کد خبر: 964774
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۰
شورای پول و اعتبار و وزارت اقتصاد می‌گویند که بانک‌ها نباید بیش از ۱۵درصد سود به سپرده‌ها پرداخت کنند، اما بانک مرکزی برخورد جدی با بانک‌ها را مربوط به بانک‌هایی دانسته که بیش از ۲۰ درصد سود پرداخت می‌کنند و به نوعی با بانک‌ها مدارا می‌کند.
سرويس اقتصادی جوان آنلاين: شورای پول و اعتبار و وزارت اقتصاد می‌گویند که بانک‌ها نباید بیش از ۱۵درصد سود به سپرده‌ها پرداخت کنند، اما بانک مرکزی برخورد جدی با بانک‌ها را مربوط به بانک‌هایی دانسته که بیش از ۲۰ درصد سود پرداخت می‌کنند و به نوعی با بانک‌ها مدارا می‌کند.
به گزارش ایسنا، افزایش نرخ سود سپرده که از سوی بانک‌ها به مردم ارائه شد، از آنجایی شکل گرفت که بانک‌ها برای جذب منابع بیشتر رقابتی را با یکدیگر آغاز کردند که به گفته بسیاری از کارشناسان پولی و بانکی رقابتی باخت باخت بود و در نهایت همه آن‌ها متضرر شدند.
بانک‌ها برای جذب سپرده بیشتر از مشتریان خود نرخ سود را افزایش دادند و این در حالیست که گفته می‌شود سود‌هایی که بعضی از بانک‌ها نسبت به پرداخت آن اقدام می‌کردند، سبب اضافه برداشت آن‌ها از بانک مرکزی و در نهایت ناترازی بانک‌ها می‌شود.

در سال ۱۳۸۶، شورای پول و اعتبار سقف نرخ سود سپرده را برای بانک‌ها مشخص کرد تا بانک‌ها نتوانند سود‌های بدون حساب و کتاب به مشتریان خود ارائه کنند، اما در این میان بانک‌ها همواره راه‌هایی برای دورزدن قوانین شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی یافته‌اند و به کار خود ادامه دادند.
تا اینکه از سال گذشته بانک مرکزی به طور جدی‌تری به این موضوع ورود کرد و عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی بانک‌هایی که سود‌های بیش از ۲۰ درصد را ارائه می‌کنند را به جریمه و حتی ادغام تهدید کرد.
این در حالیست که بر‌اساس آخرین قانون مصوب شورای پول و اعتبار، سقف نرخ سود برای سپرده‌های کوتاه‌مدت ۱۰ درصد و برای سپرده‌های بلندمدت ۱۵ درصد است.

با توجه به تهدید بانک مرکزی، بانک‌ها تا حدودی این موضوع را اجرایی کردند، اما این‌بار وزارت امور اقتصادی و دارایی به بانک‌ها تأکید کرده که باید مصوبات شورای پول و اعتبار را رعایت کرده و بیشتر از ۱۵ درصد سود به سپرده‌ها پرداخت نکنند.
این اقدام با ارسال نامه‌ای توسط معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد به مدیران عامل ۱۳ بانک دولتی انجام گرفته و از آن‌ها خواسته شده که قوانین شورای پول و اعتبار را اجرایی کرده و بیشتر از ۱۵درصد سود پرداخت نکنند.

حال آنکه اهرم نظارتی برای اجرای مصوبات شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی است که می‌تواند با نظارت بر نرخ سود‌های پرداختی بانک‌ها به مشتریان، از پرداخت سود‌های بیش از نرخ مصوب جلوگیری کند.
اما نکته اینجاست که با توجه به بالا بودن نرخ تورم به ویژه در یک سال اخیر، کاهش نرخ سود بانکی، ممکن است این منابع را از بانک‌ها خارج کرده و به سمت سایر بازار‌ها بکشاند.
با این وجود ممکن است وزارت امور اقتصادی و دارایی با تأکید ویژه بر این مهم، برنامه دیگری را برای بانک‌ها داشته باشد که لازمه آن کاهش نرخ سود است.

البته بانک مرکزی نیز با کاهش نرخ سود به دنبال اصلاح ناترازی بانک‌ها و در نهایت اصلاح نظام بانکی کشور است، اما این کار را بسیار با احتیاط انجام می‌دهد.
بانک مرکزی به نوعی با بانک‌ها مدارا می‌کند، چراکه پرداخت نرخ سود ۲۰ درصدی از سوی بانک‌ها به مردم، عملاً موضوعی فراتر از قانون است، زیرا قانون مصوب شورای پول و اعتبار می‌گوید که حداکثر سود پرداختی باید ۱۵ درصد باشد، اما بانک مرکزی در سال گذشته اعلام کرد که برخورد جدی با بانک‌هایی که بیش از ۲۰ درصد سود پرداخت کنند، انجام می‌شود. بنابراین اگر قرار است بانک‌ها بتوانند تا ۲۰ درصد نرخ سود را بالا ببرند، این موضوع باید به تصویب شورای پول و اعتبار برسد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار