کد خبر: 966001
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۷
اسحاق جهانگیری مهر ماه ۹۴: «با نگاه ویژه دولت تا سه‌سال آینده همه مدارس، حتی در دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز می‌شوند.»
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: حسینی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش ۲۴ مرداد ۹۸: «حذف بخاری‌های نفتی از مهر امسال در ۲۴‌هزار مدرسه کشور آغاز می‌شود.» در این مدت اگر سخنان معاون رئیس‌جمهور براساس واقعیت بوده، اعتبار این اقدام کجا هزینه شده‌است؟ آیا سرپرست هم با وعده و وعید به‌دنبال وزیر شدن است؟

مدارس مناطق محروم همیشه از قربانیان اصلی کمبود بودجه و اعتبار یا قرار گرفتن در انتهای لیست اولویت مدیران هستند و هر سال با دلهره زمستان را می‌گذرانند.

مردم یادتان می‌آید؟
در ۲۲‌سال گذشته حوادث ناخوشایندی رخ داد که حتی یکی از آن‌ها کافی بود تا مدیران برای حذف بخاری‌های نفتی از مدارس همت کنند. نخستین آتش‌سوزی در ۱۸ بهمن ۱۳۷۶ در مدرسه شهرستان شفت گیلان اتفاق افتاد. از آن زمان تاکنون چندین مدرسه در آتش سوخته‌است که در آن دانش‌آموزان و معلمان دچار حادثه شدند، اما با این وجود مدیران وعده حذف بخاری‌های غیر‌استاندارد در آینده نزدیک را می‌دهند.

اسحاق جهانگیری در دومین نشست بین‌المللی سران مدرسه ایمن در مهر ۹۴ تأکید کرد که «با نگاه ویژه دولت تا سه‌سال آینده همه مدارس، حتی در دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز می‌شوند.»

عوارض گازی برای حذف بخاری
درسال‌۱۳۹۱ بر اساس اطلاعاتی که از شناسنامه فنی مدارس کشور استخراج شد، گرمایش ۲۱۰‌هزار کلاس درس در سراسر کشور با استفاده از بخاری‌های نفتی و گازی غیر‌استاندارد صورت می‌گرفت و همین آمار باعث شد تا از سال‌۱۳۹۲ با پیشنهاد دولت ردیف خاصی برای استاندارد‌سازی سیستم‌های گرمایشی مدارسی که بدون سیستم استاندارد هستند، تخصیص پیدا کند.

در واقع قرار شد تجهیزات گرمایشی این مدارس به مرور استاندارد شود و با تصویب مجلس بخشی از درآمد عوارض گازی کشور برای ادامه استاندارد‌سازی کلاس‌های درس استان‌های کشور در اختیار وزارت آموزش و پرورش و سازمان تجهیز و نوسازی مدارس قرار گرفت.

اعتبار با تصویب مجلس
خوشبختانه در قالب قانون بودجه سال‌۱۳۹۴ و طبق قانون «تنظیم بخشی از مقررات دولت» که در سال‌۹۳ به تصویب مجلس رسید، مبلغ ۴۲۰‌میلیارد تومان برای استانداردسازی سامانه‌های گرمایشی مدارس با اولویت به سازمان نوسازی و تجهیز مدارس تخصیص پیدا کرد.

اینکه در این سال‌ها بودجه‌های مربوط به این طرح چگونه هزینه شده‌است، اطلاعی در دست نیست! نه کمیسیون آموزش مجلس و نه مدیران آموزش و پرورش، پیگیر استاندارد‌سازی سیستم‌های گرمایشی نبوده‌اند وگرنه امروز شاهد وعده‌های جدید سرپرست آموزش و پرورش نبودیم.

دولت و خزانه اجازه نمی‌دهند
پیش از این بطحایی، وزیر سابق آموزش‌وپرورش در پاسخ به این سؤال که آیا حذف بخاری از مدارس از دستور کار دولت خارج شده‌است، گفته بود: «این موضوع از دستور کار دولت خارج نشده است. در مواقعی که این حادثه تکرار می‌شود، افکارعمومی متأثر می‌شود، ولی بعد از مدتی این موضوع فراموش می‌شود، اما این موضوع همیشه در دستور کار ما هست ولی با توجه به اعتباری که دولت و آموزش دارد حذف بخاری از مدارس تا هفت، هشت‌سال دیگر ممکن نیست! مقدورات دولت و خزانه اجازه نمی‌دهد در دو یا سه‌سال آینده مشکل بخاری‌های غیرایمن را حل کنیم.»

بنابراین سرپرست آموزش و پرورش چگونه و با چه اطمینانی تا به امروز در بیشتر برنامه‌های خود از خداحافظی با بخاری‌های نفتی آن هم تا اول مهر‌ماه خبر می‌دهد؟!

هم‌اکنون ۸۳‌هزار کلاس درس مدارس دولتی با بخاری نفتی گرم می‌شوند، با توجه به صحبت‌های آقای سرپرست، آیا قرار است تا اول مهر ۸۳‌هزار کلاس درس با بخاری نفتی خداحافظی کنند؟

آدرس غلط می‌دهند
محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این رابطه گفت: «مشکلات آموزش و پرورش زیاد است، ۱۲۰‌هزار کلاس درس نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند باید به بحث‌های کلان پرداخت که چگونه قرار است بازسازی و مقاوم‌سازی این تعداد کلاس درس انجام شود و مراقب بود آدرس غلط نداد.»

آتش سوزی در مدارس محروم خطری است که احتمال دارد هر سال تکرار شود. ابهام در هزینه‌کرد اعتبارات و کمبود بودجه و قرار گرفتن مدارس در مناطق صعب العبور دلیلی شده تا همچنان دانش‌آموزان و خانواده‌های‌شان دلهره زمستان را داشته باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار