کد خبر: 968355
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۴
مدیریت استرس و بحران

استرس ،وقتی بروز می کند که به رویدادی که می خواهد برای شما اتفاق بیفتد و شما گاهی نمی توانید از آن پرهیز کنید، واکنش نشان دهید. نمونه های مختلف از شرایط استرس زا شامل شرکت کردن در جلسه تصمیم گیری پروژه ای بزرگ، تماشای فیلم ترسناک، پیشنهاد ازدواج دادن، سوار چرخ و فلک شدن و گیر کردن در ترافیک هستند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض استرس، عوارض جسمی و روانی فراوانی به همراه دارد.استرس می تواند دارای علایم جسمی و روانی باشد. علایم و نشانه های جسمی استرس عبارتنداز: افزایش ضربان قلب ،عرق کردن، لرزیدن ، درد، سرگیجه و خستگی . علایم و نشانه های روانی استرس عبارتند از : ناتوانی در تمرکز کردن، اندوهگین و خشمگین شدن.

تحمل کردن استرس های طولانی مدت می تو.اند سبب ابتلا به بیماری های گوناگون مانند سردردهای تنشی، فشارخون بالا، زخم معده، اختلال خواب، مشکلات پوستی ، اضطراب، دلشوره، افسردگی و بیماری های قلب و عروق شود.اکثر مردم فکر می کنند استرس در هر نوع و اندازه، بد است. با این وجود، استرس ، گاهی برای تحریک کردن و به حرکت درآوردن افراد مفید است. اما وقتی بیش از اندازه شود، غیر قابل کنترل شده، زندگی ما را مختل می کند.

علت وجودی استرس چیست؟طیف وسیعی از ویژگی های فردی و محیطی می توانند سبب بروز استرس شوند. عواملی وجود دارند که می توانند به افراد برای مهار استرس کمک کنند. فرد خوش بین ممکن است در مقایسه با شخص بدبین استرس کمتری داشته باشد. داشتن دوست و همدم برای حرف زدن نیز می تواند استرس را کم کند.

استرس، گاهی می تواند مانع از ابراز نظرات و عقاید فرد شود. ممکن است شرایط شما قابل مقایسه با شرایط فرد دیگر باشد.

چگونه استرس را از زندگی خود بیرون کنید؟

1-واقع بین بودن:واقع بین بودن بودن به کاهش موقعیت های استرس زا کمک می کند.

2-تفکر مثبت: اهمیت دادن به افکار منفی، عادت بد و رایجی است که در طی سالهای طولانی ایجاد می شود. این عادت ناخوشایند، اعتماد به نفس افراد را از بین می برد و سبب مضطرب شدن آنها می شود. آموختن روشهای تفکر مثبت، استرس شما را کاهش می دهد.

3- از مشکلات فرار نکنید، آنها را حل و فصل کنید: وقتی فقط به مشکل فکر می کنید و برای یافتن راه حل تلاش نمی کنید، وضعیت بدتر خواهد شد.

4- احساس خود را بروز دهید:ممکن است برای پیشگیری از آغاز جرو بحث و مشاجره، احساس خود را به زبان نیاورید و با حرفهای همسرتان مخالفت نکنید. این کار را متوقف کنید و احساسات خود را به زبان بیاورید تا همسر شما با افکارتان آشنا شود.

5-ورزش کنید: ورزش ،تاثیر مثبتی بر کیفیت خواب، شل شدن عصلات و کاهش تنش و خستگی می گذارد و ارتباط شما با دیگران را تقویت می کند.

6- ارتباطات دوستانه را حفظ کنید: نداشتن هم صحبت صمیمی آزار دهنده است. گفتگو با دوستانی که مورد اعتماد شما هستند و گوش شنوایی دارند، غم و اندوه و استرس شما را کاهش می دهد.

7-تغذیه سالم داشته باشید: توانایی شما در مقابله با استرس وابسته به تندرستی شماست.

8- زمان و کارهای خود را مدیریت و اولویت بندی کنید.

9-با شوخ طبعی به موقعیت    ها نگاه کنید.

10-حمایت اجتماعی خود را توسعه دهید و با خانواده هایی که با آنها احساسات مشترکی دارید،معاشرت کنید.

منبع :مرکز مشاوره فرماندهی انتظامی استان مرکزی

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر