کد خبر: 970571
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۶
وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای، متهم‌سازی سفارشی دولت‌ها با اهداف سیاسی و به دور از واقعیات میدانی را روندی خطرناک خواند و ورود به مذاکرات درباره برنامه موشکی و دفاعی ایران را قویاً رد کرد، اما در پیام توئیتری تأکید کرد که هیچ‌گونه توافق جدیدی پیش از پایبندی به توافق کنونی وجود نخواهد داشت؛ سخنانی که نشان می‌دهد توافق جدید مدنظرتیم ایرانی است منتها بازگشت به برجام شرط آن است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  همزمان نیویورک‌تایمز از قول حسن روحانی رئیس‌جمهور نوشته که اگر تحریم‌ها لغو شود می‌توان درباره تغییرات کوچک و اصلاح برجام مذاکره کرد. اما ساعتی بعد یک مسئول دفتر رئیس‌جمهور این خبر را به شکل دیگری اصلاح کرد.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران بامداد سه شنبه در پیامی در توئیتر به بیانیه سه کشور اروپایی درباره لزوم حصول توافق جدید با ایران نوشت: ناتوانی سه کشور اروپایی در اجرای تعهدات‌شان بدون اجازه امریکا از ماه مه سال ۲۰۱۸ آشکار شده است.

ظریف با تأکید بر اینکه هیچ‌گونه توافق جدیدی پیش از پایبندی به توافق کنونی وجود نخواهد داشت، اضافه کرد: راه‌حل این کمبود، اراده جامع برای ایجاد مسیر مستقل، عدم تکرار طوطی‌وار ادعا‌های پوچ امریکا و عدم ناسازگاری با برنامه جامع اقدام مشترک است. شامگاه دو شنبه سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک ضمن متهم کردن ایران به عاملیت در حمله به پالایشگاه آرامکو در عربستان، از ایران خواستند به اجرای کامل تعهدات برجامی خود بازگردد. تروئیکای اروپایی در این بیانیه اضافه کردند: «زمان آن فرا رسیده که ایران چارچوب مذاکرات طولانی‌مدت درباره برنامه هسته‌ای، موضوعات امنیت منطقه‌ای که شامل برنامه‌های موشکی‌اش می‌شود را بپذیرد.»

در همین ر ابطه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رد و محکومیت بیانیه سران سه کشور اروپایی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید و رد ادعای غیرمسئولانه رؤسای سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان در خصوص حمله نیرو‌های مسلح دولت یمن به تأسیسات سعودی، تأکید می‌کند وارد آوردن اتهام مسئولیت به یک دولت ثالث در خصوص حمله‌ای که در جریان یک جنگ تمام عیار میان طرف سعودی و یمنی انجام شده و طرف یمنی رسماً انجام آن را بر عهده گرفته است، به خودی خود یک اقدام تحریک آمیز و شدیداً مخرب است؛ چه رسد به اینکه این اقدام پیش از هرگونه تحقیقات و بدون ارائه هرگونه دلیل و مدرک و صرفاً بر اساس این استدلال مضحک صورت گرفته باشد که «توضیح محتمل دیگری وجود ندارد.»

بر اساس این گزارش، در این بیانیه لزوم مذاکره مجدد پیرامون برنامه هسته‌ای ایران که به شکلی صریح‌تر و خطرناک‌تر در اظهارات بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس مطرح شده است، نقض صریح متن و روح برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد خوانده شده است.

این موضع وزارت خارجه در حالی است که نیویورک‌تایمز عصر دیروز از قول روحانی در ملاقات با خبرنگاران در نیویورک نوشت که اگر تحریم‌ها لغو شود، می‌توان درباره تغییرات کوچک و اصلاح برجام مذاکره کرد. اما ساعتی بعد اسماعیلی، معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور نوشت: منظور رئیس‌جمهور کوتاه کردن زمان اجرای برجام است یعنی همان اجرای پروتکل الحاقی در ازای رفع تحریم‌ها.

در عین حال در بیانیه دستگاه تحت مدیریت ظریف نیز آمده است: جمهوری اسلامی ایران مجدداً تصریح می‌کند که برنامه موشکی و دفاعی ایران، براساس توان بومی، مبتنی بر سیاست بازدارندگی و متوازن با تهدیدات موجود بوده و اقدامات در خصوص توسعه آن کاملاً مسئولانه و منطبق با قوانین و مقررات بین‌ا‌لمللی است. موضوع آزمایش‌های موشکی ایران در قالب برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حل و فصل شده و این امر نیز به کرات مورد تصریح مقامات طرف‌های مذاکراتی قرار گرفته است؛ از جمله در اظهارات اخیر رئیس‌جمهور امریکا که –البته در انتقاد از برجام- صراحتاً اذعان داشت آزمایش‌های موشکی بالستیک ایران «مجاز» است. ایران هرگونه ورود به مذاکرات در خصوص این موضوعات را قویاً رد می‌کند. در نهایت در این بیانیه تأکید شده است که جمهوری اسلامی ایران مکرراً بر لزوم مشارکت کشور‌های منطقه در گفتگو و تعاملات برای ایجاد سازوکار‌هایی جهت ارتقای صلح و امنیت در منطقه و پایان بخشیدن به بحران یمن تأکید کرده و با حداکثر نگرانی نسبت به فجایع انسانی که این جنگ برای مردم یمن به همراه داشته، مجدداً آمادگی خود را برای این امر اعلام می‌دارد.

حقیقتاً جامع!
«برایان هوک»، نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران دو شنبه گفت واشنگتن به دنبال «مذاکرات جامع» با ایران است. وی در ادامه گفت: «ما به دنبال مذاکرات جامعی هستیم که حقیقتاً جامع باشد. این مذاکرات، علاوه بر پرونده هسته‌ای ایران، نقش ایران در منطقه، ساخت موشک توسط این کشور، حمایت آن از تروریسم و گروگانگیری‌های آن را هم شامل می‌شود.» رئیس کارگروه اقدام ایران در ادامه به انتقاد از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) پرداخت و گفت این توافق به اندازه کافی جامع نبوده است. برایان هوک گفت امیدوار است ایران از «بلندپروازی‌های انقلابی» خود دست برداشته و پای میز مذاکره بیاید. رئیس کارگروه اقدام ایران گفت: «در صورتی که چنین نشود، امریکا به کارزار فشار علیه ایران ادامه خواهد داد.» هوک با متهم کردن ایران به هزینه‌کرد منابع مالی برای حمایت از «نایبان خود» در منطقه ادعا کرد: «کارزار فشار حداکثری ما این حمایت‌های مالی را کاهش داده و رژیم را از میلیارد‌ها دلار پول محروم کرده است.» وی اضافه کرد: «تحریم‌های نفتی به تنهایی رژیم را از نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار منابع مالی محروم کرده است.»

برایان هوک از همه کشور‌ها خواست به کارزار فشار حداکثری امریکا ملحق شوند. او گفت: «ما از همه کشور‌ها می‌خواهیم به ما ملحق شوند. این کاری است که انجام آن هم از لحاظ اخلاقی و هم از لحاظ راهبردی، درست و مسئولانه است.»

ترامپ: دیدار با روحانی غیرمحتمل نیست!
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا شامگاه دو شنبه پس از دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر در نیویورک در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا با رئیس‌جمهور فرانسه درباره ایران دیدار خواهد کرد، گفت: امانوئل ماکرون دوست من است و همیشه می‌تواند با من دیدار داشته باشد، اما ما برنامه کاری بسیار شلوغی داریم و متأسفانه مجبور شدیم برخی از آن‌ها را لغو کنیم. بنابر گزارش پایگاه اینترنتی کاخ سفید، ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره تلاش امانوئل ماکرون برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن و اینکه آیا او از این تلاش‌ها حمایت می‌کند، بیان کرد: ما نیازمند میانجی نیستیم. ایران می‌خواهد کاری انجام دهد و من فکر نمی‌کنم که به میانجی نیاز داشته باشیم. او دوست من است، اما به دنبال میانجی نیستیم. وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره احتمال دیدار با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در نیویورک تصریح کرد: ما هیچ برنامه کاری برای این دیدار نداریم. برخی گفته‌اند که آن‌ها مایل به دیدار هستند. صحبت‌هایی درباره یمن وجود داشت. خیلی ناگهانی آن‌ها می‌خواهند از یمن خارج شوند و این چیز خوبی است. من این را مدتی پیش شنیدم.

رئیس‌جمهور امریکا افزود: باید ببینیم چه می‌شود، اما در حال حاضر هیچ برنامه‌ریزی [برای دیدار]وجود ندارد.

ترامپ در پاسخ به اینکه برگزاری چنین دیداری را غیرمحتمل ندانسته است، گفت: من هرگز چیزی را غیرمحتمل نمی‌دانم. چرا باید چنین کاری کنم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار