کد خبر: 964929
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۵
سخنگوی صدراعظم آلمان رسماً اعلام کرد که همه اعضای دولت برلین در زمینه عدم مشارکت در ائتلاف دریایی امریکا در تنگه هرمز اتفاق نظر دارند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: پاریس هم تأکید کرد که به‌رغم همکاری با لندن، نیرویی به خلیج فارس اعزام نخواهد کرد تا در طرح ائتلافی برای به اصطلاح محافظت از خطوط کشتیرانی در خلیج فارس اعضای اصلی اروپا فاصله خود را از محور لندن-واشنگتن حفظ کرده باشد.
عصر دیروز دولت انگلیس رسماً اعلام کرد که به ائتلاف دریایی امریکا ملحق می‌شود ولی مخالفان این ائتلاف در اروپا موضع خود را مقابل آن، با لحن جدی‌تری بیان می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان روز دو شنبه گفت: «صدراعظم نیازی به مشارکت در مأموریتی امریکایی در شرایط فعلی و زمان حاضر نمی‌بیند و همه [مقامات]در دولت آلمان در این موضوع متفق هستند.» سفارت امریکا در برلین روز سه شنبه از آلمان خواسته بود به فرانسه و انگلیس در ائتلاف واشنگتن برای «مبارزه با خشونت ایرانی‌ها» ملحق شود. پیش‌تر «آندریاس نیک»، عضو کمیته روابط خارجی پارلمان و «اولاف شولتز» وزیر دارایی و معاون صدراعظم آلمان از جمله مقاماتی بودند که صریحاً مخالفت خود را با پیوستن به ائتلاف دریایی تحت رهبری امریکا علیه ایران اعلام کرده بودند. وزیر دفاع فرانسه اظهار داشته که پاریس، برلین و لندن قصد هماهنگی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات برای تقویت امنیت دریانوردی در خلیج فارس را دارند، اما تجهیزات نظامی بیشتری را عازم منطقه نخواهند کرد. به نوشته خبرگزاری فرانسه، «فلورانس پارلی» اظهار داشت: «قصد سازماندهی خودمان به عنوان کشور‌های اروپایی را داریم، اما یک مورد قطعی است و اینکه اقدام‌های ما تنها یک هدف خواهند داشت، کاستن از تنش‌های کنونی و دفاع از منافع خود.»

استرالیا هم شرط گذاشت
در پی درخواست‌های واشنگتن از «کانبرا» برای پیوستن به ائتلاف نظامی این کشور در تنگه هرمز، نخست‌وزیر استرالیا شروطی را برای بررسی موضوع پیوستن به این ائتلاف امریکایی تعیین کرد. به گزارش فارس، در حالی که وزیر دفاع استرالیا تأکید کرده بود که کشورش هنوز تصمیمی برای پیوستن به ائتلاف نظامی دریایی واشنگتن در تنگه هرمز اتخاذ نکرده است، «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا، خواستار شفاف‌سازی درباره این ائتلاف شد. بنا به گزارش روزنامه «آسترالین»، موریسون در اظهاراتی تأکید کرد که در صورت محقق شدن دو شرط، احتمال بررسی درخواست امریکا برای پیوستن استرالیا به ائتلاف دریایی در تنگه هرمز وجود دارد.
وی در این خصوص گفت که قبل از آنکه استرالیا موضوع پیوستن به ائتلاف دریایی امریکا را مورد بررسی قرار دهد، باید جزئیات مأموریت امریکا در تنگه هرمز و همچنین اندازه این ائتلاف بین‌المللی مشخص شود. با این حال، موریسون استدلال برخی مقامات سابق کشور خود از جمله «باب کار» وزیر خارجه سابق و برخی کشور‌های دیگر مبنی بر احتمال تقابل نظامی امریکا و ایران در صورت تشکیل ائتلاف دریایی در تنگه هرمز را رد کرد و گفت: «من دقیقاً عکس این قضیه فکر می‌کنم.» وی ادامه داد: «بسیار مهم است که این ابتکار عمل خاص را از موضوعات وسیع‌تر دیگر در ارتباط با تنش‌های مرتبط با ایران در خصوص موضوعات دیگر از جمله اشاعه هسته‌ای، جدا کنیم. این یک مسئله متفاوت است.» این مقام استرالیایی درباره ائتلاف دریایی امریکا توضیح داد: «تلاش‌های بین‌المللی که بحث‌هایی درباره آن صورت گرفته است، یک هدف را دنبال می‌کند و آن تنش‌زدایی و تضمین آزادی عبور و مرور کشتی‌ها و ایجاد خطوط کشتیرانی امن در میان این بخش بسیار حساس از جهان (تنگه هرمز) است.» موریسون سپس با اشاره به این موارد تصریح کرد: «این‌ها محرک‌ها و موضوعاتی هستند که در صورتی که بخواهیم در هرگونه از آن عملیات‌ها مشارکت کنیم، در نظر خواهیم گرفت.»
اظهارات موریسون در حالی مطرح شده است که پیش از این «باب کار» در گفتگو با روزنامه «آسترالین» هشدار داده بود که هرگونه مأموریت محافظت از کشتیرانی از دیگر نقاط درگیری دولت ترامپ با ایران، قابل جداسازی نیست. یکی دیگر از متحدان شرق دور که امریکایی‌ها بسیار به حضور آن‌ها در ائتلاف ضد ایرانی خود در خلیج فارس امید داشتند، ژاپن بود که البته واشنگتن در این مورد هم با ناکامی روبه‌رو شده است. روزنامه «مائیچی» ژاپن نیز روز شنبه گزارش کرد، مقامات دولتی ژاپن می‌گویند که توکیو هیچ کشتی جنگی برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی امریکا با هدف حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در تنگه هرمز اعزام نمی‌کند، زیرا از پاسخ ایران بیم دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار