کد خبر: 968250
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۹
روزگذشته بیست و نهمین جلسه دادرسی پرونده بانک سرمایه با رسیدگی به اتهام هفت نفر از متهمان این پرونده در شعبه ۳ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام تشکیل شد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: در این جلسه به گفته نماینده دادستان «پرونده بانک سرمایه مملو از حضور اشخاص نظامی و امنیتی است که البته عمدتاً بازنشسته شدند و آن‌ها با تبانی همراه با مدیران بانک سرمایه دست به فساد زده‌اند.» در این جلسه همچنین از تهیه اسناد جعلی در بانک سرمایه با فتوشاپ هم پرده‌برداری شد.

در جلسه روزگذشته، متهمان محمدرضا خانی (مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره وقت بانک سرمایه)، خیرالله بیرانوند (عضو هیئت مدیره وقت بانک)، علیرضا حیدرآبادی پور (عضو هیئت‌مدیره وقت بانک)، پرویز احمدی (رئیس هیئت مدیره وقت بانک سرمایه)، بهمن خادم (عضو هیئت مدیره وقت بانک)، مهرداد باقری (عضو هیئت مدیره وقت بانک) و یاسر ضیائی (قائم مقام وقت بانک) به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت مورد محاکمه قرار گرفتند.

ماجرای فرش و BMW
در ابتدای جلسه قاضی مسعودی‌مقام از خانی خواست در جایگاه حاضر شود و ضمن تفهیم اتهام به وی مبنی بر مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور و ۱۳فقره خیانت در امانت به مبلغ ۱۳ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال و اخذ فرش‌های نفیس از احد عظیم‌زاده، به همراه ۳میلیارد و ۶۵۰میلیون ریال، دریافت ۶۴۰هزار یورو از داریوش امانه، دریافت یک میلیارد ریال از قاسم خلیلی برای خرید خودرو BMW۲۰۱۳ برای خانم دریا خانی و اخلال ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریالی در شرکت سایه گستر، به وی گفت آخرین دفاعیات خود را انجام دهد.

همکاری محرمانه با سازمان بازرسی
متهم محمدرضا خانی در جایگاه قرار گرفت و مدعی شد: اینکه گفته شد در شش ماهه اول همکاری لازم با سازمان بازرسی کشور وجود نداشت، اشتباه است. زیرا در شش ماهه اول ما به صورت محرمانه بحث مبارزه با فساد و بدهکاران را بررسی می‌کردیم!

این متهم در ادامه به بحث فعالیت و حدود اختیارات خود اشاره کرد و افزود: مدیرعامل بازوی اجرایی هیئت‌مدیره است و در اساسنامه هیئت نیز به آن اشاره شده که مسئولیت ابلاغ تصمیمات و مصوبات هیئت‌مدیره بر عهده مدیر عامل است که بنده نیز به مدت شش ماه در این سمت فعالیت می‌کردم.

همکاری با نهاد‌های امنیتی
خانی در ارتباط با امحای اسناد بانکی تصریح کرد: زمانی که حیدرآبادی‌پور عزل شد، بسیاری از مدارک و اسناد از بانک خارج شدند و ما تنها توانستیم عوامل اجرایی وی را از بانک اخراج کنیم. هیچ سندی از بین نرفت؛ مصوبات و اسناد در بانک موجود است و پرونده‌ای مفقود نشد.

وی افزود: گفته شد هر یک از افراد به صورت خصوصی اطلاعات را به نهاد‌های امنیتی می‌دادند که من از این موضوع خبر ندارم، اما شکایتی با امضای اینجانب به دادسرای پولی و بانکی ابلاغ شد که این گزارش محرمانه در سال ۹۵ به دفتر مقام معظم رهبری ارجاع شد.

پول فرش را دادیم
متهم خانی درباره شرکت سایه‌گستر هم گفت: در یکم اردیبهشت سال ۹۵ بحث بازگردانی سهام بانک به شرکت سایه‌گستر محول و قرار شد به استناد این مصوبه، مبلغ ۵ میلیارد تومان ابتدا به صورت بازگردانی به شرکت سایه گستر داده شود که در صورتجلسه بانک نیز به این موضوع اشاره شده است.

وی در ارتباط با موضوع تابلو فرش‌ها ادامه داد: این قضیه ارتباطی به بانک ندارد، تابلو فرش‌هایی که خریدیم بابت آن چک دادیم که وصول کردند و به حساب عظیم‌زاده واریز شد؛ چک دادیم که سند آن موجود باشد.

عدالت با کسی تعارف ندارد
در ادامه جلسه دادگاه، نماینده دادستان بیان کرد: آقای خانی از افراد نظامی و امنیتی صحبت می‌کند که همواره به بانک رفت و آمد داشتند. پرونده بانک سرمایه مملو از حضور اشخاص نظامی و امنیتی است که البته عمدتاً بازنشسته شدند و آن‌ها با تبانی همراه با مدیران بانک سرمایه دست به فساد زده‌اند.

قهرمانی تأکید کرد: این افراد متعلق به نهاد‌های امنیتی نبودند (بازنشسته بودند)، آن‌ها باید بدانند که عدالت با کسی تعارف ندارد.

۵۰ درصد پول بانک نیست!
نماینده دادستان با اشاره به اعطای پول به کارکنان بانک سرمایه بیان کرد: متهم خانی از اعطای پول به پرسنل صحبت می‌کند، اما به پرسنل هم هیچ کمکی نکرده است و براساس قراردادی که میان شرکت توسعه ساختمان سرمایه و بانک سرمایه منعقد شده، ۵۰ درصد پول به بانک و ۵۰ درصد دیگر به شرکت داده شد، اما آن ۵۰ درصد پول بانک مشخص نیست به کجا رفته است.

امضا‌هایی که فتوشاپ می‌شد
قهرمانی با اشاره به صحبت‌های متهم درباره مصوبات هیئت‌مدیره بیان کرد: هر یک از مدیران اینجا می‌آیند و عنوان می‌کنند که مصوبات به ما ارتباطی نداشته است، پس این فساد را چه کسی رقم زده و چه کسی باید پاسخگو باشد؟ چرا می‌خواهید فرافکنی کنید؟ وی یادآور شد: خانم سمیرا غفوری در دفتر شما فعالیت می‌کرد و بر حسب گزارش‌ها ۵۰سند مهم بانک را حذف و بسیاری از امضا‌ها را نیز فتوشاپ کرده است.

دو زن و یک نوه!
قهرمانی بیان کرد: دم خروس فساد شما در مؤسسه مالی و اعتباری نور کرج دیده شده است و آقایان بانکی ۰۷/ ۰ درصد و ۴درصد از مشتریان خود سود دریافت می‌کردند که ۰۷ /۰ درصد به بهانه فاکتور و بیمه تسهیلات و ۴درصد به اسم کارگزاری بوده است، البته این پول در مؤسسه مالی و اعتباری کرج شناسایی شد که پول به حساب دو خانم و یک نوه ریخته می‌شد که از این طریق با همین پول BMW هم خریداری شده است.

بانک مرکزی ورود کند
نماینده دادستان افزود: از سوی دیگر خرید فرش‌ها فاکتور ندارد و شما به حساب برادرتان پول‌هایی را واریز می‌کردید، باید این‌ها را پاسخ دهید. اگر برادر شما در شرکت توسعه پایدار مشغول بود، چرا حقوق خود را از مؤسسه نور دریافت می‌کرد و اگر آقایان بانک مرکزی به دنبال مبارزه با فساد هستند، باید وارد عمل شوند. در نهایت قاضی مسعودی مقام ختم جلسه روز گذشته را اعلام کرد و گفت: از آنجایی که چهارشنبه شعبه دوم در این سالن جلسه دارد، وقت رسیدگی بعدی به این پرونده روز شنبه ۱۶شهریورماه ساعت ۹ صبح اعلام می‌شود.

اعلام اسامی متهمان بازداشت شده
قاضی مسعودی‌مقام در پایان جلسه محاکمه و اخذ دفاع آخر از اعضای وقت هیئت مدیره بانک سرمایه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که بازداشت‌شدگان پرونده پتروشیمی چه کسانی و مربوط به کدام پرونده هستند گفت: این افراد مربوط به پرونده ۶ میلیارد یورویی پتروشیمی هستند.

نام متهمان بازداشت شده: عباس صمیمی (عضو وقت هیئت مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی و مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ایران) و علیرضا علائی رحمانی (عضو وقت هیئت مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی).
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار