کد خبر: 970584
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۴
واکنش‌ها به دیدار رئیس‌جمهور با بدعهد‌های اروپایی
رئیس‌جمهور ایران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان دیدار کرد و قرار دیدار با نخست‌وزیر انگلیس را هم گذاشت. این دیدار‌ها پس از آن صورت گرفت که سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس ایران را متهم به نقش داشتن در حمله به تأسیسات نفتی عربستان کردند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: دو روز پیش سه کشور اروپایی طی بیانیه‌ای مشترک مدعی شدند که ایران مسئول حمله هفته گذشته به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو بوده است. در این بیانیه مشترک که از سوی امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس و مرکل صدراعظم آلمان صادر شده، آمده است: «فرانسه، بریتانیا و آلمان معتقدند که ایران به وضوح مسئول حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی است». رهبران اروپایی در پایان بیانیه خود بحث مذاکرات مجدد بر سر برجام را پیش کشیده و اظهار داشته‌اند: «زمان آن رسیده که ایران مذاکرات بلندمدت درباره برنامه هسته‌ای و مسائل مرتبط با امنیت منطقه‌ای از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد». در چنین شرایطی روحانی با رؤسای تروئیکای اروپایی برنامه دیدار می‌گذارد، هرچند هم روحانی و هم ظریف بار‌ها از عملکرد اروپا اظهار ناامیدی کردند و ظریف نیز در همان نیویورک از فریبکاری اروپا سخن گفت.

این دیدار زیبنده نبود
عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان در توئیتی در واکنش به دیدار روحانی و ماکرون و قبل از دیدار‌های دیگر نوشت: پس از بیانیه وقیحانه سه کشور اروپایی و درخواست برجام جدید بدون عمل به تعهدات قبلی و اتهام به ایران در قضیه آرامکو، دیدار روحانی با ماکرون زیبنده نبود. عزت ملی حکم می‌کند روحانی دیدار با نخست وزیر انگلیس را در اعتراض به این مواضع خصمانه لغو کند.

ملاقات با ماکرون اهانت به مردم ایران بود
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان نیز در گفتگو با فارس، درباره ملاقات روحانی با رئیس جمهور فرانسه در نیویورک گفت: ملاقات آقای روحانی با ماکرون پس از آن صورت گرفت که فرانسه، انگلیس و آلمان با صدور بیانیه‌ای مشترک و بی آنکه هیچ سند و نشانه و یا قرینه‌ای داشته باشند، ایران را مسئول حمله به تأسیسات نفتی عربستان اعلام کرده بودند. وی ادامه داد: از این رو کمترین انتظار از آقای روحانی این بود که برای حفظ حرمت و عزت ایران اسلامی از ملاقات با رئیس جمهور فرانسه خودداری کند. ممکن است گفته شود که این ملاقات قبل از صدور بیانیه مشترک سه کشور اروپائی برنامه‌ریزی شده بود که این عذر بدتر از گناه است چرا که لغو این ملاقات بعد از صدور و انتشار بیانیه خصمانه تروئیکای اروپایی ضرورت پیدا کرده بود و ملاقات آقای روحانی با ماکرون غیراز نادیده گرفتن عزت جمهوری اسلامی ایران معنا و مفهوم دیگری نمی‌تواند داشته باشد.

شریعتمداری تأکید کرد: ماکرون از نگاه مردم فرانسه یک دلال بی هویت تلقی می‌شود و یکی از خواسته‌های بار‌ها اعلام شده آنان در جنبش سراسری و گسترده جلیقه زرد‌ها برکناری او بوده و هست. با این حال ماکرون در ملاقات ۹۰ دقیقه‌ای خود با آقای روحانی از موضع بالا دستور صادر می‌کند و از ایشان می‌خواهد پایه‌های اقتدار ایران، از جمله صنایع موشکی و حضور الگو‌ساز ایران را در منطقه به حراج بگذارد که حتی شنیدن اظهارات رئیس جمهور بی سر و پای فرانسه نیز در شأن رئیس جمهور کشوری، چون ایران نبوده است. شریعتمداری تصریح کرد: در خبر‌ها آمده است که قرار است آقای روحانی با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز دیداری داشته باشد که امید است برای حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران و پاسداشت عزت نظام این ملاقات را لغو کند و بیش از این به عزت و اقتدار کشور آسیب نرساند.

انگلیس تندتر از امریکا
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با اشاره به اتهامات دو روز اخیر انگلیس علیه جمهوری اسلامی گفت: موضع‌گیری‌های انگلستان علیه تهران در برخی اوقات تندتر از امریکا بوده و به همین دلیل باید روحانی دیدار با بوریس جانسون را لغو کند. سیدحسین نقوی حسینی در گفتگو با فارس، افزود: انگلیس در تحریم‌ها و عدم انجام تعهداتش در برجام و فشار بر جمهوری اسلامی و موضع‌گیری علیه تهران همواره فعال و حتی گاهی اوقات از امریکایی‌ها هم تندتر بود. وی تصریح کرد: انگلیس با امریکا هیچ تفاوتی ندارد و وقتی با امریکایی‌ها مذاکره‌ای نداریم نباید با انگلیسی‌ها هم مذاکره کنیم. نقوی‌حسینی گفت: اینکه آقای رئیس‌جمهور دیدار با نخست‌وزیر انگلیس را در دستور کارش قرار داده باید پاسخگو باشد. این در حالی است که ظرف دیروز و امروز انگلستان مواضع تندی را علیه کشورمان اتخاذ کرده است. وی گفت: انگلیس در دو روز اخیر اتهامات سنگینی را علیه جمهوری اسلامی زده است.

مذاکره با شبه ترامپی به نام جانسون توجیه ندارد
دکتر عماد افروغ، نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه جانسون شبیه ترامپ است، گفت: با تمام اتفاقاتی که افتاده، توجیهی وجود ندارد که وارد توافقات جدید با آن‌ها شویم.

این مدرس دانشگاه با اشاره به عواقب مذاکره ایران و امریکا، اظهار داشت: توافقی صورت گرفت و به رغم همه کم و کاستی‌ها و نقد‌هایی که می‌توان بر آن توافق وارد کرد، به هرحال به امضای کشور‌های ذی‌ربط رسید. امریکا یک طرفه خارج شد و اروپایی‌ها هم به تعهدات خود عمل نکردند. با این شرایط چه توجیه و ضمانتی می‌تواند داشته باشد که ما دوباره وارد مذاکره شویم و مجدداً به همان ماجرای قبل گرفتار نشویم. هیچ توجیهی ندارد که وارد توافقات جدید شویم. وی ادامه داد: اگر ایران خدای نکرده این توافق را بپذیرد، یعنی از مواضع خود عقب نشینی و ملت شریف ایران را خوار کرده است. حاکمان نماینده مردم هستند و بایستی گوش به فرمان آن ارزش‌های انقلاب مردم، قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی باشند و بیخود نمی‌توانند خودکامه عمل کنند.

افروغ گفت: به هیچ وجه نه آن‌ها زیر پای توافق جدید خواهند رفت و نه مجاز هستند که زیرپای توافق جدید بروند، مخصوصا اینکه مشخص است از توافق جدید بوی هسته‌ای به مشام نمی‌رسد بلکه بوی تسری مذاکرات هسته‌ای به آن نیروی اصلی بازدارنده کشورمان یعنی سلاح‌های موشکی به مشام می‌رسد. وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است راجع به موشکی مذاکره کنند، یعنی می‌خواهند درباره اصل نظام مذاکره کنند، یعنی می‌خواهند عقب نشینی کنند و قدرت بازدارنده خود را در معرض تاراج قرار دهند و به فروش برسانند. به هیچ وجه این امر توجیهی ندارد به ویژه مذاکره با فرد معلوم‌الحالی به نام ترامپ و فرد شبه ترامپ به نام جانسون که هزاران مشکل دارند.

در دیدار روحانی و ماکرون چه گذشت
آن گونه که پایگاه اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری نوشته، دکتر روحانی و امانوئل ماکرون عصر سه شنبه به وقت محلی نیویورک در خصوص توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مورد علاقه ایران و فرانسه، شرایط حساس منطقه و ابتکار جدید دکتر روحانی برای حفظ امنیت منطقه خلیج فارس موسوم به «ابتکار صلح هرمز» تبادل نظر و بر عزم خود برای توسعه روابط و همکاری در عرصه‌های مختلف دو جانبه و بین المللی تأکید کردند. روحانی در این دیدار ضمن تأکید بر وظایف و مسئولیت سایر طرف‌های برجام و از جمله فرانسه برای حفظ این توافق مهم بین المللی بعد از خروج یکجانبه و غیرقانونی امریکا از آن، بیانیه کشور‌های فرانسه، انگلیس و آلمان را اتهام زنی بی اساس به جمهوری اسلامی ایران عنوان و از آن انتقاد کرد. امانوئل مکرون نیز در این دیدار ضمن استقبال از طرح روحانی برای امنیت منطقه، به تشریح تلاش‌های فرانسه برای کمک به اجرای برجام پرداخت و همکاری اروپا با سایر طرف‌های این توافق به ویژه روسیه و چین را ضروری دانست. رئیس جمهور فرانسه تعامل و گفتگو با ایران به عنوان کشوری تأثیرگذار در منطقه و نیز تداوم روابط سازنده پاریس - تهران تأکید کرد.

دیدار نخست‌وزیر ژاپن با روحانی
روحانی همچنین در دیدار با «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن ضمن اشاره به سفر اخیر آقای آبه به تهران، بر پیگیری اجرای هرچه سریع‌تر توافقات این سفر تأکید کرد.

نخست‌وزیر ژاپن در این دیدار گفت: توکیو به حمایت از توافقنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد. «شینزو آبه» ضمن اشاره به سفر اخیرش به تهران و اینکه از ملاقات و شنیدن فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح هسته‌ای و همچنین مواضع صلح جویانه و ابتکار اخیر دکتر روحانی برای امنیت در منطقه بسیار دلگرم شده است، افزود: توکیو دوست تاریخی ایران است و تمام توانش را برای کاهش تنش در منطقه به‌کار خواهد گرفت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار