کد خبر: 967923
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۴
توئیت‌های عجولانه و سرشار از سرمستی که ترامپ درباره نابودی ماهواره ناهید منتشر کرده، نشان می‌دهد که این دستاورد ایرانی تا چه حد کاخ سفید را نگران کرده بود.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: این در حالی است که روزنامه چپ‌گرای شیکاگو تریبیون از سلامت این ماهواره خبر داده و فناوری آن را تحسین کرده است. در روز‌های گذشته هم برخی رسانه‌های غربی به تصاویر ماهواره‌ای اشاره کرده‌اند که در آن دودی حاصل از انفجار یک موشک در مرکز فضایی ایران دیده می‌شود. این رسانه‌ها مدعی شده‌اند سکویی که در عکس دیده می‌شود، سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر ناهید بوده که این ماهواره نابود شده است.

افشاگری علیه ترامپ
به گزارش معتبرترین رسانه ایالت ایلینویز یعنی شیکاگو تریبیون، تصاویر ماهواره‌ای که توسط شرکت پلنت لبز و ماکسر تکنولوژی گرفته شده، دود سیاهی را نشان می‌دهد که بر فراز سکوی پرتاب ماهواره ناهید است و آثاری از یک موشک هم روی سکو قرار دارد، اما این موضوع به معنی نابودی ماهواره ایرانی نیست. به گفته این رسانه ماهواره برای پرتاب باید از چند هفته قبل تحویل نیرو‌های نظامی داده شود تا پروسه خود را طی کند. در نتیجه توئیت آقای ترامپ در رابطه با پرتاب ماهواره ناهید اشتباه بوده است و موشک ارسال‌کننده ماهواره نیز از چند هفته قبل سوختگیری نمی‌شود.

جهش تکنولوژیک با وجود تحریم‌ها
شیکاگو تریبیون با استناد به مدارکی که البته منتشر نکرده، گزارش‌ها درباره انفجار در سکوی پرتاب موشک ماهواره بر «مرکز فضایی امام خمینی» سمنان را تأیید کرده و علت انفجار را پاره‌ای از مشکلات فنی عنوان کرده است؛ در عین حال گفته مهندسان جوان ایرانی برای برطرف‌کردن مشکل تلاش می‌کنند.

این رسانه همچنین این پرسش را مطرح کرده، چگونه در حالی که مقامات کاخ سفید هر روز از مؤثربودن تحریم‌ها سخن می‌گویند، متخصصان ایرانی به فناوری ماهواره مخابراتی هماهنگ با زمین دست یافته‌اند؟ در روز‌های گذشته تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌داد که ایرانی‌ها در حال رفت‌و‌آمد در کنار سکو و رنگ‌آمیزی مجدد آن هستند، اما روز جمعه نیمی از این رنگ‌ها سوخته بودند و این موضوع دلیلی بر نابودی ماهواره ایرانی نیست بلکه برعکس مشخصات این ماهواره نشان از یک جهش تکنولوژیک در ایران است.

از تصویربرداری تا ارتباط مخابراتی
ماهواره ناهید ۱، اولین ماهواره مخابراتی است که در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است. مأموریت این ماهواره مخابراتی در راستای دستیابی به فناوری طراحی شده و ساخت ماهواره‌های مخابراتی سیال با زمین، مطرح و در یک ماهواره پیاده‌سازی و فناوری به کار گرفته شده در آن، پایه اصلی فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های عملیاتی کشور است. بازکردن صفحات خورشیدی در مدار، ارتباط در باند مخابراتی KU در مدار، تصویربرداری و تخمین نرخ بازشدن صفحات خورشیدی از جمله مأموریت‌های ماهواره مخابراتی ناهید است.

همچنین فراهم‌کردن تجهیزات آزمون مکانیسم‌های فضایی، تجهیزات مخابراتی فرکانس بالا و طراحی بخش‌های آن، تعیین و کنترل وضعیت سه محوره، ارتباط مخابراتی دائم در باند متوسط و قوی مخابراتی، تصویربرداری ضمن عملیات و تخمین نرخ باز شدن صفحات خورشیدی به کمک آن نیز از اهداف ثانویه طراحی و ساخت این ماهواره است.

دستیابی ایران به سامانه سامان
ماهواره سیال با زمین (geo) ماهواره‌ای است که سرعت مداری آن با سرعت گردش زمین برابر است. این‌نوع ماهواره‌ها پس از هر واکنشی به موقعیت خود در آسمان بازمی‌گردند.

ویژگی مشخص ماهواره‌های زمین‌آهنگ این است که همیشه در یک نقطه خاص در آسمان باقی می‌مانند، بدین معنی که گیرنده‌های زمینی این ماهواره‌ها نیاز به جابه‌جایی نداشته و می‌توانند در یک جهت ثابت باشند که این مدل ماهواره‌ها اغلب برای اهداف مخابراتی به‌کار می‌روند.

نکته دیگری که این رسانه امریکایی به آن اشاره کرده، این است که ایران به لطف سامانه «سامان ۱» به انتقال یک ماهواره ١٠٠ کیلوگرمی ‏به مداری با ارتفاع حداقل ٧٠٠ کیلومتری دست پیدا کرده است. استفاده از سامانه‌های انتقال مداری کمک می‌کند تا بدون سنگین‌تر شدن سیستم ماهواره‌بر، ماهواره در صورت لزوم در فضا صعود کرده و در مدار‌های بالاتری قرار بگیرد. حداقل دو سال است که متخصصان ایرانی موفق به دستیابی به این فناوری شده‌اند.

دانشگاه‌های خستگی‌ناپذیر
شیکاگو تریبیون به دستاورد‌های دانشگاهی و سرمایه‌گذاری‌هایی که دانشگاه‌ها هم در این زمینه ایجاد کرده‌اند، اشاره کرده و نوشته است: در حال حاضر ده‌ها مرکز تحقیقاتی پژوهشکده و مراکز پژوهشی و صد‌ها متخصص که حداقل ۱۷نفر از آن جز یک درصد دانشمندان برتر دنیا در رنکینگ‌های بین‌المللی پذیرفته شدند، در دانشگاه‌های ایران روی برنامه‌های توسعه ماهواره‌ای فعالیت می‌کنند.

ماهواره‌های نوید، ظفر و پیام نمونه‌هایی هستند که در دانشگاه‌های ایران طراحی و ساخته شده‌اند. این ماهواره‌ها مأموریت تصویربرداری پایشی با دقت کمتر از ۳۰ متر در طیف‌های رنگی، پانکروماتیک، ذخیره و ارسال پیغام‌ها و سنجش تشعشعات فضایی را هم دارند.

واکنش‌های آذری جهرمی
پس از انتشار تصاویری درباره انفجار ماهواره‌بر و از بین رفتن ماهواره ناهید ۱، وزیر ارتباطات از خبرنگاران و عکاسان دعوت کرد، صبح روز شنبه در پژوهشگاه فضایی، از ماهواره ناهید بازدید کنند؛ دیداری که صبح دیروز با حضور آذری جهرمی انجام و مشخص شد، برخلاف گزارش رسانه‌های خارجی، ماهواره ناهید۱ سالم بوده و اصلاً هنوز به ماهواره‌بر منتقل نشده است.

چندین ساعت پس از انتشار توئیت ترامپ، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران در توئیتر این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: «رسیدم چابکسر. گوشی رو چک کردم و دیدم خیلی‌ها جویای احوال ماهواره ما شدند. ظاهراً اخباری منتشر شده که سومین تلاش برای استقرار ماهواره در مدار ناموفق بوده. راستش ناهید۱ حالش خوبه. الان هم در آزمایشگاه مستقره. خبرنگاران هم می‌تونن بیان بازدیدش.»

پهپاد را فراموش نکن
آذری جهرمی در جمع خبرنگاران حاضر شد و در خصوص ماهواره ناهید۱ گفت: «چیزی که امروز می‌شد آن را دید، این است که ماهواره ناهید اینجاست، هنوز تحویل نشده و مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است. دونالد ترامپ گفته بود ما دخل و تصرفی در انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده نداشتیم، اما علاقه‌مندم به عنوان یک ایرانی اگر در انفجار ادعایی که تصاویر آن را منتشر کرده‌اید، دست نداشتید مطمئن باشید به دلیل تجاوزی که به آب‌های ما داشتید نیرو‌های مسلح ما پهپاد شما را سرنگون کردند، این قطعی است.»
سال گذشته رئیس سازمان فضایی کشور وعده داد که در سال ۹۸ سه پروژه ماهواره‌ای در فضا قرار می‌گیرد و دو پروژه دیگر تکمیل می‌شود. همین گسترش فناوری‌های هوافضا از سوی متخصصان جوان کشور موجب شده تا رسانه‌ای در امریکا زبان به تحسین علم ایرانی‌ها باز کرده و از ترامپ هم انتقاد کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
0
0
شما چرا سر کار میرید اخه؟
ترامپ اصلا اسمی از ماهواره ناهید نیاورد، میگه موشک ماهواره بر روی سکو منفجر شده، که شده،
چه ربطی به ناهید داره؟!
الکی غرور ملی دروغین رو تحزیک نکنید
وزیر جوان هم یا اشتباه کرد یا عمدا ذهن هارو از انفجار موشک دور کرد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار