کد خبر: 971434
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۶
ولیعهد سعودی در جریان گفتگو با یک شبکه خبری امریکایی، ایران را به دست داشتن در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو متهم کرده است. محمد بن‌سلمان در عین حال با اشاره به لزوم پیگیری راهکار سیاسی می‌کوشد از هرگونه تقابل با ایران جلوگیری کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در ادامه موضع‌گیری‌های ریاض علیه ایران در پی حملات به آرامکو، ولیعهد سعودی در مصاحبه با «سی. بی. اس» گفت که با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا درباره نقش ایران در حملات چندی پیش به آرامکو هم‌عقیده است. وی گفت: «اگر جهان اقدامی قوی و قاطع برای بازدارندگی ایران انجام ندهد ما شاهد روند فزاینده تنش‌ها خواهیم بود که منافع جهان را تهدید می‌کنند.» بن‌سلمان در عین حال گفت که راه‌حل سیاسی را ترجیح می‌دهد، زیرا بسیار بهتر از راه‌حل نظامی است، ضمن اینکه هرگونه جنگی بین ایران و عربستان منجر به نابودی اقتصاد جهانی می‌شود.» ولیعهد عربستان گفت که حمله به آرامکو به منزله حمله به قلب عرضه نفت در جهان و نه فقط در عربستان است. وی درباره سؤالی مبنی بر راهبرد حمله به آرامکو گفت که حمله به تأسیسات آرامکو بدون هیچ استراتژی انجام گرفت و احمقانه بود. وی دربار پرونده یمن نیز تأکید کرد: «راه‌حل سیاسی محقق خواهد شد. ما خواهان مذاکره برای پایان جنگ یمن هستیم و هر روز این کار را انجام می‌دهیم و تلاش می‌کنیم این مناقشه را در میدان اجرایی کنیم. اعلام انصارالله درباره آتش‌بس گامی مثبت است که مذاکرات سیاسی را کارآمدتر و جدی‌تر به سمت جلو می‌برد.» بن‌سلمان در پاسخ به این سؤال که چرا بعد از پنج سال درگیری یک‌شبه امکان ادامه آتش‌بس و توقف جنگ را مطرح می‌کند، گفت: «به عنوان رهبر باید هر روز خوش‌بین باشم، اگر بدبین باشم باید مقام خود را ترک کرده و به کار دیگری بپردازم.» شاهزاده سعودی در ادامه به موضوع مذاکره ایران و امریکا هم پرداخت و گفت: «دونالد ترامپ باید با حسن روحانی مذاکره و چارچوب معامله جدیدی را تدوین کند، این همان چیزی است که ترامپ می‌خواهد و همه ما برای آن تلاش می‌کنیم، اما ایرانی‌ها کسانی هستند که نمی‌خواهند پای میز مذاکره بنشینند.»

اتهام‌زنی از موضع ضعف
این موضع‌گیری در شرایطی است که حمله به تأسیسات آرامکو آخرین اقدام صورت گرفته علیه ریاض نیست و نیرو‌های انصارالله به تازگی در مرز منطقه نجران در جنوب عربستان عملیاتی را صورت دادند و در این اقدام شماری را که در میان آنان درجه‌داران هم به چشم می‌خورند به اسارت گرفتند؛ حمله‌ای که انتقاد‌های فراوانی را متوجه سعودی‌ها کرده است. همچنین علاوه بر اختلافات موجود میان ریاض و ابوظبی، مطالبات در سودان برای خارج شدن نیرو‌های این کشور از یمن افزایش یافته است و موضوع حذف نام سودان از لیست کشور‌های حامی تروریسم نیز در رأس اولویت‌ها قرار دارد. «حید الصافی» دبیرکل حزب جمهوری سودان به روزنامه القدس‌العربی گفت: «درخواستی مانند خروج ارتش سودان از یمن وجود دارد که عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر سودان و دولتش را ملزم می‌کند آن را اجرایی کند. این درخواست از مطالبات انقلاب بود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار