کد خبر: 963810
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۵
دونالد ترامپ با بوریس جانسون، نخست‌وزیر جدید انگلیس تلفنی درباره بحران نفتکش‌ها بین تهران و لندن گفتگو کرد؛ تماسی که به نظر می‌رسد حاصل آن نزدیک‌تر شدن سیاست لندن به واشنگتن در قبال تهران باشد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: جانسون قبل از نخست‌وزیر شدن گفته بود که دنبال جنگ با ایران نیست؛ موضعی که دونالد ترامپ نیز بار‌ها آن را تکرار کرده و دیروز هم یک بار دیگر از زبان «کارن پیرس»، نماینده انگلیس در سازمان ملل شنیده شد: «لندن به دنبال درگیری با ایران نیست.» در این بین سخنان دیروز «وودی جانسون» سفیر امریکا در لندن که گفته می‌خواهیم در مذاکرات نفتکش‌های توقیف شده با ایران دخیل باشیم، نشان می‌دهد دولت امریکا قصد کرده از بحران نفتکش‌ها بین تهران و لندن، نمدی برای باز کردن باب بسته شده مذاکره با تهران بدوزد.

به گزارش «جوان»، بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس بعد از ورود به خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت، نه از توقیف نفتکش انگلیسی به دست ایران حرفی زده و نه درباره توقیف نفتکش ایرانی از طرف کشورش در آب‌های جبل الطارق. جانسون ۵۵ ساله به‌رغم موضع‌گیری‌های تند و تیز قبلی علیه دولت ترزا می‌درباره ایران، ظاهراً قصد کرده بحران نفتکش‌ها را با احتیاط بیشتری پیش ببرد، ولی احتمالاً او در این مسیر، به مواضع دولت امریکا نزدیک‌تر خواهد شد. جانسون دیروز تلفنی با دونالد ترامپ در این خصوص گفتگو کرد. هرچند از محتوای گفت‌وگوی این دو گزارشی به بیرون درز نکرده، ولی کاخ سفید گفته که رئیس‌جمهور امریکا تمایل دارد در حل مشکل نفتکش توقیف شده انگلیس در ایران به نخست‌وزیر انگلیس کمک کند. «وودی جانسون» سفیر امریکا در لندن نیز با اشاره به اشتراکات نخست‌وزیر جدید انگلیس و ترامپ گفته که می‌خواهیم در تمامی مذاکراتی که در خصوص نفتکش‌های توقیف شده با ایران صورت می‌گیرد دخیل باشیم. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، «وودی جانسون» در مصاحبه‌ای رادیویی گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها در رهبری اشتراکات زیادی دارند. هر دوی این رهبر‌ها سبک و سیاق خود را دارند، اما شباهت‌هایی هم دارند. آن‌ها در خصوص آنچه می‌خواهند انجام دهند دید شفافی دارند.» سفیر امریکا در انگلیس گفته که بسیاری از بحث‌ها درخصوص روابط دو کشور با ایران، شامل هر دوی آن‌ها و سایر کشور‌های هم‌پیمان با آن‌ها می‌شود.

این موضع سفیر امریکا در حالی ابراز شده که هفته قبل «لین اسمیث» رهبر اسبق حزب محافظه‌کار و از سیاستمداران مشهور انگلیسی مدعی شده بود که در جریان توقیف نفتکش «استینا ایمپرو» از سوی ایران، نظامیان امریکایی حاضر در منطقه برای کمک به کشتی انگلیسی اعلام آمادگی کرده بودند، ولی دولت انگلیس آن را نپذیرفته بود، اقدامی که باعث شد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا هم در واکنش به بحث‌هایی که درباره همکاری با لندن برای رفع توقیف کشتی انگلیس مطرح شد، بگوید: «ما با هم توافق مکتوب نداریم.»

واشنگتن راه‌های دیگر را هم می‌آزماید

هرچند خیلی از ناظران از قبل هم پیش‌بینی می‌کردند که ورود جانسون به دفتر نخست‌وزیری، باعث خواهد شد دولت انگلیس به سمت رویکرد امریکا در قبال ایران بیش از گذشته نزدیک شود، ولی هنوز مشخص نیست که این نزدیکی تا چه حد خواهد بود، به خصوص که «رابرت بن روبان والاس» وزیر جدید دفاع دولت جانسون که گروه پارلمانی دوستی انگلیس و ایران را بنیان گذاشته، به توسعه روابط با تهران علاقه‌مند است و درباره او گفته می‌شود مخالف تحریم‌های ایران است. همچنین سفر دیروز یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان به تهران که گفته می‌شود به عنوان میانجی از طرف لندن به تهران آمده، نشان می‌دهد انگلیسی‌ها در وضعیتی قرار ندارند که بخواهند از روش‌های غیردیپلماتیک، تنش بین دو کشور را حل و فصل کنند. در چنین شرایطی، ابراز تمایل امریکا برای دخیل شدن در مذاکرات تهران- لندن در زمینه کشتی‌ها، فراتر از تمایل ترامپ برای کمک به لندن، نشان‌دهنده تلاش کاخ سفید برای بازکردن باب قفل شده مذاکره با ایران از مسیر لندن است.
 
«وودی جانسون» سفیر امریکا در لندن، ضمن اعلام آمادگی کشورش برای دخیل شدن در مذاکره با تهران، گفته است: «قطعاً این موضوع خواست ما است و این اتفاق برای هر دو کشور یعنی امریکا و انگلیس خیلی مهم است، چرا که بسیاری از مباحث میان امریکا و انگلیس و ایران مشترک است.» دولت امریکا موازی با این رویکرد، سعی دارد راه‌های دیگر را هم آزمایش کند. دیروز کاخ الیزه فرانسه از گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور امریکا و فرانسه با محوریت ایران خبر داد. پیش از این «عباس عراقچی» معان وزیر امور خارجه ایران در سفر به پاریس، پیام حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران را تسلیم ماکرون کرده بود. همچنین هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان روز جمعه ضمن تأکید بر مسیر دیپلماسی با ایران، گفته بود که برلین به سیاست دولت امریکا موسوم به «فشار حداکثری علیه ایران» نخواهد پیوست.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
0
1
در باتلق یمن گیر افتاده ونابود میشوند انشاءالله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
0
1
بازی غربی ها در امتداد بازی دادن های مردم توسط غربزدگان داخلی!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۷
0
1
با سلام چرا ما برای حمایت از آزادی کشتیرانی و حفظ امنیت تردد کشتیهایمان در تنگه جبل الطارق به همراه کشورهای دوست و هم پیمان گروه نگهبان تشکیل نمیدهیم و ناوگروه اعزام نمیکنیم؟؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار