کد خبر: 964989
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۰
تنوعی از دام و طیور در استان‌های مختلف کشور و اهمیت تأمین نیاز گوشت سالم موجب شده تا همواره سلامتی و تغذیه آن‌ها مورد توجه دست‌اندرکاران این صنعت قرار بگیرد.
محمدرضا سوری
سرويس ايران جوان آنلاين: تنوعی از دام و طیور در استان‌های مختلف کشور و اهمیت تأمین نیاز گوشت سالم موجب شده تا همواره سلامتی و تغذیه آن‌ها مورد توجه دست‌اندرکاران این صنعت قرار بگیرد. اهمیت این موضوع از جمله دلایلی است که سبب شده تا البرز در کنار تولیدات انواع دارو‌ها و سرم انسانی در زمینه تولید حیوانی این محصولات نیز فعال باشد. با این حال فعالیت خوب سمنانی‌ها در زمینه این نوع از تولیدات موجب شده تا آن‌ها پا به پای البرزی‌ها گام بردارند. در حالی که کارخانه‌های دارویی دامی سمنان بعد از البرز در رتبه دوم کشور قرار دارند، با این حال افزایش تولیدات دارو‌های دامی در سمنان موجب شده آن‌ها رتبه اول در این زمینه را کسب کنند. موضوعی که در صورت تداوم و سرمایه‌گذاری می‌تواند ایران را به بزرگ‌ترین تولید کننده دارو‌های دامی و حتی صادر کننده در منطقه تبدیل کند.

آخرین آمار‌های نشان می‌دهد که در استان‌های مختلف کشور تعداد ۵۰ میلیون رأس گوسفند و بره، بیش از ۲۲ میلیون رأس بز و بزغاله و ۷ میلیون رأس گاو و گوساله وجود دارد. در کنار این موضوع، وجود بیش از ۲۵ میلیون قطعه انواع مرغ موجب شده تا غذا و دارو یکی از مهم‌ترین نیاز این صنعت در کشور باشد موضوعی که موجب شده تا دو استان سمنان و البرز در این زمینه فعال باشند.

سمنان رتبه اول تولید دارو

در حالی که سابقه طولانی البرز در زمینه تولید انواع دارو‌های انسانی، پس از حیوانی موجب شده تا نام این استان در این زمینه پر آوازه شود، حالا خبر‌ها از سمنان حکایت از آن دارد که این استان نیز در عوض توانسته در این زمینه حرف‌های بسیاری برای گفتن داشته باشد. مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه این استان یکی از قطب‌های تولید دارو‌های دامی در کشور به شمار می‌رود، در این رابطه می‌گوید: «در حالی که البرز از لحاظ دارا بودن کارخانجات تولید دارو‌های دامی در رتبه اول است، سمنان نیز از نظر تولید دارو‌های دامی در رتبه اول کشور قرار دارد.» حمیدرضا حسینی با اشاره به اینکه هم اکنون، ۱۸ باب کارخانه تولید دارو‌های دامی و کشاورزی در استان سمنان فعالیت دارند که به تولید دارو‌های دامی، مکمل‌های دارویی، محلول‌ها و ضدعفونی کننده‌ها و... می‌پردازند، می‌افزاید: «این در حالی است که کارخانه رویان‌دارو به تنهایی ۵۵ درصد نیاز کشور به دارو‌های دامی را تولید می‌کند.» بررسی‌ها نشان می‌دهد، کارخانه‌هایی همچون ایران‌دارو، شیمی داروی کوثر، رویان‌دارو و... از معروف‌ترین برند‌های دارو‌های دامی سمنان محسوب می‌شوند. این در حالی است که سمنان با تولید بیش از ۲۰۰ قلم داروی دامی، سالانه بخشی از تولیدات دارویی خود را به کشور‌های مختلف صادر می‌کند. هم اکنون، چهار شرکت از ۱۲ شرکت پخش دارویی فعال در استان، کشوری بوده که به پخش سراسری دارو در سطح کشور می‌پردازند. این موفقیت در حالی است که بستر‌های لازم برای توسعه بیش از پیش صنعت تولید دارو در استان فراهم است و بخش خصوصی نیز مورد حمایت مسئولان قرار دارد.

تولید ۹۸ درصد دارو‌های دامی در کشور

با وجود آنکه تمامی مشکلات و تحریم‌های موجود، تلاش شبانه‌روزی کارشناسان و محققان کشور سبب شده تا در حال حاضر به غیر از تعداد محدودی از دارو‌ها مابقی در کشور تولید شود.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با تأیید این موضوع می‌گوید: «هم اکنون ۹۸ درصد دارو‌های دام و طیور، ۹۵ درصد واکسن‌های مورد استفاده صنعت دام و ۴۰ درصد طیور در کشور تولید می‌شود.»

قاسم رضاییان‌زاده با اشاره به حمایت سازمان دامپزشکی و وزارت صنعت از تولیدات داخلی خصوصاً دارو‌های مورد نیاز دام وطیور می‌افزاید: «سازمان دامپزشکی در کنار صنایعی که سازمان صمت از آن حمایت می‌کند از جمله دستورالعمل‌های جدید و تولید تحت لیسانس دارو‌های دامپزشکی را در زمینه امکان رونق در بخش‌های تولیدی فراهم کرده که در سال‌جاری بر عملیاتی شدن چنین دستورالعمل‌ها در راستای رونق تولید پافشاری کرده است.» وی با اشاره به فعالیت خوب شرکت‌های داروسازی که بر پایه علوم دانش بنیان فعالیت می‌کنند، ادامه می‌دهد: «باید شرکت‌های دانش بنیان که در حوزه تأمین غذا و دارو فعالیت دارند، بهره‌وری و راندمان تولید خود را بالا ببرند تا نه تنها دیگر نیازی به واردات دارو نداشته باشیم بلکه به یکی از صادر کنندگان مهم در جهان تبدیل شویم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار