کد خبر: 966287
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳
حواشی انتخاب یک مستند سینمایی برای اسکار ۲۰۲۰
انتخاب مستند سینمایی «در جستجوی فریده» به‌عنوان نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار ۲۰۲۰ با واکنش‌های مختلفی مواجه شد. کیوان کثیریان، منتقد سینمایی درباره انتخاب این فیلم به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «مستند بودن «در جستجوی فریده» شانس انتخاب آن در اسکار را می‌گیرد» اما امیر تاجیک مستندساز و مدیر سابق شبکه مستند سیما معتقد است که انتخاب یک مستند به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب بسیار مناسبی بوده است.
سرویس فرهنگی جوان آنلاین – الهه هاشمی: مستند سینمای «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۰ معرفی شد که البته این انتخاب حاشیه‌هایی را به همراه داشته است. آنطور که روابط عمومی سازمان سینمایی از قول سخنگوی هیأت معرفی فیلم ایرانی نوشته است، ابتدا از میان ۷۰ فیلم اکران شده که شرایط لازم برای شرکت در مراسم اسکار را داشتند، فهرستی متشکل از ۱۰ فیلم انتخاب شده و این فهرست در نهایت به سه فیلم قصر شیرین (رضا میرکریمی)، در جستجوی فریده (آزاده موسوی و کوروش عطایی) و متری شیش و نیم (سعید روستایی) تقلیل یافت و درنهایت فیلم مستند «در جستجوی فریده» به عنوان گزینه نهایی ایران به اسکار معرفی شده است.

انتخاب این فیلم با واکنش‌های منفی از سوی برخی از هنرمندان مواجه شد. همچنین بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی نیز نسبت به این موضوع انتقاد کرده‌اند، اینکه چرا فیلم‌هایی همچون «شبی که ماه کامل شد» و «متری شیش و نیم» جز انتخاب هیات معرفی نبوده و به جای آن مستندی که در ایران نیز به خوبی دیده نشده به اسکار معرفی شده است بخشی از انتقادات مطرح شده در فضای مجازی بوده است.

در این میان روابط عمومی فیلم «قصر شیرین» هم واکنش نشان داده و مدعی شده که گزینه نخست در جلسه هفته گذشته این فیلم بوده، اما بعدا تغییر کرده است.

مستند بودن «در جستجوی فریده» شانس انتخاب آن در اسکار را می‌گیرد

کیوان کثیریان، منتقد سینمایی درباره انتخاب «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده ایران در اسکار به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «بهتر بود «در جستجوی فریده» در بخش فیلم‌های مستند و فیلم‌های کوتاه مورد حمایت قرار می‌گرفت و در جایگاه خودش به جشنواره‌هایی راه می‌یافت که منتهی به اسکار می‌شود.»

این منتقد سینمایی با بیان اینکه مستند در رقابت با فیلم‌های سینمایی کشور‌های دیگر شاید خیلی نتواند رقابت کند، ادامه می‌دهد: «مستند سینمایی انتخاب شده برای اسکار، داستان مناسبی دارد و جز فیلم‌های مورد علاقه من است، اما بهتر بود هیئت معرفی فیلم مسئله شانس را نیز درنظر می‌گرفت، زیرا که فیلم‌های مستند از شانس کمتری برای انتخاب در این جشنواره برخوردار هستند.»

کثیریان می‌گوید: «اگر معیار‌های همیشگی برای انتخاب یک فیلم درنظر گرفته می‌شد و مسئله سینمایی بودن فیلم مطرح بود، به‌نظر می‌رسد که «متری شیش و نیم» و «قصر شیرین» به اسکار راه می‌یافتند.»

رقم خوردن اتفاقی مبارک برای سینمای مستند کشور

امیر تاجیک مستندساز و مدیر سابق شبکه مستند سیما، اما معتقد است که انتخاب یک مستند به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب بسیار مناسبی بوده است. او در این باره به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «انتخاب مستند «در جستجوی فریده» به اسکار برای سینمای مستند کشور اتفاق مبارکی است و این نشان می‌دهد که سطح کیفی و محتوایی فیلم‌های مستند در کشورمان رشد قابل توجهی داشته است.»

تاجیک اظهار می‌دارد: «این فیلم مستند به لحاظ نوع محتوا، روایت و ساختار تولید اثری قوی است و مخاطبان را به‌خاطر درام خیلی خوب، لحظه‌های شاد، غمگین و پراسترس درگیر خود می‌کند.»

این مستندساز با بیان اینکه «در جستجوی فریده» می‌تواند نماینده خوبی برای کشورمان باشد، می‌گوید: «این مستند سینمایی بخشی از فرهنگ و اجتماع و لایه‌های زیرپوستی جامعه ما را به تصویر کشیده است. امیدوارم که باعث شود تصویری بدون واسطه از ایران به مخاطب بین المللی مخابره شود.»

شانس مستند سینمایی «در جستجوی فریده» چقدر است؟

داستان مستند سینمایی «در جستجوی فریده» روایت دختری به نام «فریده» است که ۴۰ سال پیش در حرم امام رضا (ع) رها شده و بعد از انتقال به شیرخوارگاه، توسط زوجی هلندی به فرزندی گرفته شده و به هلند برده می‌شود. او که در طول این سال‌ها به‌خاطر ترس از سفر به ایران و تمایل نداشتن خانواده‌اش به وطن بازنگشته، چند سالی است از راه دور جستجویی را برای پیدا کردن خانواده واقعی‌اش شروع کرده و حالا برای اولین بار به ایران سفر می‌کند تا زادگاهش را ببیند و با سه خانواده که مدعی‌اند خانواده واقعی او هستند، ملاقات کند...» شاید داستان این مستند سینمایی باعث انتخاب یک مستند سینمایی و راه یافتن آن به اسکار شده باشد. حال باید منتظر ماند و دید مستند سینمایی «در جستجوی فریده» می‌تواند موفقیت جهانی را برای ایران کسب کند یا نه؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار