کد خبر: 969610
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۵
هفته دفاع مقدس بهانه‌ای بود تا پزشکان بسیجی کرمانشاهی با برپا کردن بیمارستان صحرایی و با بکارگیری پزشکان در ۱۷ رشته تخصصی و فوق‌تخصصی خدمات درمانی ویژه‌ای را به محرومان این استان به صورت رایگان ارائه دهند
سیداحمد هاشمی‌اشکا
سرویس ایران جوان آنلاین: نیاز مردم مناطق محروم به امکانات درمانی و دارویی موجب شده تا پزشکان بسیجی که در رشته‌های مختلف و تخصصی فعالیت دارند، برای رفع این کمبود‌ها در مناسبت‌های مختلف با حضور در این مناطق به درمان نیازمندان بپردازند. با وجود حضور همیشگی پزشکان بسیجی در مناطق مختلف کشور، این خدمات در برخی اوقات ازجمله ماه‌های محرم و صفر به خصوص در زمان برگزاری راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی، به طور ویژه ارائه می‌شود. امسال نیز در کنار خدمت‌رسانی جامعه بسیج پزشکان به نیازمندان مناطق محروم و استقرار تیم‌های پزشکی در این نقاط و ارائه خدمات تخصصی به آن‌ها قرار است طبق برنامه‌ریزی‌ها در زمان برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین، خدمات درمانی و دارویی گروه‌های جهادی از مناطق مرزی ایران تا آخرین منزل عتبات عالیات به زائران ارائه شود و مثل سال‌های گذشته مسئول حفظ سلامت آنان باشند.

شاید کمتر کسی فکر می‌کرد پس از پایان هشت سال دفاع مقدس، حرکت پزشکان بسیجی و داوطلب که در آن زمان به همرزمان خود خدمات درمانی ارائه می‌کردند ادامه یابد و این بار تمامی مناطق محروم را دربرگیرد. ابتدای زمستان ۹۶ بود که طرح شهید رهنمون به یاد این پزشک بزرگوار به صورت محدود و با حضور تعدادی از پزشکان بسیجی و رزمنده در دوران دفاع مقدس در یکی از مساجد محله خزانه بخارایی در جنوب شهر تهران در قالب طرح ملی اعضای بسیج جامعه پزشکی انواع خدمات، چون عمومی، تخصصی، روانشناسی، دندانپزشکی، پرستاری، آموزشی و بهداشتی انجام شد.

از آن زمان به بعد در مناسبت‌های مختلف، پزشکان بسیجی با بالاترین تخصص‌ها و تمامی امکانات درمانی در استان‌های محروم حضور پیدا کرده و به صورت رایگان به خدمت‌رسانی می‌پرداختند.
اثر مثبت این حرکت موجب شد ارتش و سپاه در مناسبت‌های مختلف ازجمله مانور‌هایی که در مناطق محروم و کم‌برخوردار انجام می‌دادند به طور ویژه با برپایی تمامی امکانات درمانی خود حتی به برپایی بیمارستان‌های صحرایی اقدام کنند.

از مناطق محروم تا مسیر عتبات

نیاز محرومان به درمان و استفاده از خدمات درمانی ازجمله دلایلی است که پزشکان بسیجی در زمان‌های مختلف برای حل این مشکل به مناطق محروم که بالاترین نیازمندی را در این زمینه دارند، سفر می‌کنند. در سال‌های اخیر، استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، کردستان، هرمزگان و کرمانشاه ازجمله مناطقی بودند که در زمینه خدمات مختلف و متنوع پزشکی بالاترین بهره را بردند. وقوع زلزله و سیل در دو سال اخیر در کرمانشاه ازجمله مسائلی بود که سبب شد پای پزشکان بسیجی بیشتر به این استان باز شود. همچنین قرار گرفتن در آستانه هفته دفاع مقدس بهانه‌ای بود تا پزشکان بسیجی کرمانشاهی با برپا کردن بیمارستان صحرایی و با بکارگیری پزشکان در ۱۷ رشته تخصصی و فوق‌تخصصی خدمات درمانی ویژه‌ای را به محرومان این استان به صورت رایگان ارائه دهند. رئیس سازمان جامعه پزشکی کرمانشاه در این رابطه می‌گوید: «به منظور ارائه خدمات درمانی به محرومان این استان ۱۵ تیم پزشکی طرح شهید رهنمون روز چهارشنبه سوم مهر در مناطق کم‌برخوردار به ارائه خدمات پزشکی رایگان خواهند پرداخت.»

از آنجا که این طرح به نام شهید رهنمون است، لذا این ۱۵ اکیپ پزشکی با تقسیم به دو گروه هفت و هشت تیمی به نیازمندان درمانی حاشیه شهر و شهرستان‌های کرمانشاه خدمات پزشکی رایگان می‌دهند. رضا منصوری با اشاره به خدمات تخصصی این گروه از پزشکان و اینکه این ۱۵ تیم در حوزه درمان، مشاوره، پیشگیری و آموزش فعالیت دارند می‌افزاید: «این افراد عبارتند از پزشک، پرستار، کارشناس بهداشت محیط و مشاور که به صورت ثابت چهارشنبه‌های اول هر ماه در مناطق مشخص شده مستقر شده و خدمات مورد نیاز به نیازمندان ارائه می‌دهند.»
این اقدامات درمانی و پزشکی در حالی است که عشایر نیز می‌توانند از این امکانات بهره ببرند. همچنین علاوه بر این خدمات قرار است در آستانه هفته دفاع مقدس از ۲۷ شهریور بیمارستان صحرایی در منطقه دینور روستای سنگ‌سفید برپا شود و به خدمات‌رسانی به محرومان استان بپردازد.
نکته مهمی که در این رابطه می‌توان اشاره کرد این است که خدمات پزشکی ارائه شده تنها به یک یا دو استان محدود نشده و قرار است بیشتر مردم مناطق محروم از این خدمات بهره ببرند.

خدمات ویژه درمانی به زائران اربعین

خدمات درمانی پزشکان بسیجی تنها به محرومان خلاصه نشده و این قشر در حوادث و مناسبت‌های مختلف از جمله راهپیمایی بزرگ اربعین به نیازمندان خدمت‌رسانی می‌کنند که به عنوان نمونه می‌توان به این خدمات در راهپیمایی اربعین امسال اشاره کرد.
از آنجا که برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین نیاز به برنامه‌ریزی است لذا خدمات پزشکی که قرار است در این چارچوب شکل بگیرد نیز از این قاعده مستثنی نیست. مسئول گروه جهادی شهید هدایت در استان کرمانشاه در این رابطه می‌گوید: «این گروه در زمینه تخصص‌های مختلف که یکی از آن‌ها درمانی است به خدمت‌رسانی به زائران اربعین می‌پردازند.»

حیدرعلی مزروعی با بیان اینکه امسال دومین سالی است که در این رابطه به زائران خدمات می‌دهیم می‌افزاید: «لذا برای ساماندهی این نیرو‌های متخصص پزشکی در فاصله یک ماه و نیم مانده به اربعین، طی فراخوانی از نیرو‌های درمانی داوطلب اعم از پزشک، پیراپزشک، پرستار و فیزیوتراپ خواستیم برای خدمات‌رسانی به افرادی که در پیاده‌روی اربعین حضور می‌یابند اعلام آمادگی کرده و اسامی خود را به پایگاه‌های پزشکی بسیج اعلام کنند.»

به گفته این مسئول، قرار است امسال نیز مانند سال گذشته با حضور ۵۰ نفر از پزشکان که در قالب گروه پنج نفره ساماندهی می‌شوند به نیاز‌های درمانی زائران پیاده‌روی اربعین پاسخ داده شود. آمار‌ها نشان می‌دهد سال گذشته نیز بسیجیان جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعزام ۴۵۰ متخصص متشکل از جراح مغز و اعصاب، طب اورژانس، جراح عمومی، زنان و زایمان، بیهوشی و داخلی به زائران اربعین خدمت‌رسانی کردند. این در حالی بود که جامعه پزشکی یزد نیز با فرستادن بیش از ۵۰ نفر از نیرو‌های درمانی خود در زمینه‌های فوق‌تخصص، عمومی و پرستاری در موکب خود به ارائه خدمات درمانی پرداختند، که علاوه بر آن بیش از ۱۰۰ میلیون تومان دارو از شرکت‌های داروپخش و داروخانه‌های سطح استان یزد نیز به زائران بیمار و نیازمند اهدا شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار