کد خبر: 968859
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۷
مدیرگروه رشته مدیریت گردشگری دانشگاه کردستان
مدیرگروه رشته مدیریت گردشگری دانشگاه کردستان گفت: به دلیل اینکه سرمایه‌گذاری‌های سنگین کمتر صورت می‌گیرد رشته گردشگری می‌تواند با سرمایه اندک اشتغال‌زایی داشته باشد که این یک امتیاز مثبت برای استان‌هایی است که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در آن صورت نمی‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری جوان از سنندج، در شرایطی که آمار بیکاری بالاست و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به ندرت وارد بازار کار می‌شوند، رشته‌هایی هستند که جدای از داشتن بازار کار مناسب، در بخش‌های خصوصی نیز بکارگیری می‌شوند.

رشته گردشگری یکی از رشته‌های تحصیلی دانشگاهی است که هر ساله در کشورهای مختلف دانشجویان زیادی را جذب می‌کند و نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کشورهای دنیا ایفا می‌کنند.

 آرمان احمدی‌زاد مدیرگروه رشته مدیریت گردشگری دانشگاه کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار جوان در سنندج در رابطه با رشته گردشگری و آغاز به کار آن در دانشگاه کردستان اظهار داشت: رشته مدیریت جهانگردی در سال 1394 در دانشگاه کردستان تاسیس شد و در سال 96 این رشته با تغییر برنامه و دروس تخصصی و عمومی به مدیریت گردشگری تغییر نام پیدا کرد.

به گفته وی، این رشته در حال حاضر بیش از 200 دانشجو داشت و به دنبال آن هستیم تا درسال آینده رشته ارشد این رشته را نیز راه‌اندازی کنیم.

مدیرگروه رشته مدیریت گردشگری دانشگاه کردستان در رابطه با بازار کار این رشته افزود: در تمام دنیا بحث کار و اشتغال‌زایی از صنایع سخت به سمت صنایع نرم کشیده می‌شود و گردشگری نیز با قرارگرفتن در این حوزه سعی دارد خدمتی را به مردم و متقاضیان خود ارائه دهد.

وی افزود: گردشگری به دلیل اینکه زنجیره تامین طولانی دارد می‌تواند نقش مهمی در اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم داشته باشد و همزمان چندین فرصت شغلی را برای افراد ایجاد کند.

احمدی‌زاد با بیان اینکه استان کردستان جزو استان‌های محروم و کمتر توسعه‌یافته است، عنوان کرد: اکنون توسعه نیافتگی استان کردستان یک حسن است زیرا به دلیل دست نخوردگی و بکر بودن بسیاری از مناطق استان و همچنین حفظ آداب و رسوم می‌تواند جاذبه بسیاری برای گردشگران ایرانی و خارجی داشته باشد.

وی تصریح کرد: به دلیل اینکه سرمایه‌گذاری‌های سنگین کمتر صورت می‌گیرد رشته گردشگری می‌تواند با سرمایه اندک اشتغال‌زایی داشته باشد که این یک امتیاز مثبت برای استان‌هایی است که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در آن صورت نمی‌گیرد.

مدیرگروه رشته مدیریت گردشگری دانشگاه کردستان افزود: دانشگاه کردستان در غرب کشور تنها دانشگاهی است که رشته مدیریت گردشگری دارد و از استان‌هایی مانند ایلام، لرستان، همدان، قزوین، اردبیل، تبریز و ... در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و این موجب شده به یک قطب آموزشی در کشور تبدیل شود.

وی افزود: رشته گردشگری تنوع درسی بالایی دارد و می‌توان گفت که چندمهارتی است و نیازمند افراد چند بعدی است و کسانی که می‌خواهند این رشته را ادامه دهند باید مهارت‌های خود را تقویت کنند زیرا این رشته نیازمند داشتن قابلیت‌های بالایی از نظر جسمی و فکری است.

احمدی‌زاد در ادامه با توصیه به کسانی که قصد انتخاب رشته گردشگری را دارند، گفت: به دلیل گستردگی ارتباط با افراد و زبان‌های مختلف ضروری است تا دانشجویان به چند زبان مسلط باشند و در این زمینه نیز خود را تقویت کنند.

مدیرگروه رشته مدیریت گردشگری دانشگاه کردستان افزود: این رشته در دنیا کارآفرینان بسیاری دارد و دانشجویان می‌توانند حتی در دوران دانشجویی خود آغاز به کار کنند و نباید به فکر پشت میزنشینی باشند.

اشتغالزایی بالا در صنعت گردشگری

مهدی مقدسی دانشجوی سال آخر کارشناسی مدیریت جهانگردی در دانشگاه کردستان هم عنوان کرد: به علت علاقه زیاد به رشته گردشگری تغییر رشته دادم و پس از انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان قبول شدم.

وی گفت: گردشگری به عنوان سومین صنعت پردرآمد در جهان شناخته می‌شود ولی سهم کشور ایران با توجه به جاذبه‌های گردشگری فراوانی بسیار پایین است و این به علت مدیریت نامناسب و نبود نیروی توانمند و دارای تخصص مرتبط در این صنعت بوده و قطعا دانشجویان این رشته هستند که باید در این زمینه فعالیت کنند و در راستای پیشرفت صنعت گردشگری کشور تلاش نمایند.

این دانشجوی رشته مدیریت گردشگری تصریح کرد: با توجه به اینکه صنعت گردشگری در ایران پتانسیل عظیمی دارد و در حال شکوفایی است نیازمند نیروی کار توانمند و متخصص بوده که در بخش‌های مختلف آن به فعالیت بپردازند.

وی تصریح کرد: از جمله مشاغلی که این رشته ایجاد می‌کند می‌توان به تورلیدری، مدیر فنی دفاتر هواپیمایی و سرپرستی گشت‌ها، کار در قسمت‌های مختلف هتل و هواپیما، تدریس و ایجاد موسسات آموزشی اشاره کرد.

مقدسی در پایان افزود: البته صنعت گردشگری به گونه‌ای است که با صنعت‌های مختلف در ارتباط است و در آن بخش‌ها نیز می‌توان کارآفرینی نمود البته لازم به ذکر است که صرفا گرفتن مدرک برای ورود به بازار کار کافی نیست و دانشجویان باید مهارت‌های مورد نیازشان را هم برای رسیدن به هدفشان کسب کنند.

انتهای پیام/ ۲۳۳۰/۷۷

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر