کد خبر: 964922
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۶
امروز همه صنایع بزرگ کشور معطل تأمین نقدینگی هستند، اما مشکل آنجاست که نقدینگی به سمت فعالیت‌های سفته‌بازی رفته‌است و در این زمینه باید سیاست‌های کنترلی نظیر مالیات بر عایدی اعمال شود.
مهران ابراهيميان
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، محمدرضا دیانی در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: در سال‌های گذشته منابع نقدینگی زیادی در شمال شهر تهران صرف ساخت آپارتمان‌ها و مجتمع‌هایی شده که بسیاری از آن‌ها خالی هستند یا در سایر فعالیت‌های سفته‌بازی وارد شده و هیچ فایده‌ای هم نداشته‌است.
دیانی گفت: ۵/ ۲ درصد سپرده‌گذاران غیردولتی، ۸۵ درصد سپرده‌های کشور را در اختیار دارند و یک درصد سپرده‌گذاران غیر دولتی ۷۴ درصد کل سپرده‌ها را در اختیار دارند که مالیات هم پرداخت نمی‌کنند، در حالی که با سود روزانه پرداختی به آن‌ها می‌توان روزانه ۴۰۰ کیلومتر راه روستایی یا ۱۰ بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی یا ۴ هزار و ۳۲۷ کلاس درس تأسیس کرد.
رئیس هیئت‌مدیره مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به اراده دولت در حل مشکل ارز و موفقیت نسبی در تثبیت نرخ ارز ادامه داد: منابع نقدینگی کشور باید به سمت تولید هدایت شود، این در حالی است که در سال ۹۶ فقط ۲۶ درصد و در سال ۹۷ حدود ۲۷ درصد نقدینگی‌ها به سمت تولید رفته است؛ انتظار می‌رود در این زمینه بانک مرکزی به اعمال سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای بانک‌ها در تخصیص منابع بپردازد.
وی تنها راه مبارزه با تحریم‌ها را تقویت تولید ملی برشمرد و گفت که در این راستا سران قوا باید وارد عمل شده و از تولیدکنندگان به ویژه پیشروان‌های اقتصادی حمایت کنند.
رئیس هیئت‌مدیره مجمع کارآفرینان ایران ادامه داد: امروز تحریم‌ها طلایی‌ترین فرصت را برای صنعت کشور به وجود آورده و در حقیقت یک توفیق اجباری است تا با طراحی سیاست‌های دقیق و منسجم، موضوع حمایت از تولید را عملیاتی و اجرایی کنیم.
وی معتقد است: اگر از تولید حمایت شود مشکل «بیماری هلندی» اقتصادی و وابستگی به نفت حل می‌شود و حتی امریکایی‌ها در یکی دو سال آینده حاضر خواهند شد بدون مذاکره از تحریم‌ها دست بردارند، زیرا به قصد تخریب اقتصاد ما وارد عمل شده‌اند، اما خواهند دید که تصمیماتشان اقتصادمان را تقویت کرده‌است.
دیانی در پاسخ به این سؤال «جوان» که چرا در حالی که بانک‌ها به شدت به دنبال اعطای تسهیلات هستند، باید تولید با مشکل مواجه شود، گفت: متأسفانه بانک‌ها ملاک اعتباردهی را میزان تولید در سال‌های قبل قرار داده و به اندازه ۷۰ درصد فروش سال‌های گذشته به تولیدکنندگان اعتبار می‌دهند، این در حالی است که به دلیل افزایش قیمت تمام‌شده نهاد‌های تولید، تحقق تولید به اندازه پارسال ۵/ ۲ برابر سال گذشته سرمایه در گردش نیاز دارد.

کمبود نقدینگی، بزرگ‌ترین مشکل صنعت لوازم خانگی
دیانی در ادامه در خصوص وضعیت این روز‌های صنعت لوازم خانگی گفت: با وجود تحریم‌ها، اما تولیدکنندگان داخلی قادرند بهترین کالا‌ها را با بهترین کیفیت تولید کنند این در حالی است که ما می‌بینیم از یک سو دولت به دنبال مصوبه واردات لوازم خانگی به روش skd است و از سوی دیگر قاچاق نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و از کالا‌های قاچاق توسط شرکت بیمه رسمی، بیمه و توسط پست رسمی کشور به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
وی یادآور شد: بزرگ‌ترین مشکل در صنعت لوازم خانگی، تأمین نقدینگی است و مسائلی نظیر لجستیک و حمل و نقل بین‌المللی نیز با برنامه‌ریزی درست دولت قابل‌حل است.
دیانی به برگزاری جلسه‌ای در وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته گذشته با موضوع مبارزه با تحریم‌ها اشاره کرد و افزود:‌در این جلسه، برگزارکنندگان خواستار مجوز برای واردات قطعات نیمه کامل (SKD) لوازم خانگی شدند و این موضوع سرمایه‌گذاری شرکت‌های داخلی در تولید قطعات و داخلی‌سازی آن‌ها را با شکست مواجه می‌کند.
وی یادآور شد:‌اکنون تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و در صورت تأمین نقدینگی می‌توانند بدون ارزبری تولید را افزایش دهند، در حالی که برند‌های تولیدی خارجی خواستار تخصیص ارز برای رفع مشکلاتشان هستند.

۷ بانک وضعیت بدتری نسبت به بانک سرمایه دارند
رئیس هیئت‌مدیره این مجمع با اشاره به برخورد با مفاسد اقتصادی گفت: امروز جو مبارزه با فساد فضای عمومی کشور را سنگین کرده‌است، به طوری که هر روز از شبکه‌های مختلف تلویزیون دادگاه‌های مبارزه با فساد را می‌بینیم، اما اکنون شرایط به گونه‌ای شده‌است که از این ترس داریم که طرف سفید موضوع دیده نشود.
اکنون شرایط به گونه‌ای است که مردم به هر فعال اقتصادی دید منفی دارند و هر کارمندی که در ادارات یا سازمان‌های دولتی می‌خواهد برگه‌ای را امضا کند، نگاه منفی دارند. مجموعه نظام و بخصوص رسانه‌ها باید نیمه پر لیوان را نیز نشان بدهند تا فضای ناامیدی در کشور به خصوص در بین فعالان اقتصادی از بین برود، اینکه بدهکاران بانکی را نشان می‌دهیم ارزشمند است، اما اگر کسی سرمایه بانکی را در تولید صرف کرد و به موقع پول بانک را داد و اشتغالزایی کرد، آن را نیز نشان دهیم تا فضا متعادل شود.
وی ادامه داد: درخواست ما از سران سه قوه این است که فضای مبارزه با فساد را پویا نگه دارند. به نظر می‌رسد پرونده‌هایی که امروز مطرح شده فقط کف روی آب هستند.
ما هفت بانک دیگر داریم که وضع آن‌ها به مراتب بدتر از بانک سرمایه است. ما بدهی‌ها و اختلاس‌های خیلی کلان‌تر از این‌ها داریم که هنوز مطرح نشده‌است، اما این را نیز باید در نظر داشته باشیم که این جوسازی‌ها باعث شده در نظام اداری کارمندان حتی کار‌های عادی خود را با ترس و لرز انجام دهند به طوری که من صنعت‌گر در مراجعه به ادارات و سازمان‌ها باید التماس کنم که فلان امضا را بزنند و به آن‌ها اطمینان خاطر بدهم که در آینده هیچ مشکلی از سوی نهاد‌های بازرسی برای آن‌ها به وجود نخواهد آمد.

هدف طرح واردات SKD لوازم خانگی ورشکست کردن قطعه‌سازان داخلی است
همچنین در این جلسه حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز گفت: ما روند داخلی‌سازی قطعات را شروع و حتی به برخی قطعه‌سازان خودرو مراجعه کردیم تا قطعات ما را بسازند. در سال‌های قبل تولید برخی از قطعات توجیه اقتصادی نداشت، اما اکنون با توجه به تحریم‌ها و محدودیت‌های انتقال مالی ما به سمت داخلی‌سازی رفتیم و سرمایه‌گذاری‌هایی در این حوزه انجام دادیم.
وی ادامه داد: این در حالی است که هفته گذشته متوجه شدیم به بهانه مبارزه با تحریم‌ها جلسه‌ای برای واردات SKD قطعات لوازم خانگی تشکیل شده و طرح آن را برای تأیید نهایی برای وزیر فرستادند.
وقتی ما اینجا برای واردات همین قطعات در حال سرمایه‌گذاری هستیم، انجام این کار نتیجه‌ای جز ورشکستگی ما و کسانی که در حال طراحی و تولید قطعات هستند ندارد اگر اینجا به ما ریال بدهند یا همان سرمایه در گردش را تأمین کنند می‌توانیم همان قطعه‌ای را که الان باید از کره یا چین بیاورند و بابت آن ارز بدهند، تولید کنم ضمن آنکه اشتغال هم ایجاد می‌شود برخی اوقات تصمیمات غلط ضربه بیشتری از اختلاس، فساد و رشوه می‌زنند که حتی جا دارد با نگاهی کیفری به این تصمیمات برخورد شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار