کد خبر: 965687
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۰
حالا دیگر «اربعین» یک روز نیست بلکه هر سال حماسه‌ای است که با ویژگی‌های خاص خودش اتفاقات جدیدی را رقم می‌زند. به همین خاطر از ماه‌ها قبل مسئولان کشوری و استانی درصدد فراهم کردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز این راهپیمایی عظیم در داخل کشور و خارج از مرز‌های ایران برای زائران ایرانی و خارجی می‌شوند.
سيد احمد هاشمی اشكا
سرويس ايران جوان آنلاين: حالا دیگر «اربعین» یک روز نیست بلکه هر سال حماسه‌ای است که با ویژگی‌های خاص خودش اتفاقات جدیدی را رقم می‌زند. به همین خاطر از ماه‌ها قبل مسئولان کشوری و استانی درصدد فراهم کردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز این راهپیمایی عظیم در داخل کشور و خارج از مرز‌های ایران برای زائران ایرانی و خارجی می‌شوند. امسال هم از هم‌اکنون مرز‌ها برای خروج زائران آماده و تدارکات لازم در جهت تأمین نیاز‌ها مهیا می‌شود. از ابلاغ ۲۲ میلیارد تومان از بودجه اربعین و اختصاص اعتبارات لازم برای پروژه‌های راهسازی گرفته تا استقرار امکانات پزشکی در ایلام و تلاش برای بازگشایی مرز چیلات و... البته با اینکه از چند ماه پیش گفته شده بود با توافق مسئولان ایرانی و عراقی، برای ورود و خروج به این کشور نیاز به روادید نیست، اما دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی گفته که نیروی انتظامی با کنترل ترددها، از دهم محرم تا آخر صفر، اجازه عبور و مرور زائرین را صرفاً برای افراد ثبت‌نام شده در سامانه سماح صادر می‌کند.

دیگر اربعین یک مراسم نیست. یک رویداد عظیم است. همایش و راهپیمایی بزرگی است که همه ارزش‌های خبری مانند بزرگی، تازگی، مجاورت، دربرگیری، شگفتی و برخورد را با هم دارد. به همین خاطر همه رسانه‌های دنیا با تمرکز روی آن منتظرند تا ببینند هر سال چه اتفاقی رخ می‌دهد. در این میان استان‌های مرزی و به‌خصوص ایلام و خوزستان که محل عبور زائران به شمار می‌آیند در تلاطم بیشتری هستند، به‌ویژه در روز‌های منتهی به اربعین که شور و حال و شلوغی زیادی در این مناطق به چشم می‌خورد.

ثبت‌نام در سامانه سماح، اجباری

اواخر سال گذشته بود که طی سفر روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به عراق، در مذاکراتی با طرف عراقی ابتدا ایران از لغو هزینه ویزای ایران برای زائران و مسافران عراقی به ایران خبر داد و پس از آن نیز طرف عراقی دستور حذف هزینه روادید برای زائران ایرانی به عراق را صادر کرد.
سپس مرتضی آقایی مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت گفت: «با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، قرار است از ۲۰ فروردین‌ماه سال ۹۸ صدور روادید عراق برای زائران ایرانی رایگان شود که با این اقدام به طور حتم شاهد کاهش هزینه‌های سفر به عتبات خواهیم بود.»
حالا احمد محمدی‌فر دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی اعلام کرده با توجه به مصوبه ستاد و هماهنگی کامل به‌عمل آمده و اتصال سامانه‌های سماح و ناجا، نیروی انتظامی با کنترل ترددها، از دهم محرم تا آخر صفر، اجازه عبور و مرور زائران را صرفاً برای افراد ثبت‌نام شده در سامانه سماح صادر خواهد کرد.

احتمال افزایش چند برابری زوار

ایلام در جنب و جوش است تا میزبان خوبی برای زائران اربعین حسینی باشد؛ استانی که هر سال با حجم بالایی از دلدادگان سیدالشهدا (ع) مواجه است و خود را مسئول خدمات‌رسانی به آن‌ها می‌داند. در همین راستا استاندار ایلام از تلاش برای بازگشایی مرز چیلات واقع در شهرستان دهلران قبل از اربعین خبر داد.
قاسم سلیمانی دشتکی در دیدار فریدون حیدری شهردار منطقه ۵ تهران، دبیر ستاد اربعین شهرداری تهران گفت: «سال گذشته به‌رغم اینکه در کشور با کاهش حجم زوار اربعین روبه‌رو بودیم، اما در ایلام با رشد ۱۵ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شدیم.» وی ادامه داد: «در اربعین گذشته با آنکه تلاش‌های بسیار زیادی برای روان‌سازی تردد زوار داشتیم و منجر به افزایش حجم زوار در استان شد، اما مشکلات خاص خود ازجمله بحث تهیه ارز، مشکل کاپوتاژ، تراکم جمعیت و خودرو در پایانه برکت، شرایط جوی و مسائل دیگر نیز وجود داشت که امسال در راستای رفع این موانع برنامه‌ریزی صورت گرفته است.» دشتکی افزود: «امسال با توجه به حذف ویزا و احتمال افزایش چند برابری زوار می‌طلبد که همه پای کار باشند و در این راستا نیازمند همکاری و مساعدت بیشتر شهرداری تهران، چون سال‌های گذشته هستیم.»

همه چیز آماده پذیرایی از زائران

موضوع سلامت و بهداشت زائران ازجمله مهم‌ترین مسائل در ایام اربعین به شمار می‌آید. مسئله‌ای که سازمان‌های زیادی آماده خدمات‌رسانی در این زمینه می‌شوند. در همین رابطه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام از تلاش برای استقرار امکانات پزشکی در استان خبر داده و گفت: «تکمیل بیمارستان ۳۷۶ تخت‌خوابی جزو اولویت‌های علوم پزشکی استان است.»
محمد کریمیان با اشاره به اینکه بیمارستان ۳۷۶ تخت‌خوابی شهر ایلام دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است، ادامه داد: «اعتبارات خوبی از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل این بیمارستان در نظرگرفته شده که تا پایان این پروژه تکمیل می‌شود.» وی افزود: «ثبت آمار‌های اشتباه بیماران نیازمند به پرتودرمانی سبب شده تا ایلام این دستگاه را نداشته باشد، اما اکنون در حال تصحیح آمار و رایزنی برای استقرار این دستگاه درمانی در ایلام هستیم.» بر اساس گزارش‌ها امسال حدود ۷۶ میلیارد تومان برای بودجه اربعین مصوب شده است که اتفاق بسیار بزرگی است.

استاندار ایلام با اشاره به سفر امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به عنوان بازرس مجلس در امور اربعین به ایلام در اربعین ۹۷ و بازدید وی از مهران، گفت: «با بسیج کردن معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بودجه اربعین از ۱۸ میلیارد به ۷۶ میلیارد تومان افزایش یافت که از این مبلغ تاکنون ۲۲ میلیارد تومان ابلاغ شده و علاوه بر این میزان، چند روز گذشته ۳۰ میلیارد تومان نتیجه سفر هیئت بلندپایه اقتصادی به ایلام ابلاغ شده است.»
وی با بیان اینکه در مسیر‌های اربعین به‌شدت کارگاه‌ها فعال شده‌اند و در ورودی شهر ایلام زیرگذر ارغوان و چند تونل در مسیر ایلام به مهران در حال ساخت است که یکی از آن‌ها به صورت کامل باز شده است، ادامه داد: «دو پل در موقعیت‌های ۵۵ و ۵۶ رودخانه کنجانچم توسط قرارگاه خاتم در حال ساخت است. همچنین برای آسایش زوار حدود ۶ هزار مترمربع در مهران سایه‌بان درست شده و حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ سرویس بهداشتی ایجاد شده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار