کد خبر: 971206
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۲
نظری بر اثر پژوهشی- روایی «ارج‌نامه آیت‌الله سیدجعفر سیدان»
محمدرضا کائينی
سرويس تاريخ جوان آنلاين: مؤانست با عالم جلیل جناب آیت‌الله حاج سیدجعفر سیدان در زمره دلمشغولی‌های این قلم در حاشیه سفر‌های زیارتی به مشهد مقدس به شمار می‌رود. این روحانی والامقام از چهره‌های شاخص مکتب معارفی خراسان است که تاکنون آثار فراوانی در تبیین معارف این مکتب به علاقه‌مندان عرضه داشته است. در اثر اخیر اطلاع یافتم یادنامه‌ای پر مضمون و در دوجلد برای این بزرگ تدوین و نشر یافته است. این اثر در صدر خود دیباچه‌ای دارد که بهترین معرف برای آن است:

«این مجموعه که به همت گروه بزرگی از شخصیت‌های علمی، محققان و متخصصان در عرصه‌های گوناگون علمی و فنی شکل گرفت، تنها به نیت بازخوانی یک تجربه علمی و معنوی و عرضه آن به جویندگان راه سعادت و معنویت بوده است. استاد علامه آیت‌الله سیدجعفر سیدان که همه این نوشتار‌ها به پاس تلاش خستگی‌ناپذیر ایشان در خدمت به دین و فرهنگ این سرزمین نگاشته شده، یکی از اسوه‌ها و الگو‌های عملی در مسیر پرپیچ و خم تفکر و زندگی در روزگار ما است.

او که از متن همین جامعه و از دل مدرسه‌های ساده و کوچک حوزه برخاست، در بهره‌مندی از میراث وحی و آموزگاران حکمت وحیانی چنان سخت کوشید که در طول حیات بلند خویش- که تا ظهور مولایش پاینده باد- به عنصری پویا و پر تحرک در پیشبرد فرهنگ دینی و اصلاح اخلاق و ادب بدل شد. او که از اسباب فرهیختگی و بزرگی هیچ کم نداشت، فروتنانه همه داشته‌های خویش را در کف اخلاص نهاد و برای دفاع از آرمان و اندیشه‌هایش سر از پا نشناخت. دانش را با دردمندی درآمیخت، دین‌پروری را با ژرف‌نگری توأم ساخت، علم را با نکته‌بینی و نقدنگری آموخت و در نقدورزی از اخلاق و ادب ذره‌ای فرو نگذاشت. خدمت به مردم را بر آسایش خویش برگزید و در همه طوفان‌های سهمگین روزگار که صخره‌های بزرگی را به پرتگاه کشاند، او آرام و استوار راه خویش را ادامه داد و به دیگران درس شکیبایی و شرافت آموخت. آری، این‌ها و جز این‌ها که در این ارج‌نامه، تنها به گوشه‌ای از آن اشاره رفته است، از او شخصیتی ساخته که برای هر راه‌جوی جوان، سرمشقی نیکو و برای هر راهروی راستین، عبرتی درخور و بهر هر دانشمند و دیندار، حجتی استوار است. دریغ که روزگار پر غوغای ما چنان فریبنده و فراموشگر است که قدر گوهر‌های تازه خویش را نمی‌شناسد و به جای بهره‌گیری از ظرفیت‌های زنده و پویا، داستان دوستان خویش را به حافظه تاریخ می‌سپارد.

این ارج‌نامه و برنامه بزرگداشت آیت‌الله سیدان با اشارتی از سوی استاد دانشمند و فرزانه جناب محمدرضا حکیمی آغاز و گام‌های نخستین آن به همت مؤسسه امام صادق (ع) میبد پی‌ریزی شد. با استقبال دور از انتظار فرهیختگان و پژوهشگران از این اقدام مبارک و نیز سترگی و حجم فزون کار، عملاً دبیرخانه به مؤسسه معارف اهل بیت (ع) در قم منتقل شد. جز تدوین مجموعه مقالات حاضر، چند پروژه همزمان در دستور کار قرار گرفت؛ تهیه یادنامه‌ای از حیات و اندیشه‌های استاد سیدان، تولید یک برنامه مستند تصویری از خاطرات ایشان و گزارش‌های دیگران و نیز تولید یک سلسله برنامه گفت‌وگوی علمی و معرفتی. البته با فراهم آمدن همه این مقامات هنوز هم جناب استاد سیدان با برگزاری بزرگداشت مخالفت می‌ورزند و بزرگوارانه از گفتگو در این خصوص سر باز می‌زنند. گذشته از اساتید و محققان ارجمندی که این ارج‌نامه را با نگاشته‌های خویش زینت بخشیدند، جا دارد سپاسگزار استاد علامه حکیمی باشیم که با ارائه این ایده و راهنمایی‌های خود، اسباب تولید این اثر را فراهم ساختند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار