کد خبر: 965680
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۵۲
خاطرات و گفتنی‌هایی از زبان جانبازان فاجعه ۷ تیر ۱۳۶۰
شاهد توحیدی
سرويس تاريخ جوان آنلاين: رویداد تاریخی هفتم تیر ۱۳۶۰، نقطه عطفی در تاریخ پرماجرای نظام جمهوری اسلامی است. هم از این روی استحصال و انتشار خاطرات و آگاهان این واقعه بزرگ، از اولویت‌های تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. در انجام این امر بنیاد فرهنگی هفتم تیرماه پیشگام شد و سعید یوسفی رشته گفتگو‌هایی با جانبازان این رویداد انجام داد. زنده‌یاد احمد قدیریان ریاست وقت آن بنیاد، در یادداشتی بر این اثر روایی- تاریخی آورده است:
«فاجعه تروریستی هفتم تیر سال ۱۳۶۰ و دیگر ترور‌های برخاسته از اندیشه قابیلی منافقین در به شهادت رساندن این عزیزان و نیز رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و شهدای محراب و سرداران بی‌ادعای دفاع مقدس و مردم عادی از یکسو چهره کریه و هویت مشوش این گروهک بدطینت را به نمایش کشید و نشان داد که اینان به هیچ قاعده و حقوقی پایبند نیستند که البته باید آن را از الطاف خفیه الهی دانست و از سوی دیگر نشان داد که آن‌ها برای تحمیل عقاید پوچ و بی‌اساس خود به جامعه و حذف اندیشه‌های ناب، حاضر هستند به هر قیمتی دست به ایجاد ناامنی و بحران در جامعه بزنند. اگر نگاهی به حوادث سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیندازیم، به خوبی درمی‌یابیم که فتنه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، با هدف آشکار نابودی نظام نوپای جمهوری اسلامی و رهبری آن و ایجاد تشتت آرا و شعله‌ور شدن آتش جنگ داخلی و بازگرداندن قدرت از دست رفته گروهک‌های ضد انقلاب و... پس از عزل بنی‌صدر از مقام ریاست‌جمهوری شکل گرفت. اما به حول و قوه الهی و با مدیریت پیامبر گونه امام راحل و انقیاد مردم از فرمان ولی‌امر، این توطئه خنثی شد و خون پاک بهشتیان مظلوم سرچشمه تهران، طبل رسوایی منافقین و جبهه التقاط و لیبرال را به صدا درآورد تا جهانیان بدانند که فتنه عقیم است.
در این رهگذر و با هدف نگاهی دوباره به تاریخ و رویداد‌های سیاسی و اجتماعی سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی تا اوایل دهه ۶۰ شمسی که فاجعه تروریستی هفتم تیر نیز در این قطعه از تاریخ روی داد، دفتر پژوهش و فرهنگی بنیاد فرهنگی هفتم‌تیر به گردآوری و تدوین خاطرات جانبازان و شاهدان عینی حادثه هفتم تیر مبادرت ورزید. دو سال گذشته تلاش مضاعفی برای مصاحبه با این عزیزان صورت گرفت و شمار زیادی از یاران شهید مظلوم با نگاه ژرفی که به موضوع داشتند با پذیرش درخواست همکاران دفتر پژوهش و فرهنگی بنیاد، ما را در اجرای مأموریت سنگین خویش روحیه و امید بخشیدند و برخی عزیزان نیز ما را از توفیق بهره‌مندی از خاطرات ارزشمند خود بی‌نصیب فرمودند. اینک، پس از انتشار خاطرات جمعی از جانبازان این فاجعه در جلد نخست از کتاب چهارم، از نگاه جمع دیگری از همراهان حزب جمهوری اسلامی و شهدای زنده قتلگاه سرچشمه تهران که علاقه‌مند به بررسی ابعاد و زوایای مختلف تاریخ انقلاب اسلامی بودند به بررسی موضوع پرداختیم.
بنیاد فرهنگی هفتم‌تیر با اعتقاد به تأثیر تاریخ شفاهی که برگرفته از دیده‌ها و شنیده‌های واقعی این عزیزان می‌باشد به این مهم پرداخته و معتقد است بسیاری از قضایای تاریخی به گونه‌ای است که اگر از دیده‌ها مغفول بماند و شخصیت‌هایی که در آن واقعه حضور داشته‌اند به ایفای نقش خود در بیان حقایق نپردازند، گذر تاریخ می‌تواند تا اندازه‌ای موجب فراموشی اصل رویداد شود. در پایان با قدردانی از جانبازان گرانقدری که با وجود مشغله‌های فراوان به درخواست ما لبیک گفتند از زحمات برادر عزیز جناب آقای سعید یوسفی در تهیه و تدوین خاطرات ارزشمند جانبازان فاجعه تروریستی هفتم تیر تشکر می‌نماییم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار