کد خبر: 965130
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۲
سیدعبدالله متولیان
تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و حرکت به سمت تشکیل دولت اسلامی، مستلزم «رعایت دقیق قانون اساسی جمهوری اسلامی»، «اصول حکمت متعالی اسلام»، «اصول سه گانه سیاست خارجی»، «اصول و شاخصه‌های مقاومت فعال»، «رعایت دقیق منویات رهبری» و «سیاست‌های کلی نظام» است که در این یادداشت کوتاه به اجمال، اصول و شاخصه‌های مقاومت فعال بیان می‌گردد:
۱ - همه رفتار‌ها و اقدامات ما در مواجهه با تمامی کشور‌های جهان، باید در چارچوب اصول قانون اساسی و با رعایت دقیق اصول سیاست خارجی مشتمل بر عزت، حکمت و مصلحت صورت پذیرد. در مواجهه با سایر کشورها، رعایت اصول اخلاقی اسلام و نزاکت و آداب دیپلماتیک ضروری است و به فرمایش رهبری در دیپلماسی با طرف مقابل دست می‌دهیم لبخند می‌زنیم، اما لبخند‌ها و دست دادن‌ها و ارتباط دیپلماتیک مشروط به این است که جایگاه دوست و دشمن را دقیقاً بشناسیم و مرعوب قدرت و هیاهو‌های تبلیغاتی دشمنان نشویم.
۲ - مواجهه ما با همه مسائل کشور و از جمله با دشمنان نظام اسلامی، باید بر اساس دوگانه‌های چهارگانه به‌عنوان اصول بنیادین مقاومت فعال صورت پذیرد. مقام معظم رهبری ۱٤ خرداد امسال در سی‌امین سالگرد ارتحال امام راحل (ره) ضمن تأکید بر مرزبندی با دشمن، چهار دوگانه اصلی مقاومت فعال در نحوه مواجهه با کلیه مسائل مبتلابه و از جمله نحوه مواجهه با دشمن را تبیین کرده و فرمودند: «مواجهه‌ی ما با مسائلمان و با دشمنانمان باید اوّلاً: شجاعانه باشد؛ مرعوبانه نباشد. ثانیاً: امیدوارانه باشد؛ مأیوسانه نباشد. ثالثاً: عاقلانه و خردمندانه باشد؛ هیجانی و احساساتی سطحی نباشد. (رابعاً): از روی انفعال نباشد، مبتکرانه باشد، ابتکار کنیم. اگر به این کیفیت حرکت کردیم، اگر این جور حرکت کردیم، بدانید ملّت ایران در مواجهه‌ی با همه‌ی قدرت‌های بزرگ توفیق خواهد یافت و خواهد توانست پیش برود». این چهار دوگانه به‌عنوان اصول بنیادین مقاومت فعال باید در تمامی مواجهه‌های داخلی و خارجی چراغ راه مسئولان و وسیله سنجش عیار اقدامات مسئولان قرار گیرد.
۳ - شاخصه‌های مقاومت فعال در تمامی حرکات، رفتار و اقدامات فردی و اجتماعی مردم و مسئولان باید رعایت شود. برخی از شاخصه‌های دوگانه‌ای مقاومت فعال از این قرار است:
۱ - فعال و چاره جویانه در مقابل انفعالی و مبتنی بر گلایه و بی‌تجربگی
۲ - مواجهه ابتکاری نه مواجهه عکس العملی
۳ - مواجهه با حزم و تدبیر در برابر مواجهه با سهل‌اندیشی و سهل‌انگاری
٤ - نگاه جامع به تهدیدات و فرصت‌ها در مقابل نگاه یک‌جانبه
۵ - شناخت واقعیت میدان نبرد
۶ - توجه به موقعیت (ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی) ایران در منطقه نه غفلت از آن
۷ - مواجهه مبتنی بر مدیریت و کنترل احساسات نه مواجهه با رهاشدگی احساسات
۸ - رعایت ضوابط و حدود شرعی
۹ - پرداختن به دشمن به جای پرداختن به اختلافات واقعی و غیرواقعی داخلی
۱۰ - تکیه به ظرفیت‌های داخلی به جای تکیه به کمک بیگانگان.
۱۱ - توجه و توکل به خدا و قطع توجه و اعتماد به بیگانگان
۱۲ - صبوری عالمانه در مقابل شتابزدگی و بی‌صبری
۱۳ - داشتن مرزبندی با دشمن و دشمن را دوست ندانستن
۱٤ - ضرورت بسیج حداکثری نیرو‌ها در برابر تهاجم حداکثری دشمن
۱۵ - توجه به یاد خدا و کمک پروردگار و پرهیز از غفلت و غرور
۱۶ - داشتن روحیه جهادی در امور
۱۷ - داشتن رویکرد انقلابی در کار‌ها
۱۸ - شناخت اولویت‌ها و پرهیز از انجام بدون اولویت امور
۱۹ - توجه ویژه به جوانان و استفاده حداکثری از ظرفیت جوانان
۲۰ - قانون‌گرایی و پرهیز از انجام امور احساسی و غیرقانونی.
باید در گام دوم انقلاب برای «عبور و غلبه بر مشکلات»، «تقویت ایمان، باور‌ها و اعتماد ملی»، «سرعت بخشی به تشکیل دولت اسلامی» و «پیشرفت متوازن و همه جانبه» اصول و شاخص‌های مذکور، نصب‌العین مسئولان، مدیران و نخبگان در تمامی سطوح فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی، قضایی، اجتماعی و... در حوزه‌های لشکری و کشوری و آحاد مردم قرار گیرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
قاسم
|
Germany
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
0
0
جناب متولیان این قصه ها که میگی خصوصا 20 بند اشاره شده را میدانی در کجا . جگونه قابل برداشت است؟ بطور کل سیاست و روال کار یک مملکت با انشا نویسی شما درست نمیشود و 20 بند شما فاقد هر گونه ارزش بوده و کاربردی در سیاست نوین و روابط بین الملل و گسترش اقتصاد و هنجار سازی اجتماع ندارد . معلوم در دبیرستان انشا نسبتا بدی نداشتی .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار