کد خبر: 965740
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۰
در حالی که معاون تولیدات دامی وزارت جهاد از افزایش ۲۰ درصدی میزان جوجه‌ریزی در سال جاری خبر می‌دهد، مرغداران همچنان مدعی کاهش تولید هستند و طی بیانیه‌ای خواستار آزاد شدن قیمت مرغ شدند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: این اتفاقات در حالی است که روز گذشته به دلیل عدم تحویل مرغ به کشتارگاه‌ها فقط ۲ تن مرغ در تهران توزیع شد و قیمت آن در سطح شهر به ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان رسید.
بازار مرغ باز هم به هم ریخت. استان‌ها و شهرستان‌ها خروج مرغ از شهر و استان شان را ممنوع کرده‌اند و در تهران نیز مرغداری‌های اطراف از تحویل مرغ به کشتارگاه‌ها خود داری می‌کنند و مدعی هستند که به دلیل گرما و افزایش قیمت نهاده طیور تلفات مرغ افزایش یافته‌است. همزمان نیز تلاش می‌کنند با صدور بیانیه قیمت مرغ را آزاد کنند. هر چند که از روز گذشته به هیچ وجه براساس نرخ مصوب مرغ فروخته نشده و در پی کاهش عرضه قیمت‌ها پر کشیده‌است. این آشفتگی‌ها در بازار مرغ در حالی است که معاون تولیدات دامی وزارت جهاد همچنان از افزایش ۲۰ درصدی جوجه‌ریزی در سال جاری در مقایسه با سال گذشته خبر می‌دهد و معتقد است، جوجه‌ریزی تا شهریور سال جاری به ۱۲۵ میلیون قطعه خواهد رسید. مرتضی رضایی می‌گوید: ظرفیت خالی بیش از ۳۰ درصد تولید گوشت مرغ در واحد‌های مرغداری کشور وجود دارد و اگر مرغداران نسبت به بازار مصرف مطمئن باشند، تولیدشان را افزایش خواهند داد. مرغداران در شرایطی مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی هستند که در روز‌های گذشته تشکل‌های مرغداران گوشتی کشور با صدور بیانیه‌ای مشترک، خواهان رقابتی شدن قیمت مرغ در بازار شدند. این تشکل‌ها بابیان مشکلاتشان در بخش تأمین نهاده و اجرای نرخ مصوب کارگروه تنظیم بازار نسبت به بروز بحران و تعطیلی مرغدارای‌ها هشدار دادند و از دستگاه‌های مسئول خواستند قیمت مرغ به صورت رقابتی تعیین شود.

مرغداران مسئول گرانی مرغ هستند
روز گذشته مرغداران اطراف پایتخت از تحویل مرغ به کشتارگاه‌ها خودداری کردند و تنها ۲۰ تن مرغ با نرخ دولتی (۱۲ هزار تو‌مانی) در میدان بهمن تهران توزیع شد و بسیاری از عرضه‌کنندگان مرغ در سطح شهر دست خالی به مغازه‌های خود بازگشتند. با کاهش عرضه، اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی از ارائه حواله خودداری کرد و مرغ‌های دولتی در میدان تره‌بار فقط توزیع شد و قیمت مرغ در سطح شهر بار دیگر به ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان افزایش یافت. در این خصوص رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در گفتگو با «جوان» می‌گوید: افزایش قیمت و گرانی مرغ از سوی مرغداران است و محصولات آن‌ها در بازار به قیمت کیلویی ۱۵ هزار تومان عرضه می‌شود. این در حالی است که قیمت مصوب هر کیلو مرغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است. مهدی یوسف‌خانی می‌افزاید: متأسفانه در حال حاضر بسیاری از مرغداران، مرغ را به قیمت مصوب کیلویی ۸۵۰۰ تومان عرضه نمی‌کنند و قیمت عرضه آن‌ها در حدود کیلویی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که این محصول در نهایت در بازار به قیمت کیلویی ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد. یوسف‌خانی با بیان اینکه گرانی مرغ از سوی مرغداران است، تأکید می‌کند: مرغداران مرغ زنده را با قیمتی بیش از قیمت مصوب عرضه می‌کنند و واحد‌هایی که مرغ را به قیمت گران خریداری و عرضه می‌کنند، از سوی بازرسان اصناف و تعزیرات با جریمه مواجه می‌شوند و برخلاف رویه همیشگی اصناف که فاکتور خرید ملاک گران‌فروشی است؛ در زمینه قیمت مرغ، ملاک قیمت مصوب است.

وی در پاسخ به این سؤال که مرغ‌فروشان سطح شهر چگونه می‌توانند مرغ تهیه کنند، می‌گوید: مرغ به قیمت آزاد ۱۴ هزار تومان به وفور در میدان بهمن عرضه می‌شود، آن‌ها می‌توانند این مرغ را خریداری کنند و با سود متعارف بفروشند. مشکل فعلی در تأمین مرغ دولتی است که مرغداران همکاری نمی‌کنند.


کاهش تولید میعانات گازی تا سال ۱۴۰۶
بررسی آمار نشان می‌دهد در آینده نه‌چندان دور به‌دلیل افت فشار مخزن گازی پارس جنوبی، با کاهش تولید گاز و در نتیجه میعانات گازی روبه رو هستیم و ریسک پروژه‌های این حوزه افزایش می‎یابد.

به گزارش «مهر»، به طور کلی نمی‌توان رقم دقیقی از تولید میعانات همراه با برداشت گاز از هر فاز پارس جنوبی ارائه داد، اما به گفته کارشناسان برای هر فاز استاندارد با تولید ۲۸ میلیون مترمکعب گاز، ۲۵ هزار بشکه میعانات گازی تعریف می‌شود که در هر فاز از پارس جنوبی، بسته به فشار، نوع چاه و... این رقم می‌تواند متفاوت باشد.

یک مقام آگاه با اشاره به اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد تولید گاز کشور تا سال ۱۴۰۰ به اوج خود رسیده و پس از آن روند کاهشی به خود می‌گیرد، گفت: تا سال ۹۷ سهم پارس جنوبی در تأمین گاز کشور ۶۲ درصد بود که البته این سهم در حال رشد است. از سویی دیگر به نظر می‌رسد با فشار کنونی مخزن پارس جنوبی تا سال ۱۴۰۶ بتوانیم تولید میعانات گازی را در برنامه داشته باشیم و پس از آن بی‌شک افت تولید خواهیم داشت. وی ادامه داد: با کاهش تولید گاز که می‌تواند نشئت گرفته از افت فشار مخزن باشد، تولید میعانات گازی نیز کاهش قابل‌توجهی را تجربه می‌کند. چنین رخدادی در نخستین وهله ریسک پروژه‌هایی را که بر اساس خوراک میعانات گازی (پالایشی یا پتروشیمیایی) طراحی شده‌است، به شدت بالا می‌برد. این در حالی است که برآیند جلسات با وزیر نفت نشان می‌دهد وی، بیشتر حامی صادرات خام این فرآورده بوده و اصل کاهش تولید میعانات را چندان قبول ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار