کد خبر: 967115
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۸
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران عصر دیروز در سفری از قبل برنامه‌ریزی نشده به محل دیدار رهبران گروه هفت رفت، سفری که تداوم روند دیپلماتیکی است که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به‌رغم میل کاخ سفید برای میانجیگری پاریس آن را کلید زده است. دیروز از دونالد ترامپ درباره سفر وزیر خارجه ایران پرسش شد که البته او گفت: «نظری ندارم.»
سرویس بین الملل جوان آنلاین: محمدجواد ظریف دیروز عصر به بیاریتز، محل اجلاس سران گروه هفت رفت و با «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه در حاشیه این نشست ملاقات کرد. سفر از پیش برنامه‌ریزی نشده ظریف به محل اجلاس سران گروه هفت به دعوت همتای فرانسوی او و در شرایطی انجام شده که او همین چند روز قبل، با امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور و همتای فرانسوی خود در پاریس درباره برجام ملاقات کرده بود. بحث‌ها درباره میانجیگری فرانسوی‌ها بین ایران و امریکا بیش از هر زمان دیگری شده، ولی نه ایران چنین میانجیگری را رسماً پذیرفته و نه ترامپ نقش فرانسه را به عنوان میانجی پذیرفته است. «استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری امریکا عصر دیروز در واکنش به ورود محمدجواد ظریف به محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت، بار دیگر از آمادگی واشنگتن برای «گفت‌وگوی بدون قید و شرط» با ایران صحبت کرد. به نوشته خبرنگار روزنامه واشنگتن‌پست، منوشین در مورد سفر ظریف به فرانسه و امکان دیدار او با مقام‌های امریکایی، گفت: «رئیس‌جمهور پیش از این گفته است که اگر ایران بخواهد بنشیند و مذاکره کند، او برای این مذاکرات پیش‌شرطی نخواهد گذاشت»، ولی ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره سفر ظریف گفت: «نظری ندارم». یک مقام رسمی وزارت خارجه فرانسه در گفتگو با خبرنگاران جزئیات بیشتری پیرامون حضور وزیرخارجه ایران در حاشیه اجلاس گروه هفت اعلام کرده و گفته که تصمیم برای دعوت از وزیر خارجه ایران، در جریان شام کاری شنبه‌شب از سوی رهبران گروه هفت گرفته شده است. گفته شده ترامپ نیز با دعوت از وزیر خارجه ایران به حاشیه اجلاس هفت مخالفتی نداشته است. با همه اینها، این دیپلمات فرانسوی همچنین افزوده است با وجود دعوت ظریف به اجلاس گروه هفت، هیچ‌گونه گفت‌وگوی مستقیمی میان مقامات امریکایی و ایرانی برگزار نخواهد شد، هرچند فرانسه به تلاش‌ها برای کاهش تنش میان دو طرف ادامه خواهد داد. دعوت ظریف به اجلاس گروه هفت که رئیس‌جمهور امریکا نیز در آن حضور دارد، به‌رغم تحریم شدن ظریف از طرف امریکا انجام شده است. برخی منابع، احتمال نوعی شکاف بین امریکا با سایر اعضای گروه هفت را در این بین بعید نمی‌دانند، به خصوص که دیروز ترامپ هرگونه میانجیگری فرانسه را در قبال ایران رد کرد. منابع گفته‌اند که ظریف ظرف چند ساعت به تهران برخواهد گشت تا به چین و شرق آسیا سفر کند.

«نه» به میانجیگری پاریس
در پی ادعای خبرگزاری فرانسه مبنی بر موافقت رهبران گروه هفت کشور صنعتی جهان با انتقال پیام مشترک رهبران این گروه به ایران از سوی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، رئیس‌جمهور امریکا گزارش‌های منتشرشده در مورد توافق گروه هفت برای ارسال پیام به ایران از طریق فرانسه را رد کرد، اما گفت کشور‌ها می‌توانند با ایران گفتگو کنند و واشنگتن نمی‌تواند مانع این کار شود تا باز هم معلوم شود که ترامپ حتی در حد واسطه هم برای اروپایی‌ها ارزش قائل نیست. کار به آنجا کشید که ماکرون هم گفت در این زمینه مأموریت رسمی ندارد.

روز یک شنبه ابتدا خبرگزاری فرانسه گزارش کرد که یک منبع دیپلماتیک گفته است رهبران گروه هفت «توافق کرده‌اند که ماکرون با طرف ایرانی مذاکره و پیام آن‌ها را به تهران منتقل کند.»

بر اساس این گزارش، این منبع دیپلماتیک گفته بود «اولویت سران گروه هفت همان جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و همچنین کاهش تنش‌ها در خلیج فارس باقی ماند.»، اما شبکه الجزیره به نقل از کاخ الیزه مدعی شد که رئیس‌جمهور فرانسه به همتای امریکایی خود پیشنهاد داده که در ازای عدم غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران، واشنگتن اجازه صادرات محدود نفت را به ایران بدهد. ماکرون روز شنبه نیز در حاشیه این نشست با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا درباره مسائل مختلف از جمله ایران دیدار و رایزنی کرده بود و یک مقام ناشناس دولت فرانسه به اف‌ای‌پی گفته بود که ترامپ در جریان این ناهار کاری که در تفرجگاه نزدیک محل برگزاری اجلاس سران گروههفت در جنوب فرانسه برگزار شد گفته است به نظر او تعارض نظامی با ایران روی نخواهد داد.

اما بعد از اجلاس روز یک شنبه «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی گفت، همه اعضای گروه هفت خواهان اجتناب از درگیری با ایران هستند.

او گفت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا نیز به‌صورت بسیار شفاف این موضع را اعلام کرد.

رئیس‌جمهور فرانسه افزود: «ما بر سر سندی به توافق رسیدیم که به نظر من ارزش زیادی دارد و تصمیم گرفتیم عزمی عملی را اتخاذ کنیم که اجازه دهد مواضع اندکی مسالمت‌آمیزتر شود.»

با این حال ماکرون که در حاشیه نشست سران گروه هفت در منطقه «بیاریتز» در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، این گروه را یک باشگاه غیررسمی توصیف کرد و گفت این گروه به کسی مأموریت رسمی نمی‌دهد. رئیس‌جمهور فرانسه تأکید کرد که گروه هفت رسماً به او برای گفتگو با ایران مأموریت نداده است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۴
0
0
.... چه جالب ....
با دست پس می زنند ؛ ولی با پا پیش می کشند....
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار