کد خبر: 966274
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۸
۸۷ درصد مساحت ایلام را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که این عرصه‌ها به دلیل قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های زاگرس و شرایط آب و هوایی مناسب، از جنگل، مرتع و پوشش گیاهی قابل توجهی برخوردارند به همین دلیل ایلام یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های انواع مختلف گیاهان وحشی در کشور به شمار می‌رود.
محمدرضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین: ایلام؛ استانی که آن را با محرومیت‌هایش می‌شناسند، اما جالب است بدانیم که در بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع آن تاکنون یک هزار گونه گیاهی شناخته شده که طبق آخرین بررسی‌های انجام شده ۳۳۰ گونه از گیاهان موجود در استان خواص دارویی دارند. پس از حالا باید ایلام را بهشت گیاهان دارویی دانست که با کمی توجه و سرمایه‌گذاری بر روی آن می‌تواند تمام مشکلاتش را به راحتی حل کند.

۸۷ درصد مساحت ایلام را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که این عرصه‌ها به دلیل قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های زاگرس و شرایط آب و هوایی مناسب، از جنگل، مرتع و پوشش گیاهی قابل توجهی برخوردارند به همین دلیل ایلام یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های انواع مختلف گیاهان وحشی در کشور به شمار می‌رود. برخورداری از این ویژگی ممتاز است که ایلام را تبدیل به عروس زاگرس کرده است. نا گفته نماند که در فصل بهار برداشت این گونه‌های گیاهی خوراکی منبع اشتغال بسیاری از مردم است. این افراد با جمع‌آوری و برداشت گیاهان خوراکی از جمله کنگر، قارچ، تره کوهی، پنیرک، پاغازه، پیچگ و تولیه اقدام به فروش این گیاهان در شهر‌های استان از جمله ایلام می‌کنند.

صنایع تبدیلی، نیاز اول کشاورزان

چندی پیش بود که رئیس جهاد دانشگاهی ایلام با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تاکنون ۵۰ مورد تحقیقات علمی بر روی گیاهان دارویی استان ایلام انجام داده است، گفت: «طرح‌های تحقیقاتی، پژوهشی در جهاد دانشگاهی ایلام همچنان برای توسعه این بخش انجام می‌شود.» سیدغلامرضا حسینی با اشاره به اینکه تولید دارو از گیاهان دارویی در استان ایلام از اولویت‌های جهاد دانشگاهی است، ادامه داد: «طرح‌هایی نیز با هدف اهلی‌سازی گیاهان دارویی و برای جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی در دست اجراست. اهلی‌سازی این گونه گیاهان علاوه بر رونق اقتصادی و اشتغال در بحث تغییر الگوی کاشت و درمان برخی بیماری‌ها مؤثر واقع شده است.» وی تصریح کرد: «ایلام با پوشش بالای گیاهی و جنگل‌های انبوه و مراتع زیاد، به عنوان عروس زاگرس پتانسیل بالایی جهت توسعه و قطب صنعت دارویی و درمانی در کشور را دارد.»

سال ۹۲ خبری در مورد راه‌اندازی صنایع تبدیلی برای گیاهان دارویی منتشر شد که منوط به افزایش سطح کشت گیاهان دارویی در استان ایلام بود. قرار بود که سطح زیر کشت به یکصد هکتار برسد که در سال ۹۵ به ۲۳ هکتار رسید و مجتمع فرآوری گیاهان دارویی با همکاری جهاد کشاورزی در شهرک صنعتی ایلام در زمینی به مساحت ۲ هکتار راه‌اندازی شود. پس از آن صحبت از دهلران در میان بود و بعد کلنگ مجتمع فرآوری گیاهان دارویی در دره‌شهر به زمین زده شد و برایش ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل صندوق مهر امید و صندوق توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری در نظر گرفته شد؛ طرحی که قرار است به صورت تعاونی با ۷۳۲ سهام‌دار در سطح ۱۵ روستای دره‌شهر کار فرآوری و خرید تضمینی محصولات دارویی این شهرستان را بر عهده داشته باشد. حالا استاندار ایلام معتقد است جهاد دانشگاهی می‌تواند با اجرای پروژه‌هایی به گسترش و حمایت از تولید گیاهان دارویی در این استان بپردازد. سلیمانی دشتکی به ارائه ایده‌هایی هم پرداخته و می‌گوید: «جهاد دانشگاهی می‌تواند در هر شهرستان ۱۰ هکتار را از منابع ملی پس از واگذاری آبخیزداری کند و در دل زمین‌های شیب‌دار یک حالت وی (V) شکل جهت مهار آب‌های سطحی ایجاد نماید و این باعث حفظ آب می‌شود و از آن می‌توان به طرز مطلوب‌تری بهره‌برداری کرد. می‌شود با ایجاد مزارع گیاهان دارویی و دیگر کشت‌های با ارزش افزوده بالا در هر شهرستان نسبت به الگوسازی و گسترش این گونه فعالیت‌ها در استان اقدام کرد.» وی با اعلام حمایت از کشت گیاهان دارویی در ۳۵ هکتار از اراضی دهلران، باز هم به ایجاد مجتمع فرآوری گیاهان دارویی اشاره و تصریح می‌کند: «می‌توان از طرفی با ایجاد کارخانه زمینه اشتغالزایی بیشتر با فرآوری گیاهان دارویی را فراهم و از طرف دیگر مردم را نیز به انجام این کار تشویق کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار