کد خبر: 971603
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۹
همگرایی دادستان و پلیس پایتخت برای اجرای طرح‌های انضباط اجتماعی
بازگشت مجرمان به چرخه جرم سبب پایداری رشد جرائم و تبدیل شدن آن به یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های عمومی جامعه شده که تلاش‌ها برای توقف این چرخه همچنان ناکام مانده است.
سرویس حوادث جوان آنلاین: علی‌القاصی مهر، دادستان تهران که روز گذشته در طرح رعد‌۲۹ در پلیس پیشگیری تهران حاضر شده بود در پاسخ به این پرسش جوان که چرا سارقان بازداشت شده در طرح‌های پلیس مدام به چرخه جرم باز می‌گردند، گفت: «پرونده سارقان بازداشت شده در شعب ویژه‌ای در دادسرا‌ها تشکیل و بررسی و بعد از تکمیل تحقیقات به دادگاه ارسال می‌شود.

رویکرد ما در مورد سارقان سابقه‌دار هم این است که پرونده آن‌ها خارج از نوبت رسیدگی و مجازات‌ها به طور کامل در مورد آن‌ها اعمال شود. همچنین این افراد از مزایایی از جمله اعطای مرخصی و تخفیفات قانونی محروم هستند و حکم قطعی این دسته از متهمان به طور کامل اجرا می‌شود.» دادستان تهران ادامه داد: در کنار اقدامات قضایی، باید اقدام‌های پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه این افراد پس از آزادی از زندان به دلایل مختلف از جمله بیکاری، فقر و دلایلی از این دست بار دیگر مرتکب جرم می‌شوند. بنابراین در کنار این برخورد‌های قضایی باید فعالیت‌های بازسازی اجتماعی و نهایتاً فراهم نمودن زمینه کار و اشتغال دیده شود. معتقدم صرفاً برخورد‌های قضایی برای بخشی از جرایم بازدارنده است.

دادستان تهران همچنین در جمع خبرنگاران به مخلان امنیت جامعه هشدار داد و گفت: رویکرد ما برخورد قاطع، جدی، فوری و بدون فوت وقت با این افراد است و قطعاً کسانی که امنیت عمومی را به خطر بیندازند پلیس با دستور قضایی که دارد با این افراد برخورد خواهد کرد.

طرح رعد از زبان رئیس پلیس تهران
سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ هم در توضیح عملیات‌های مأموران تحت امرش به خبرنگاران گفت: «این طرح با تلاش مأموران و سرکلانتری‌های تهران در ۴۸‌ساعت گذشته اجرایی شد که ۶۸۷ نفر از سارقان و مالخران و زورگیران دستگیر شدند.

همچنین در این طرح ۲۲۸‌دستگاه خودرو و موتور‌سیکلت و ۹۶۱۲‌عدد از اموال مسروقه شناسایی و کشف شدند. ۲۳‌باند منهدم و ۸۶‌درصد مالباختگان شناسایی شدند که ارزش اموال مسروقه مکشوفه ۹/ ۵ میلیارد تومان است.»

سردار رحیمی تأکید کرد که در شش‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳‌درصد افزایش جرائم کشف شده را داشته‌ایم. همچنین بالغ بر ۹۷‌درصد از جرائم خشن و مهم نیز کشف شده‌اند. فرماندهی تهران بزرگ با اشاره به حضور دادستان تهران در این طرح گفت: «امروز در جلسه‌ای که با دادستان تهران داشتیم مقرر شد، طرح‌های مهم برخورد با مجرمان و سارقان با جدیت و حساسیت بیشتری برای امنیت و آرامش مردم به مرحله اجرا گذاشته شوند.»
 
گفتگو با متهمان
مرگ ۲ بیمار در پرونده پزشک قلابی
مرد ۶۰ ساله‌ای که بین بازداشتی‌های این طرح حضور داشت به اتهام جعل عنوان دستگیر شده‌بود. او به نام پزشک چند مطب در تهران اجاره کرده بود تا جائیکه با تجویز اشتباه دو نفر از بیمارانش هم فوت کرده بودند.

متهم در پاسخ به سؤال‌هایم قفل سکوت به دهان زده بود. افسر پرونده‌اش، اما در شرح ماجرا گفت: «بعد از شکایت چند نفر از شهروندان، به آدرس دفتری که متهم به عنوان مطب اجاره کرده‌بود، رفتیم و بعد از حضور در آنجا متوجه شدیم او چند مدرک تقلبی از کشور‌های مختلف از جمله گرجستان و... و از دانشگاه‌های معتبر از جمله دانشگاه تهران دارد. با استعلام از وزارت بهداشت هم متوجه شدیم متهم پروانه کسب ندارد!

در ادامه تحقیقات با ۲ هزار پرونده مواجه شدیم که مربوط به پذیرش بیماران بود که با مرور آن‌ها مشخص شد متهم از هر بیماری مبالغ متفاوتی از ۲۰۰ هزارتومان تا چند میلیون تومان دریافت کرده و همه نوع بیماری از جمله بیماری‌های صعب العلاج را نیز پذیرش کرده بود! متهم همه نوع طبابت از جمله سوزنی، سنتی و... را برای درمان بیماری‌ها استفاده کرده‌است. در بررسی محل مورد نظر هم دستگاهی پیدا شد که برای بازکردن عروق بود. این دستگاه بسیار کمیاب و اغلب برای بیمارستان‌ها تهیه می‌شود.»

افسر پرونده در آخر گفت: «در روند تحقیقات دریافتیم، دو نفر از بیمارانی که به متهم مراجعه کرده‌بودند بر اثر استفاده دارو‌های تقلبی فوت کرده‌بودند که با شناسایی اولیای‌دم پرونده آن‌ها در دست بررسی است.»

وی در خصوص دارو‌هایی که در مطب این فرد کشف و ضبط شده بود نیز گفت: «بسیاری از این دارو‌ها مواردی بود که در بسیاری از خانه‌ها وجود دارد، اما متهم با زدن برچسب به اسم داروی امریکایی یا آلمانی با دریافت مبالغ زیادی در اختیار مشتریان قرار می‌داد.»

بعد از توضیحات افسر پرونده، رو به متهم گفتم این توضیحات را قبول داری؟ او که دست از روی صورتش برنمی‌داشت، گفت: «من علم پزشکی دارم. لازم نیست حتماً مدرک داشته باشم!» او ادامه داد: «حاضرم به افراد علاقه‌مند نیز آموزش بدهم!»

امدادگر اخراجی از بیماران اخاذی می‌کرد
دیگر متهم که دست او نیز در دستبندی مشترک با پزشک قلابی گرفتار بود، مرد‌۳۰ ساله بود که امدادگر اخراجی از سازمان اورژانس بود. او با اغفال همراهان بیمار در یکی از بیمارستان‌های پایتخت به اتهام اخاذی و کلاهبرداری بازداشت شده بود.

از چه کسانی اخاذی می‌کردی؟
از همراهان بیمار در بیمارستان.

چطور آن‌ها را شناسایی می‌کردی؟
بسیاری از مراجعه کنندگان به آن بیمارستان شهرستانی بودند. به همین دلیل به آنجا می‌رفتم و به آن‌ها پیشنهاد محل استراحت و تجهیزات پزشکی با قیمت مناسب می‌دادم.

در مقابل چقدر پول؟
بستگی داشت. اگر تجهیزاتی که می‌خواستند کمیاب بود قیمت بیشتر بود.

همدست داشتی؟
خیر.

چرا از سازمان اورژانس اخراج شدی؟
در محل کار درگیر شدم و به زندان رفتم. بعد از آن اخراج شدم به همین دلیل تصمیم گرفتم با پوشیدن لباس مخصوص کارکنان اورژانس به بیمارستان بروم و نقشه‌ام را پیاده کنم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار