط با منابع آبی موفق بوده است، ادامه می‌دهد: «در تأمین آب، رشد ۳ /۵ میلیارد مترمکعبی آب رهاشده نسبت به سال گذشته، کیفیت بسیار مناسب آب و با شرایط بهتر از استاندارد‌های موجود با شوری کمتر از یک هزار و ۸۰۰ میکروموس در نقاط انتهایی حوضه‌ها و رودخانه‌ها، حفظ سطح مرطوب و میزان حجم آب تالاب‌ها و نهایتاً رشد ۱۴۴ درصدی مثبت تولید انرژی برقابی همگی بیانگر موفق بودن اقدامات، تمهیدات و برنامه‌های تدوین‌شده برای استفاده حداکثری از شرایط ترسالی در تابستان سال آبی جاری است.»

بهارلویی معتقد است: «تاکنون و طی دو ماهی که از شروع دوره گرم گذشته است، ۵/۵ میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سد‌های استان خوزستان شده که به ازای آن نیز ۷ /۶ میلیارد مترمکعب آب خارج شده است. این ارقام بیانگر استفاده از حجم ذخیره و آب قابل برنامه‌ریزی سدهاست که طی سیلاب‌های بهاره به نحو مطلوب آبگیری شده‌اند.»
مدیر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان می‌گوید: «در همین حال باید در نظر داشت که سطح کشت شده شلتوک در تابستان جاری در خوزستان بسیار نزدیک به استان‌های شمالی است.»
وی ادامه می‌دهد: «اگرچه افزایش سطح کشت گیاه پرمصرفی مانند شلتوک موجب مصرف شدید آب در طول مسیر رودخانه و شبکه‌های کشاورزی می‌شود ولی میزان آب رهاشده با در نظر گرفتن این موضوع و تأمین حقابه‌های تالاب‌ها بوده است و به‌رغم فشاری که بر منابع آب وارد می‌شود سعی شده که شرایط مطلوب آن‌ها در سال‌جاری حفظ و فدای برداشت‌های کشاورزی نشود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار