کد خبر: 964879
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۵
اقدامات خوب و مؤثر نیرو‌های نظامی و دولتی در ساخت واحد‌های آسیب دیده از زلزله موجب شده تا در حال حاضر بیشتر خانواده‌هایی که خانه‌های خود را در زلزله آبان ماه دو سال قبل از دست داده بودند به خانه‌های جدید خود باز گردند.
محمدرضا سوری
سرویس ایران جوان آنلاین: زلزله آبان ماه سال ۹۶ موجب شد تا بیش از ۸۰ هزار واحد مسکونی در شهر‌ها و روستا‌های کرمانشاه تخریب و یا آسیب ببینند در این میان یکی از مناطقی که دچار بیشترین آسیب‌ها شد شهرستان سرپل ذهاب در این استان بود. پس از آواربرداری‌ها بود که سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف از جمله سپاه و بسیج برای ساخت واحد‌های مسکونی وارد عمل شدند. سرانجام با گذشت حدود دو سال از حادثه زلزله سرپل‌ذهاب در کرمانشاه و ساخته شدن بیشتر واحد‌های مسکونی در این منطقه، حالا خبر‌ها از آن حکایت دارد، که با رفتن مردم سرپل‌ذهاب به خانه‌هایشان حدود ۸۰ درصد کانکس‌های موجود در معابر و خیابان‌های اصلی شهر جمع‌آوری شده موضوعی که با ادامه آن، امید می‌رود تا پایان امسال مابقی کانکس‌ها نیز جمع شده و همه زلزله زدگان صاحب خانه شوند.

برآورد‌های اولیه پس از وقوع زلزله آبان ماه سال ۹۶ در کرمانشاه نشان داد، بر اثر این پیشامد حدود ۸۰ هزار واحد آسیب دیده که از این تعداد ۱۸ هزار واحد تخریب کامل شده و بقیه واحد‌ها نیز غالباً در بخش سیستم سازه سالم مانده‌اند، اما اجزایی مثل دیوار‌های جانبی یا تیغه‌ها فرو ریخته یا ترک خورده‌اند. به دنبال آواربرداری در مناطق زلزله‌زده بسیاری از نهاد‌ها و سازمان‌ها برای ساخت واحد‌های تخریبی و یا آسیب دیده اعلام آمادگی کردند، که می‌توان به اقدامات ارتش، بسیج و سپاه اشاره کرد. در این میان شهرستان سرپل‌ذهاب از جمله مناطقی بود که بیشترین آسیب‌ها را دید موضوعی که موجب شد برای ساخت مناطق زلزله‌زده آن اقدامات ویژه‌ای انجام بگیرد.

برچیده شدن بیشتر کانکس‌ها

اقدامات خوب و مؤثر نیرو‌های نظامی و دولتی در ساخت واحد‌های آسیب دیده از زلزله موجب شده تا در حال حاضر بیشتر خانواده‌هایی که خانه‌های خود را در زلزله آبان ماه دو سال قبل از دست داده بودند به خانه‌های جدید خود باز گردند. روز گذشته بود که فرماندار سرپل‌ذهاب با اشاره ساخته شدن اکثر خانه‌های تخریب شده در کرمانشاه از جمع‌آوری حدود ۸۰ درصد کانکس‌های موجود در معابر و خیابان‌های اصلی شهری این استان خبر داد. محبت جمالی‌نیا با بیان این که تنها کانکس‌های موجود در معابر فرعی باقی مانده است، افزود: «با پایان کارساخت وساز ۲۰ درصد باقی مانده از کانکس‌ها نیز جمع‌آوری خواهند شد.» بررسی‌ها نشان می‌دهد، جمع‌آوری کانکس‌ها فقط برای خانوار‌هایی صورت گرفته که منازل تخریبی یا تعمیری داشتند و کار بازسازی واحد آن‌ها به اتمام رسیده و اکنون می‌توانند به منازل خود برگردند. این در حالی است که ۲۰ درصد مابقی افرادی که خانه‌های آن‌ها ساخته نشده همچنان در کانکس‌های خود مستقر هستند، اما کانکس این خانوار‌ها از معابر اصلی شهر به محل منزل مسکونی در حال بازسازی آن‌ها یا کوچه‌ای در نزدیکی آن منتقل شده است.

از ساخت کانکس تا خانه‌های مدرن

از همان روز‌های اول وقوع زمین لرزه در کرمانشاه مردم و نیرو‌های امدادی به خصوص یگان‌های ارتش و سپاه به کمک زلزله‌زدگان شتافتند. در یک تقسیم‌بندی مسئولیت امداد‌رسانی به شهر‌ها به ارتش و مسئولیت امداد‌رسانی به روستا‌های منطقه که بیشترین خسارات را دیده بودند به سپاه واگذار شد. از آنجا که سپاه متعهد شده بود تا ظرف مدت ۴۵ روز و با ساخت ۸ هزار کانکس، اسکان موقت زلزله‌زدگان را سامان دهد لذا با تلاش جهادگران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، ظرف مدت ۴۰ روز بیش از ۸ هزار و ۱۰۰ کانکس ساخته و در اختیار زلزله‌زدگان قرار گرفت. طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده ساخت منازل مسکونی مردم در دستور کار بنیاد مسکن و قرارگاه خاتم الانبیا سپاه بود. به موجب این قرارداد، تسریع در عملیات تخریب و آواربرداری واحد‌های آسیب دیده، تأمین مصالح، کمک به حمل مصالح و همکاری در تأمین اسکان و سرپناه موقت از اقداماتی است که از سوی بنیاد مسکن به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سپاه در قالب این تفاهمنامه سپرده شده.
آمار‌ها نشان داد، فقط در یک مورد، به نیابت از ۲۷ خانواده شهید مدافع حرم و در مدت ۲۷ روز ۲۷ واحد مسکونی توسط جهادگران لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله ساخته، و به صورت رایگان در اختیار زلزله‌زدگان روستا‌های کوئیک عزیز و کوئیک حسن قرار گرفت. این در حالی بود که ۲۰منزل مسکونی نیز برای زلزله‌زدگان کرمانشاهی از سوی سپاه بروجرد ساخته وتحویل داده شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار