کد خبر: 965256
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
در کنار نیروگاه‌های برق خورشیدی که به‌تازگی در استان‌های شیراز، خراسان، سمنان و ... افتتاح شده‌اند و بر حجم برق تولیدی به واسطه مواهب الهی افزوده‌اند و راهی برای درآمدزایی مردم ایجاد کرده‌اند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر تأکید می‌کند: «این شرکت از بخش خصوصی در زمینه احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی به صورت ویژه حمایت می‌کند.»
ميترا شهبازي
سرویس ایران جوان ‌آنلاین: فصل تابستان که شروع می‌شود، حجم برق مصرفی سر به فلک می‌کشد و همین موضوع موجب این می‌‎شود که مسئولان رفع مشکل تأمین برق روز‌های گرم سال را در برنامه‌هایشان قرار دهند؛ اتفاقی که طی سال‌های اخیر با توسعه نیروگاه‌های برق خورشیدی در حال پیگیری است و تاکنون چندصد نیروگاه هم در مناطق مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است. نیروگاه‌هایی که علاوه بر رفع معضل خاموشی‌های گاه و بیگاه، در زمستان به صادرات برق و در تمام فصول سال به درآمدزایی برای مردم منتهی می‌شود. در همین راستا فرماندار شهرستان دشتی نیز از افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه برق خورشیدی جنوب کشور طی ماه‌های آینده در شهرستان دشتی خبر می‌دهد.


هر سال با شروع فصل تابستان، موجی از نگرانی درخصوص افزایش مصرف برق و خاموشی‌های گاه و بیگاه در بین مردم ایجاد می‌شود. به‌رغم اینکه طی سال‌های اخیر با تلاش مستمر متولیان این حوزه این خاموشی‌ها به حداقل رسیده است، اما به این دلیل که ایران اقلیمی مناسب برای گسترش نیروگاه‌های خورشیدی دارد، همواره متولیان این حوزه در تلاش هستند تعداد نیروگاه‌های خورشیدی سطح کشور را افزایش دهند. نیروگاه‌هایی که نه تنها مشکل تأمین برق در تابستان را برطرف می‌کنند و به خاموشی‌ها خاتمه می‌دهند، بلکه در فصول سرد سال امکان صادرات برق به خارج از کشور را هم فراهم می‌کنند. البته مزایای گسترش نیروگاه‌های برق خورشیدی فقط به همین جا منتهی نمی‌شود و با توجه به اینکه بخش بزرگی از این نیروگاه‌ها به کمک مردم و روی بام خانه‌ها ایجاد می‌شود، تولید برق به این شیوه می‌تواند درآمدزایی خوبی را هم برای مردم به همراه داشته باشد. نیروگاه‌هایی که روی بام خانه‌ها توسعه می‌یابند و کمکی به معیشت مردم شهر و روستا هستند. در این راستا معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه نیروگاه‌های خورشیدی یکی از نیاز‌های اساسی کشور است، می‌گوید: «امید است این نیروگاه‌ها هم برای کشور و هم برای مددجویان بتواند درآمد ایجاد کند.» اسحاق جهانگیری اضافه می‌کند: «ایران در مقابل محدودیت‌هایی که در آن وجود دارد، فرصت‌های بسیار زیادی هم دارد؛ ایران کشور ثروتمند و پرظرفیتی است، مهم این است که مدیران و نیرو‌های تحصیلکرده و مردم اراده ساختن داشته باشند.»

احداث بزرگ‌ترین نیروگاه برق خورشیدی جنوب
در کنار نیروگاه‌های برق خورشیدی که به‌تازگی در استان‌های شیراز، خراسان، سمنان و ... افتتاح شده‌اند و بر حجم برق تولیدی به واسطه مواهب الهی افزوده‌اند و راهی برای درآمدزایی مردم ایجاد کرده‌اند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر تأکید می‌کند: «این شرکت از بخش خصوصی در زمینه احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی به صورت ویژه حمایت می‌کند.» اردشیر مذکوری با اشاره به گذر موفق شهرستان دشتی از پیک بار تابستان ادامه می‌دهد: «این شهرستان در زمینه تولید برق خورشیدی در استان بوشهر پیشتاز است به نحوی که اکنون از ۴۰۰ کیلووات برق خورشیدی استان بوشهر ۳۰۰کیلووات آن در شهرستان دشتی تولید می‌شود.» وی با اشاره به اینکه تولید برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی از حیث رعایت مسائل زیست‌محیطی نیز نقش قابل توجهی را ایفا می‌کند، اضافه می‌کند: «وزارت نیرو برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی را به صورت تضمینی خریداری می‌کند که این مهم یک امتیاز ارزشمند برای سرمایه‌گذاری بدون ریسک در این حوزه است.» فرماندار دشتی نیز با اشاره به اینکه به‌زودی از پروژه نیروگاه برق خورشیدی شهرستان دشتی در استان بوشهر بهره‌برداری به عمل می‌آید، می‌گوید: «به‌زودی بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی جنوب کشور با ۱۰ مگاوات ظرفیت تولید برق و سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد ریال در دشتی احداث خواهد شد.» عبدالله نادری اضافه می‌کند: «در زمان حاضر بیش از ۷۰ درصد نیروگاه‌های خورشیدی استان بوشهر در این شهرستان در دست بهره‌برداری یا اجراست.» گفتنی است شهرستان دشتی با ۸۶ هزار نفر جمعیت در ۸۰ کیلومتری جنوب بوشهر قرار گرفته است؛ شهرستانی که روزبه‌روز تعداد نیروگاه‌های برق خورشیدی آن افزوده می‌شود.

پیگیری طرح‌های توسعه‌ای برق خورشیدی
همانطور که اشاره شد، بوشهر تنها منطقه‌ای نیست که پروژه‌های برق خورشیدی در آن درحال اجراست. چندی پیش به دنبال پیگیری همین طرح‌های وزارت نیرو، ۶۵ نیروگاه خورشیدی در نیشابور به بهره‌برداری رسید که ۳۱ نیروگاه آن برای مددجویان زیر پوشش این نهاد در روستای چانسر و مابقی در چهار روستای دیگر این شهرستان ساخته شده‌اند. هادی محمدیان، مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) نیشابور می‌گوید: «برای توانمند‌سازی خانوار‌های مددجو برق تولیدی این واحد‌ها مدت ۲۰ سال به صورت تضمینی توسط دولت خریداری می‌شود که به طور میانگین برای هر خانوار ماهانه ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال درآمد دارد.» علاوه بر این، مهرداد غضنفری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم نیز در راستای توسعه طرح نیروگاه‌های خانگی با بیان اینکه شهرستان قم یکی از شهرستان‌های مورد نظر برای توسعه است، تأکید می‌کند: «مقرر شده برای رفع محرومیت شهرستان، ۲۰۰ واحد را برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی در مقیاس کوچک اختصاص دهیم.» استاندار سمنان نیز در این راستا بیان می‌کند: «راه‌اندازی و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان سمنان با جدیت دنبال می‌شود.» علیرضا آشناگر اضافه می‌کند: «باید در صورت وجود مانع بر سر راه سرمایه‌گذاران متقاضی راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در استان، موانع برطرف شود و از این متقاضیان حمایت ویژه‌ای به عمل آید.» با این تفاصیل که در اغلب استان‌های کشور طرح‌های توسعه‌ای نیروگاه‌های برق خورشیدی در جریان است، زمان زیادی نخواهد گذشت که مشکل اوج مصرف برق در تابستان و نگرانی از خاموشی‌های برق برطرف شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار