کد خبر: 971044
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۵
حاشیه رودخانه‌های استان البرز با ساختمان‌های بی‌قواره زشت شده است. ساختمان‌ها از هر گوشه و کنار سر از زمین بیرون آورده‌اند. برخی رستوران هستند و برخی دیگر هم با ارائه خدمات مختلف به مسافران مسیر جاده‌ای را سد کرده‌اند.
سرويس ايران جوان آنلاين: چند سالی می‌شود که خبر‌های متعددی در خصوص ساخت و ساز‌های غیرمجاز در حاشیه رودخانه‌های استان البرز منتشر می‌شود. رودخانه‌هایی که در زمان بارش‌های فصلی پرآب می‌شوند و جان و مال افرادی را که در حاشیه آن‌ها زندگی می‌کنند، به خطر می‌اندازند. بنابراین تخریب و آزادسازی این نواحی باید جزو اولویت‎‌های استانی مسئولان البرز قرار گیرد، اما باز هم این بنا‌ها در حاشیه رودخانه‌ها سبز می‌شوند و مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کنند.

حاشیه رودخانه‌های استان البرز با ساختمان‌های بی‌قواره زشت شده است. ساختمان‌ها از هر گوشه و کنار سر از زمین بیرون آورده‌اند. برخی رستوران هستند و برخی دیگر هم با ارائه خدمات مختلف به مسافران مسیر جاده‌ای را سد کرده‌اند. بنا‌هایی که در زمان بارندگی و بالا آمدن آب رودخانه مشکلات عدیده‌ای را ایجاد می‌کنند که مهم‌ترین آن به خطر افتادن جان و مال مردم است. البته در مواقعی که حجم بارندگی‌های فصلی کم است هم به دلیل وجود رستوران‌ها مشکلاتی از قبیل آلودگی آب و رها شدن زباله را با خود به همراه دارند. از همین رو چند سالی می‌شود که متولیان تصمیم به حذف این ساختمان‌های بی‌مجوز گرفته‌اند و قصد ساماندهی چنین مسیر‌هایی را دارند، اما با این حال آن‌طور که تداوم احداث این بنا‌ها نشان می‌دهد چندان عزم جزمی برای رفع این مسئله وجود ندارد تا جایی که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز هم به جای یک اقدام کارساز برای رفع این معضل تنها از واژه «تصرف حاشیه رودخانه کرج به هیچ وجه قابل تحمل نیست» استفاده می‌کند. با این شرایط که هیچ کدام از مسئولان استانی برای رفع این مسئله برنامه‌ای ندارند معلوم نیست بالاخره قرار است حاشیه رودخانه‌های استان البرز چه زمانی و با تصمیم چه مسئولی سروسامان یابد. البته داوود نجفیان به ایسنا گفته اقدامات لازم برای رفع تصرف از چهار کیلومتر ابتدایی رودخانه کرج شروع شده و در شرف انجام است، اما با این حال این اقدامات به قدری کند انجام می‌شود که باز هم شاهد سبز شدن ساختمان‌های جدید خواهیم بود.

عزمی برای رفع مشکلات حاشیه رودخانه نیست

گفتنی است این ساختمان‌ها اغلب در حریم رودخانه کرج و مسیر جاده‌ای چالوس قرار گرفته‌اند. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز درباره ضرورت حذف این ساختمان‌ها گفت: «رفع تصرفات به تنظیم مسائل حقوقی نیاز دارد و جلساتی هم برای این موضوع تشکیل شده است، بر همین اساس همزمان در رودخانه‌های کرج و شاهرود (طالقان) پنج مشاور برای طرح جامع ساماندهی، نقشه‌برداری و بانک اطلاعاتی مستندات و مشخص شدن نوع تصرفات گرفته‌ایم.» نجفیان با اشاره به اینکه همچنان شاهد ساختمان‌سازی‌های جدید هستیم اضافه کرد: «تصرف جدید در حاشیه رودخانه‌های استان به هیچ عنوان قابل تحمل نیست و بلافاصله تخریب می‌شود، اما تخریب تصرفات قدیمی که بخشی از آن‌ها اسنادی هم دارند به تمهیدات حقوقی نیاز دارد. در هر حال این موضوع کار سنگینی از لحاظ حقوقی و اعتباری نیاز دارد.» بحث تصرفات قدیمی با توجه به وجود اسناد رسمی کاری زمانبر است، اما هرچند وعده داده شده که تصرفات جدید به سرعت تخریب می‌شوند، اما ساخت یک ساختمان طی یک شب انجام نمی‌شود که مسئولان قصد دارند بعد از تکمیل آن اقدام به تخریبش کنند. این موضوع به طور حتم حکایت از نبود نظارت کافی بر حاشیه رودخانه‌های استان البرز دارد. از همین رو همواره شاهد وقوع حوادثی بعضاً تلخ در این مسیر خواهیم بود. حوادثی که از نبود برنامه‌ریزی برای جلوگیری از ساخت و ساز و نبود نظارت کافی بر این مسیر‌ها حکایت دارد. به همین علت طی سال‌های اخیر نه تنها معضل ساختمان‌سازی‌ها برطرف نشده بلکه هنوز چاره‌ای اساسی برای زباله‌های رها شده در این منطقه نیز اندیشیده نشده است. بنابراین با این شرایط باید گفت ساماندهی حاشیه رودخانه‌های استان البرز شاید وقتی دیگر انجام شود!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار