کد خبر: 967522
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۹
رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد
بار‌ها شنیده‌ایم که تشخیص درست و به موقع نیمی از درمان است. به همین خاطر علم پزشکی تمام تلاش خود را دارد تا به سریع‌ترین و درست‌ترین تشخیص خود برسد و در همین راستا انرژی هسته‌ای در زمینه تشخیص بیماری‌ها کاربرد بسیار زیادی دارد.
عليرضا نقيلو
سرويس ايران جوان آنلاين: بار‌ها شنیده‌ایم که تشخیص درست و به موقع نیمی از درمان است. به همین خاطر علم پزشکی تمام تلاش خود را دارد تا به سریع‌ترین و درست‌ترین تشخیص خود برسد و در همین راستا انرژی هسته‌ای در زمینه تشخیص بیماری‌ها کاربرد بسیار زیادی دارد. شناسایی غده‌های عفونی و به طور کلی عفونت‌ها، تشخیص تومور‌های سرطانی و بیماری‌های تیروئید از آن کار‌هایی است که انرژی هسته‌ای در زمینه پزشکی می‌تواند انجام بدهد و برای این کار وجود یک بیمارستان هسته‌ای مجهز می‌تواند بسیار کارساز باشد. حالا خبر خوشی منتشر شده و آن هم اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی کشور از احداث بزرگ‌ترین بیمارستان هسته‌ای غرب آسیا در استان البرز خبر داده است.

در کنار همه کاربرد‌های انرژی هسته‌ای، این انرژی جادویی در پزشکی و امور بهداشتی نیز کاربرد‌های فراوانی دارد. کشور‌های پیشرفته صنعتی سال‌هاست با کشف این قابلیت، به تشخیص و درمان و تحقیقات در حوزه‌های پزشکی می‌پردازند.
در حال حاضر در ایران هم از انرژی هسته‌ای در امور پزشکی استفاده می‌شود و یکی از کاربرد‌های این انرژی، تشخیص و درمان بیماری‌هاست. اما تعداد مراکزی که خدمات پزشکی هسته‌ای ارائه می‌دهند کم تعداد و پراکنده‌اند. از این‌رو، اهمیت تجمیع خدمات در یک بیمارستان که وسعت بیشتری داشته و از امکانات نوینی هم برخوردار باشد بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

روز گذشته رئیس سازمان انرژی اتمی کشور که به البرز رفته بود تا بازدیدی از سایت تحقیقات هسته‌ای کشاورزی و پزشکی این استان داشته باشد، با اعلام خبر احداث بزرگ‌ترین بیمارستان هسته‌ای غرب آسیا در البرز، گفت: «روند پیشرفت‌های هسته‌ای در کشور خوب است و فعالیت‌های حوزه اکتشاف و استخراج و تحقیق و توسعه با پیشرفت‌های چشمگیر روبه‌روست؛ در سال‌های اخیر از تولید ۱۰ تن اورانیوم به ۳۰ تن رسیده‌ایم و این میزان را به ۵۰ تن خواهیم رساند.» علی اکبر صالحی ادامه داد: «در حوزه اکتشاف و استخراج، قدم‌های بلندی برداشته شده و موفق شده‌ایم با توان داخلی بیش از ۸۰ درصد ذخایر معدنی ایران را شناسایی کرده و خدمات متعددی به وزارت نفت، و مرکز تحقیقات زمین‌شناسی ارائه دهیم.» وی از بومی‌سازی فناوری‌های هسته‌ای نیز خبرداد و گفت: «سالن مدرن سانتریفیوژ که به تازگی راه‌اندازی شده، ظرفیت تولید ۶۰ سانتریفیوژ مدرن را در روز داراست و در زمینه تحقیق و توسعه نیز از فاز مهندسی معکوس به فاز طراحی رسیده‌ایم.» این مسئول افزود: «با تحقیق و توسعه روی سانتریفیوژ‌های جدید توانستیم نسل IR۶ که اعتراض بسیاری از کشور‌های خارجی را به دنبال داشت، نصب کنیم.»

بزرگ‌ترین بیمارستان هسته‌ای کشور در راه است

رئیس سازمان انرژی اتمی از پروژه‌های هسته‌ای در حال ساخت خبر داد و گفت: «بیمارستان عظیم هسته‌ای کشور در سایت البرز در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در حال ساخت است که تنها شش نمونه این بیمارستان در دنیا ساخته شده است و مشابهی در منطقه غرب آسیا ندارد.» صالحی افزود: «این بیمارستان فوق تخصصی برای درمان انواع سرطان از طریق تابش یون‌های پروتون فعالیت خواهد کرد.»

وی گفت: «طراحی و تأمین مالی تجهیزات این بیمارستان نزدیک به ۲۰۰ میلیون یورو است که در حال حاضر تجهیزات آن سفارش داده شده و نیمی از هزینه آن هم تأمین شده است که در صورت محقق شدن برنامه‌ها، این بیمارستان سال ۱۴۰۳ کاملاً به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین پروژه‌ای درمانی تترا در تهران در زمینی به مساحت ۳۳ هزار متر مربع با تجهیزات پزشکی بالغ بر ۶۰ میلیون دلار در حال ساخت است.» صالحی گفت: «طرح ساخت دو نیروگاه بزرگ هزار مگاواتی در کشور از دو سال پیش با بودجه ۱۰ میلیارد دلاری آغاز شده و در حال اتمام است.» معاون رئیس‌جمهور با اشاره به هزینه‌های بالای پروژه‌های در حال ساخت گفت: «به مردم صراحتاً اعلام می‌کنیم که با قدرت و قوت به حرکت خود برای پیشبرد اهداف هسته‌ای‌مان حرکت می‌کنیم و هیچگاه متوقف نبوده و متوقف هم نخواهیم شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار