کد خبر: 970430
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۱
بنابر اعلام نتایج نهایی انتخابات از سوی کمیته انتخابات سرزمین‌های اشغالی، ائتلاف آبی - سفید موفق به کسب بیشترین آرا شده است، البته این پیروزی شکننده است و همین باعث شده هوس ماندن در قدرت برای بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب رقیب (لیکود) از بین نرفته باشد و وی همچنان بر تشکیل ائتلاف فراگیر تأکید کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در این میان ائتلاف اعراب هم از رهبر سفید- آبی حمایت مشروط کرده‌اند تا از این نظر کار بنی گانتس، رهبر ائتلاف آبی - سفید برای رسیدن به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی آسان‌تر شده باشد و معجزه‌ای بتواند نتانیاهو را در قدرت نگه دارد. گرچه شاید تحولات در سطح تاکتیکی ارزش دنبال کردن داشته باشد، اما ساختار و راهبرد‌های این رژیم جعلی در ادامه تجاوز و اشغالگری تغییری نخواهد کرد و حتی با توجه به اینکه ائتلاف برنده توسط جمعی از ژنرال‌ها راه‌اندازی شده است، می‌توان انتظار داشت که مثلاً در کابینه آتی شاید از لفاظی‌های سیاسی و نمایش‌های نتانیاهووار کمتر اجرا شود، اما در عمل تجاوزگری آن حتی شدیدتر از کابینه فعلی شود.

بر اساس نتایج منتشر شده، حزب آبی - سفید معروف به ائتلاف ژنرال‌ها به ریاست بنی گانتس به ۳۳ کرسی، حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو به ۳۱ کرسی، فهرست مشترک عربی به ۱۳ کرسی، حزب شاس به ۹ کرسی، اسرائیل خانه ما به ریاست آویگدور لیبرمن به هشت کرسی، یهودوت هتوراه به هشت کرسی، یامینا به هفت کرسی، حزب کار-جشر به شش کرسی و اردوگاه دموکراتیک به پنج کرسی دست یافته اند.

بنی گانتس، رئیس حزب آبی - سفید در پایان اعلام نتایج نهایی گفته است حزبش پیروز شده و حزب بزرگ‌تر است. وی افزود: بنیامین نتانیاهو، رئیس حزب لیکود و نخست‌وزیر در کسب فراکسیون اکثریت که به آن چشم دوخته (کسب ۶۱ کرسی کنست) ناکام مانده است که ما را مجبور به مشارکت در انتخابات کرد.

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر کنونی و رئیس حزب لیکود که در سخت‌ترین شرایط خود به سر می‌برد، در واکنش به نتایج نهایی گفته است هیچ گزینه‌ای در برابر ما جز تشکیل دولت وحدت فراگیر تا حد امکان وجود ندارد، دولتی که از تمام طرف‌ها تشکیل شود.

حمایت اعراب از بنی گانتس
احزاب عرب اسرائیل که به طور سنتی از جناح‌های صهیونیست - که اسرائیل را تنها کشور یهودیان می‌دانند - حمایت نمی‌کنند و معمولاً به همین دلیل در عرصه سیاسی در حاشیه بوده‌اند، در تصمیمی کم‌سابقه اعلام کرده‌اند با هدف پایان دادن به یک دهه نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو، به جناح چپ میانه به رهبری بنی گانتس، رقیب اصلی نتانیاهو، می‌پیوندند.

ایمن عوده، رهبر ائتلاف احزاب عرب، روز یک شنبه (۲۲ سپتامبر) با انتشار یادداشتی در روزنامه نیویورک‌تایمز امریکا این تصمیم را مهم‌ترین گام برای جلوگیری از یک دوره نخست‌وزیری تازه بنیامین نتانیاهو خواند. او نوشت: «این باید پایان کار سیاسی او باشد.» حزب لیکود با انتشار بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کرده است. در این بیانیه آمده است: «همان طور که ما هشدار داده بودیم احزاب عرب که با اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی و دموکراتیک مخالفند و تروریست‌ها را ستایش می‌کنند گانتس را به نخست‌وزیری پیشنهاد کردند.»

به هر حال، ایمن عوده در دیدار با «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرد، دنبال راهی است که مانع از نخست‌وزیری مجدد نتانیاهو شود تا شکی در این مورد برای لیکود باقی نمانده باشد.

واکنش حماس
«حازم قاسم» سخنگوی جنبش فلسطینی حماس در واکنش به این موضوع از حساب باز کردن لیست مشترک عربی روی گانتس ابراز تعجب کرد.

قاسم گفت: برنامه‌های ائتلاف (آبی - سفید) حقوق ملت فلسطین را نادیده می‌گیرد و حتی حمله به غزه و کرانه باختری را تشویق می‌کند. شخصیت‌های اصلی در این حزب مرتکب جنایت علیه ملت ما شده‌اند. رئیس حزب (گانتس) در زمان حمله به غزه در سال ۲۰۱۴ رئیس ستاد مشترک ارتش بود؛ «موشه یعلون» در سال ۲۰۰۳ رئیس ستاد مشترک ارتش بود و جنایت‌های زیادی در کرانه باختری انجام داد. او در سال ۲۰۱۴ هم وزیر جنگ بود؛ «گابی اشکنازی» هم ارتش [اسرائیل]را در جنگ ۲۰۰۸ علیه غزه فرماندهی می‌کرد.

«محمد نزال» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس نیز از این موضوع ابراز تأسف کرد و در توئیتر نوشت: گانتس فرمانده ارتشی تروریستی بود که در سال ۲۰۱۴ به غزه حمله و بعد‌ها افتخار کرد که آن را به عصر حجر بازگردانده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار