کد خبر: 970890
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۸
اعتراف برخی پزشکان متخصص کشور به وجود تقلب و فساد در آزمون‌های پذیرش دستیاری سال‌های گذشته که بیشتر در پی اصرار وزارت بهداشت برای تکذیب فروش سؤالات و دیگر تخلفات آزمون دستیاری سال ۸۲ پیش آمده است، نشان می‌دهد شبکه‌ای - دست کم از سال ۷۷ تاکنون- برای هدایت عده‌ای خاص به دوره‌های تخصصی رشته‌های پزشکی فعال بوده است که عملکردشان بیشتر شبیه گروه‌های فکری و سیاسی است تا اقدامی برای تقلب و کلاه برداری.
غلامرضا صادقیان
سرویس جامعه جوان آنلاین: غلامرضا صادقیان، سردبیر روزنامه جوان، با اشاره به انتشار اخبار فروش صندلی‌های پزشکی دانشگاه‌های دولتی در کانال تلگرامی خود نوشت:
 
انتشار اخبار فروش صندلی‌های پزشکی دانشگاه‌های دولتی با قیمت‌های عجیب هر ترم پنجاه، شصت میلیون، من را یاد دو خاطره انداخت، یکی تقلب در آزمون دستیاری در سال‌های ۱۳۷۷ و ۱۳۸۲ و دیگری مراجعه دو دانشجوی دوره انترنی به دفتر کیهان پس از ماجرای گلدکوئست.

آن دو دانشجوی بدبخت عین عبارتشان این بود: «وقتی این روز‌ها در گلدکوئست کسی یک شبه این قدر پول جمع می‌کنه، ما با چه امیدی درس بخوانیم؟!» نمی‌دانم آن دو دانشجو بالاخره درس خواندند یا رفتند دنبال گلدکوئست! شاید از همان ۱۰ درصد پزشکانی باشند که گفته‌می‌شود صبح در اتاق عمل هستند و عصر سر برج سازی و بساز بفروشی!

اما ۱۶ سال پیش هم که پول خیلی ارزشش بیشتر از حالا بود، کسانی برای دریافت یک جمله رمز تقلب آزمون دستیاری (تخصص پزشکی) ۶۰ میلیون تومان پول دادند! رمز تقلب این بود: «پاسخ‌های صحیح با یک فاصله کوتاه (space) از خط تیره بعد از شماره پاسخ، نوشته شده است.» برای درک بهتر مطلب، گزارشی را که همان سال در کیهان نوشتم و یکی از سلسله گزارش‌هایی است که آغازی برای افشاگری رسانه‌ای از تقلب آزمون دستیاری شد، منتشر می‌کنم. دولت اصلاحات و وزیر بهداشتش (نایب رییس مجلس فعلی) در آن زمان مقاومت زیادی برای رد این اتهام کردند، اما سرانجام تسلیم واقعیت شدند.

فاصله‌ای کوتاه تا پاکسازی فساد در وزارت بهداشت (یادداشت روزنامه کیهان در سال ۸۳)

اعتراف برخی پزشکان متخصص کشور به وجود تقلب و فساد در آزمون‌های پذیرش دستیاری سال‌های گذشته که بیشتر در پی اصرار وزارت بهداشت برای تکذیب فروش سؤالات و دیگر تخلفات آزمون دستیاری سال ۸۲ پیش آمده است، نشان می‌دهد شبکه‌ای - دست کم از سال ۷۷ تاکنون- برای هدایت عده‌ای خاص به دوره‌های تخصصی رشته‌های پزشکی فعال بوده است که عملکردشان بیشتر شبیه گروه‌های فکری و سیاسی است تا اقدامی برای تقلب و کلاه برداری. اکنون دفترچه‌های آزمون دستیاری سال ۷۷ برای گواهی دادن یک قاضی به وجود فاجعه تقلب در آن، به هیچ سند و مدرک دیگری- حتی اقرار سوءاستفاده کنندگان- نیاز ندارد. این دفترچه‌ها پس از بیدار شدن وجدان‌های خفته پزشکانی که خودشان از این تقلب و فساد بهره برده اند، در اختیار قرار گرفته است و حالا مجلس و نهاد‌های دانشجویی نیز از آن باخبرند و وزارت بهداشت و شخص وزیر نیز از طریق هیئت رئیسه مجلس از آن مطلع شده‌اند.
 
پی گیری فساد در آزمونی که شش سال از عمر آن گذشته، شاید مهم‌تر از فاجعه فروش سؤالات و وجود تخلفات در آزمون دستیاری سال ۸۲ باشد زیرا برای ریشه کن کردن باند‌های فکری مستقر در وزارتخانه‌ها که اهداف خاصی را از طریق تقلب و تخلف آغاز کرده اند و رفتارشان در هفت سال گذشته با هدف مخالفت با ارزش‌های تثبیت شده سال‌های قبل از آن بوده است، سند محکمی است. دفترچه‌های آزمون دستیاری سال ۷۷ سندی قطعی برای وجود یک گروه خلافکار در وزارت بهداشت است که در سال ۷۷ توانسته اند با شگردی پنهانی، عده‌ای را آن طور که خود خواسته اند از آزمون دستیاری با نمره بالا عبور دهند. در این دفترچه، پاسخ صحیح ۱۵۰ سؤال از ۲۰۰ سؤال آزمون با یک «فاصله کوتاه» (Space) از خط تیره‌ای که پس از شماره پاسخ (۱ تا ۴) گذاشته می‌شود، حروف چینی شده و این پاسخ‌ها کاملاً مطابق کلید آزمون است. پاسخ‌های غلط هر یک از این ۱۵۰ سؤال نیز کاملاً چسبیده به خط تیره است. جدای از این ۱۵۰ سؤال، پاسخ‌های ۵۰ سؤال دیگر نیز همگی مثل هم و چسبیده به خط تیره است تا کسانی که از این راز آگاه می‌شوند، با پاسخ دادن به این ۵۰ سؤال براساس معلومات خودشان، نمرات بالا، اما متفاوتی بگیرند. همچنان که در آزمون سال ۸۲ نیز فقط ۱۵۰ سؤال از ۲۰۰ سؤال آزمون به فروش رفته بود.
 
در آزمون سال ۷۷ کسانی که تحت شرایط قرنطینه و دقایقی قبل از آغاز آزمون از این شگرد آگاه شده اند، به راحتی قادر بودند تا نمره ۱۵۰ سؤال را کسب کنند، در حالی که استفاده از این شگرد، برای دیگران که از آن بی خبر بودند، غیرممکن بوده است و حالا فقط با اقرار افرادی که شش سال پیش از این تقلب استفاده کرده اند، آشکار می‌شود. این نوع عملکرد فسادانگیز فقط از یک گروه یا تشکیلات بر می‌آید که قادر خواهند بود با تقلب و تخلف در آزمون مهمی که هزاران پزشک برای ورود به دوره‌های تخصصی در آن شرکت می‌کنند، به مهره چینی افراد مورد نظر خود بپردازند تا از همفکری این افراد در آینده بهره ببرند؛ اگر چه این نوع فساد بهره‌های مالی و پولی نیز خواهد داشت.

تقلب و فساد در آزمون‌های دستیاری سال‌های ۷۷ و ۸۲ دوسوی یک زمان مشخص است که قطعاً تشکیلات اداره کننده این فساد از برنامه‌های خود در چهار آزمون برگزار شده بین این سال‌ها دست برنداشته اند؛ زیرا با وجود تغییرات مدیریتی وزارت بهداشت در سطح وزیر و معاونان در سال‌های گذشته، تشکیلات کوچک‌تر تغییری نکرده است.

برخی نمایندگان مجلس در گفت وگویی که با آنان داشتیم، از افشای این تخلفات ابراز نگرانی می‌کردند و آن را آبروی کشور می‌دانستند، اما این نگاه، نوعی مصلحت اندیشی افراطی است زیرا آبروی این گروه‌ها هیچ ربطی به آبروی مملکت ندارد. کسانی که برای خودشان آبروی واقعی قائل نیستند، چرا نمایندگان مجلس برای حفظ آبروی آنان تلاش می‌کنند؟ وزارت بهداشت در چهارماه گذشته، از قبول فتنه و فساد در دستگاه برگزار کننده آزمون دستیاری سرباز زد و دل خوش بود تا چندماه باقی مانده از عمر خودش دراین دولت را نیز بی دغدغه بگذراند، اما دیگران دست خود را نبستند. الان کمیته پی گیری تخلفات آزمون دستیاری سال ۸۲ در مجلس شورای اسلامی تا رسیدن به دست آورد مطلوب- اگر همتشان سست نشود- فقط یک «فاصله کوتاه» باقی دارند. دانشجویان و پزشکان نیز بی کار نیستند و بروبچه‌های بسیج دانشجویی برای مدعی العموم، اسناد زیادی را جمع آوری کرده اند. آلودگی دفترچه آزمون دستیاری سال ۷۷ به فساد، هیچ چند وچونی ندارد. اسناد تخلف و تقلب در آزمون سال ۸۲ نیز زیاد است. فساد‌ها را یکی یکی روی هم انبار نکنید تا خودتان روزی در آن غرق شوید. زیرا بسیاری از فساد‌ها تا پاکسازی فقط به یک زمان کوتاه نیاز دارد.

پزشکانی که در سال‌های گذشته با تقلب و قبول فساد به مدارج تخصصی دست یافته اند، الان چگونه آدم‌هایی هستند و بهره علمی آنان چه اندازه است؟ گروه‌های متقلب که با شگرد‌های شگفت انگیز توانسته اند آزمونی با اهمیت را به فساد بکشند، الان به چه چیز فکر می‌کنند و چقدر به باقی ماندن خود دراین دستگاه امیدوارند؟ و برای دیگران چه امیدی به برگزاری این آزمون با همین تشکیلات وجود دارد؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر