کد خبر: 970591
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۰
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات اساسی در لایحه بودجه سال آینده خبر داد و گفت: با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بودجه جاری سال آینده بدون وابستگی به منابع نفتی تأمین خواهد شد، به طوری که همه دستگاه‌های اجرایی که در قوانین بودجه سنوات گذشته حدود هزار دستگاه ردیف بودند به کمتر از ۱۰۰ دستگاه سیاستگذار کاهش خواهد یافت.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: سرانجام وعده دولت درخصوص اصلاح ساختار بودجه سنواتی و کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی که مورد تأکید رهبری بود در دستورکار سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت. روز گذشته، رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تغییرات لایحه بودجه سال ۹۹، بودجه سال آینده را متفاوت از سنوات گذشته اعلام کرد و وزیر صمت نیز با تأکید براینکه استفاده همچنان از نفت در بودجه جاری آفت است؛ معادن و صنایع معدنی ایران بهترین جایگزین برای درآمد‌های نفتی دانست و از برنامه‌های این وزارتخانه برای توسعه معادن خبر داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه پس از نهمین جلسه شورای بودجه در گفتگو با خبرنگاران گفت: براساس تصمیم‌گیری‌ها، منابع نفتی فقط به طرح‌های عمرانی اختصاص خواهد یافت و بدین ترتیب واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای دولت به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تبدیل خواهد شد. محمد باقر نوبخت، با اشاره به الزامات سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی افزود: برای جایگزین کردن منابع نفتی سه پیشنهاد ارائه شده‌است که یکی از آن‌ها حذف یارانه پنهان حامل‌های انرژی است، یکی دیگر از منابع درآمد‌های مالیاتی است، اما نه به معنای اینکه ما بخواهیم ضرایب مالیات‌های موجود را افزایش دهیم، بلکه حتی با توجه به شرایط موجود قرار شده‌است تا ضرایب بنگاه‌های تولیدی را کاهش دهیم بنابراین درآمد‌های مالیاتی از تعیین پایه‌های مالیاتی جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و حذف معافیت‌های بی‌مورد که نیازی به وجود آن‌ها در شرایط جنگ اقتصادی نیست، تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به تصویب بخشنامه بودجه سال ۹۹ در جلسه اخیر شورای اقتصاد گفت: بودجه سال ۹۹ کاملاً متفاوت از بودجه سنوات گذشته خواهد بود. در بودجه سال آینده همه دستگاه‌های اجرایی که در قوانین بودجه سنوات گذشته حدود هزار دستگاه ردیف بودند به کمتر از صد دستگاه سیاستگذار کاهش خواهد یافت و بقیه دستگاه‌ها به دستگاه‌های مجری تبدیل خواهند شد.

تصویب بودجه دستگاه‌های سیاستگذار در مجلس
وی افزود: در اولین گام همه دستگاه‌های اجرایی به دو بخش دستگاه‌های سیاستگذار و برنامه‌ای و دستگاه‌های مجری تقسیم می‌شوند که ما فقط بودجه دستگاه‌های سیاستگذار را برای تصویب به مجلس ارائه می‌کنیم و بودجه دستگاه‌های مجری در اسناد اجرایی که در هیئت دولت تصویب و ابلاغ می‌شود، تعیین خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه البته اسناد بودجه دستگاه‌های مجری جهت اطلاع مجلس همراه با لایحه بودجه ارائه خواهد شد، گفت: در این رویکرد بودجه استانداری‌ها به عنوان دستگاه‌های سیاستگذار دیده شده‌اند و بودجه دستگاه‌های مجری هر استان زیر نظر شورای بودجه که با حضور استاندار و رئیس سازمان برنامه و بودجه آن استان تشکیل می‌شود تخصیص خواهد یافت.

تخصیص بودجه براساس عملکرد دستگاه‌ها
نوبخت با بیان اینکه بودجه سال آینده یک بودجه عملیاتی است، افزود: در سال آینده براساس عملکرد دستگاه‌ها بودجه آن‌ها تعیین و تخصیص خواهد یافت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تخصیص ۵۰ درصد پاداش بازنشستگی کارکنان دولت در ابتدای شهریور گفت: همان طور که وعده داده‌بودیم ۵۰ درصد باقیمانده پاداش بازنشستگان دولت از جمله فرهنگیان و اساتید دانشگاه‌ها و تمامی کارکنان دولت روز اول مهر تخصیص یافت و طبق برنامه به این عزیزان پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شرایط متفاوتی دارد، افزود: در این زمینه نیز با وزیر بهداشت هماهنگی‌های لازم انجام شده و پاداش بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی متعاقباً پرداخت خواهد شد.

برخلاف اخبار روز‌های گذشته در خصوص افزایش قیمت نان در تهران و سایر استان‌ها نوبخت افزایش قیمت نان را تکذیب کرد و گفت: هیچ تغییری در روز‌های اخیر در سیاست‌های دولت مبنی بر افزایش قیمت نان گرفته نشده‌است. وی افزود: ما همچنان به همان روشی که از ابتدای سال ۹۸ عمل کرده‌ایم، ادامه خواهیم داد و بحثی که مبنی بر افزایش قیمت نان در برخی رسانه‌ها مطرح شده قابل پیگیری است.

وزیر صنعت: معادن بهترین جایگزین نفت
وزیر صنعت، معدن و تجارت که در همایش توسعه فعالیت‌های اکتشافی، پهنه‌های اکتشافی ایران؛ فرصت‌ها و چالش‌ها سخن می‌گفت، استفاده همچنان از نفت در بودجه جاری را آفت دانست و گفت: معادن و صنایع معدنی ایران می‌توانند بهترین جایگزین برای درآمد‌های نفتی ما باشند. امروزه ارزش تولیدات صنایع معدنی ما حداقل ۲۰ میلیارد دلار است، بنابراین اولویت دولت در بخش معدن کشور، اکتشاف است. رضا رحمانی افزود: در سال رونق تولید، وزارتخانه هفت محور تدوین کرده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها معادن و صنایع معدنی است. معادن به عنوان بهترین جایگزین نفت مطرح است. امروزه ارزش تولیدات صنایع معدنی ما حداقل ۲۰ میلیارد دلار است و سالانه ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۳
0
0
بودجه سال 99 بدون اختصاص نفت ؟!!!!! این خبر را جناب نوبخت گفته است.
جناب نوبخت نه خودت را گول بزن نه مردم را . با کدام زیر ساخت اقتصادی و میزان صادرات غیر نفتی میخواهی بودجه 99 را ببندی؟ مگر تولید رونق گرفته ؟ مگر کارخانه جات احیا شدند ؟ جند درصد محصولات و تولیدات به غیر از نفت رشد داشته است؟ حداقل اینها را بگو تا دیدمان روشن شود. صد البته نظر به تولیدات بتروشیمی و مشتقات نفتی دارید ولی از انها هم نام نمیبرید بدلیل اینکه بحث خریدار مطرح است. در مجموع با این حرف ها و امکانات کنونی نخواهید توانست بودجه را بدون احتساب فروش نفت و مشتقاتش ببندید و اماده کنید و خودت و جناب روحانی این را بهتر میدانید ولی جه اصراری است در گفتن این موضوع؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار