کد خبر: 963913
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۳
افتتاح ۳۰۹ طرح محرومیت‌زدایی در مازندران که چندی پیش از سوی سپاه استان انجام شد، تنها بخش کوچکی از برنامه ۱۶۰۰ پروژه جهادگران در سال جاری است. طرح‌هایی که در کنار رفع محرومیت‌ها سطح رفاه جامعه را هم افزایش می‌دهند
مینا محمدی
سرویس ایران جوان آنلاین: افتتاح ۳۰۹ طرح محرومیت‌زدایی در مازندران که چندی پیش از سوی سپاه استان انجام شد، تنها بخش کوچکی از برنامه ۱۶۰۰ پروژه جهادگران در سال جاری است. طرح‌هایی که در کنار رفع محرومیت‌ها سطح رفاه جامعه را هم افزایش می‌دهند و شرایط دسترسی به فرصت‌های برابر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برای اقشار مختلف استان فراهم می‌کنند؛ طرح‌هایی که شامل پروژه آبرسانی روستایی، ساخت خانه محرومان و سیل‌زدگان، بهسازی دو گلزار شهدا و راه‌اندازی ۲۲۶ شغل خرد و کوچک خانگی در استان می‌شود.

تاکنون چندصد پروژه آبرسانی روستایی، راه روستایی، سالن ورزشی، کتابخانه، مدارس روستایی، مجموعه فرهنگی، کارگاه اشتغال، خانه عالم، خانه بهداشت، جاده بین مزارع، پل روستایی، پایگاه سلامت، بهسازی معابر و بقاع متبرکه ساخته و تحویل شده است. طرح‌های محرومیت‌زدایی که تنها بخش کوچکی از اقدامات جهادگران سپاه در استان مازندران را شامل می‌شوند.

فرمانده سپاه کربلای مازندران در این باره می‌گوید: «سهم سپاه کربلای مازندران از اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در کشور، هزار و ۶۰۰ پروژه است که تاکنون ۳۰۹ پروژه در زمینه محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغالزا افتتاح شده است.» سرتیپ دوم پاسدار محمدحسین بابایی با بیان اینکه در زمینه خدمات عمرانی و آبادانی و سازندگی سپاه و بسیج سازندگی گام‌های مؤثری برداشته است، اضافه می‌کند: «طرح‌های افتتاح شده شامل دو پروژه آبرسانی روستایی (ساخت مخزن و لوله‌کشی روستایی)، ساخت ۷۹ خانه محروم و سیل‌زدگان، بهسازی دو گلزار شهدا و راه‌اندازی ۲۲۶ شغل خرد و کوچک خانگی می‌شود.» فرمانده سپاه کربلای مازندران با اشاره به اینکه انقلاب ما انقلاب پابرهنگان بود که باید با تعامل و همکاری در زمینه رفع محرومیت‌ها گام برداریم، ادامه می‌دهد: «ساخت خانه و واحد‌های مسکونی در مناطق سیل‌زده با سرعت خوبی در حال انجام است.»

محرومیت‌زدایی با اجرای ۱۶۰۰ طرح

گفتنی است از هزار و ۶۰۰ طرح محرومیت‌زدایی که در استان مازندران درحال اجراست، ۹۳۰ طرح مربوط به بحث بهسازی معابر و راه‌های روستایی ساخت مسجد، خانه عالم، سالن ورزشی، خانه محروم و کتابخانه است. طرح‌هایی که همین چند وقت پیش هم ۸۳ مورد آن‌ها که شامل تعمیر و بازسازی منازل سیل‌زدگان و ۳۰۹ طرح محرومیت‌زدایی می‌شد به بهره‌برداری رسیده است. گفتنی است که همین حالا بیش از ۶۷۳ طرح محرومیت‌زدایی توسط جهادگران بسیج و سپاه در استان در حال انجام است. سرهنگ اقبال‌پور رئیس بسیج سازندگی مازندران در این باره می‌گوید: «این طرح‌ها با پیشرفت ۳۰ تا ۹۰ درصدی در حال اجراست و تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسند.» لازم به ذکر است که مضاف بر طرح‌هایی که مطرح شد، در حال حاضر ۱۰ واحد مسکونی محرومیت‌زدایی نیز با همکاری سپاه و کمیته امداد به بهره‌برداری رسیده است. خانه‌هایی که تعداد هفت واحد آن‌ها در سال ۹۷ افتتاح شد و تا پایان شهریور سال ۹۸ نیز درمجموع ۳۲ واحد مسکونی به بهره‌برداری می‌رسد و این واحد‌ها به مردم محروم تقدیم می‌شود که اجرای همگی این طرح‌های محرومیت‌زدایی توسط بسیج و سپاه هدیه مقام معظم رهبری به مردم است.

ارائه خدمات پزشکی به ۱۰ هزار نفر

با اینکه هرگاه صحبت از محرومیت‌زدایی می‌شود ناخواسته در تصورمان فعالیت‌های عمرانی و ساخت خانه و مدرسه نقش می‌بندد، اما بخش مهمی از فعالیت‌های بسیج و سپاه به بخش درمانی و حتی فعالیت‌های فرهنگی برمی‌گردد. جهادگران سپاه هرکجا خانه بهداشت و پزشکان حضور کمرنگ‌تری داشته باشند، حاضر می‌شوند و با ارائه خدمات پزشکی به بهبود وضعیت سلامتی مردم کمک می‌کنند. در این خصوص مسئول تربیت بدنی سپاه کربلای مازندران بیان می‌کند: «گروه جهادی فیزیولوژیست‌ها با همکاری افراد متخصص و فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی در گرایش‌های مختلف ورزشی عضو بسیج ورزش سپاه کربلای مازندران با حضور در روستا‌های محروم استان با هدف افزایش سطح آگاهی مردم و درمان رایگان بیماران دارای حرکات ناصحیح فیزیولوژی (ناهنجاری‌های اسکلتی و قامتی) حاضر می‌شوند.» کاظم غفارپور با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت در روستا‌های استان اضافه می‌کند: «رفتار‌های حرکتی و نواقص جسمی زنان و کودکان پس از تشخیص اگر نیاز به ارجاع به متخصص خاص یا ارتوپد باشد به مراکزی که در تعامل با جهاد سازندگی هستند معرفی می‌شود تا هزینه‌ای برای روستاییان نداشته باشد.»

البته این تنها خدماتی نیست که جهادگران از ابتدای سال تاکنون به مردم مازندران ارائه کرده‌اند. مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی مازندران با اشاره به اینکه چندی پیش بسیج جامعه پزشکی مازندران در مناطق کم‌برخوردار و محروم استان به مدت ۳۰ شب در ۳۰ مسجد به ۱۰ هزار مازنی به صورت رایگان خدمات پزشکی ارائه داده است، می‌گوید: «در کنار ویزیت رایگان بیماران، دارو‌هایی هم که برای آن‌ها تجویز شده است همگی رایگان ارائه شده‌اند.» احمد لزگی اضافه می‌کند: «سازمان بسیج جامعه پزشکی مازندران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران با حضور در مناطق کم‌برخوردار و محروم به همراه پزشکان متخصص مختلفی اعم از پزشک متخصص داخلی، قلب، اطفال، زنان و زایمان و پرستاران به مردم سراسر استان خدمات‌رسانی می‌کند.»

ادامه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی

البته فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جهادگران بسیج و سپاه در استان مازندران فقط به همین جا محدود نمی‌شود و طیف وسیعی را دربرمی‌گیرد. به طوری که فرمانده سپاه بهشهر تأکید می‌کند: «طرح «محله انقلاب» برای اولین بار در مازندران و در روستای یکه توت بهشهر اجرایی شد تا وحدت رویه حفظ و نهادینه و زنجیره تشکیلاتی ما محکم‌تر شود. برای اجرای این طرح نیز دو قرارگاه درون و برون سازمانی در نظر گرفته شده بود که برنامه‌های مختلفی را اجرا کردند.»

حسن پورقربان اضافه می‌کند: «برپایی بازارچه اقتصاد مقاومتی، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، ویزیت رایگان و ارائه خدمات دارویی رایگان، برگزاری کلاس‌های مشاوره سبک زندگی اسلامی، حقوقی و قضایی ازجمله طرح‌هایی است که تاکنون در این منطقه اجرایی شده‌اند.» گفتنی است طرح «محله انقلابی، ادارات انقلابی» که برای اولین بار در بهشهر برگزار شده است، قرار است تا پایان سال در روستا‌ها و مناطق کم‌برخوردار با هدف خدمات‌رسانی رایگان و حفظ وحدت رویه در بین مدیران و مردم عملیاتی شود. علاوه بر این به‌تازگی نیز ۱۵۰ دانشجوی بسیجی شهرستان بهشهر در قالب اردوی جهادی به مناطق محروم هزارجریب این شهرستان اعزام شدند.

فرمانده بسیج دانشجویی سپاه کربلای مازندران در این‌باره می‌گوید: «در حوزه بسیج دانشجویی ۷۰ گروه جهادی ساماندهی شده که در مدت یک سال بیش از ۲ هزار نفر به مناطق محروم اعزام شدند.» سیدامیرسادات کرمی ادامه می‌دهد: «به همین میزان شهرستان بهشهر با توسعه گروه‌های جهادی، ۱۱ گروه در قالب ۱۵۰ نفر در اردو‌های جهادی ساماندهی شده که از آغاز تابستان امسال تاکنون هفت گروه به دهستان عشرستاق از بخش‌های محروم هزارجریب این شهرستان اعزام شدند.» فرمانده بسیج دانشجویی سپاه کربلای مازندران، عرصه‌های تعریف شده اردوی جهادی شهرستان بهشهر را شامل خدمات‌رسانی عمرانی، درمانی، فرهنگی و اجتماعی و نیز اعزام بسیجیان جهادی به مناطق محروم عنوان می‌کند که هریک به‌تن‌هایی بخش بزرگی از محرومیت‌های منطقه را کنار می‌زند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار