کد خبر: 971727
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
چگونه رسیدگی به پرونده دانه درشت‌ها برای نظام اعتمادسازی می‌کند
چرا مردم برای دادگاهی شدن حسین فریدون- کسی که برادر رئیس‌جمهور کشور است- امیدوار نبودند؟ سیره عملی مدیران قضایی و اجرایی در دهه‌های گذشته این باور را ایجاد کرده بود که نزدیکان مسئولان دادگاهی نمی‌شوند.
کبری آسوپار
سرويس سياسی جوان آنلاين: روزی که زمزمه‌ها در مورد فساد مالی و سیاسی حسین فریدون کم‌کم از محافل سیاسی به فضای شبکه‌های مجازی و رسانه‌ها رسید، از میان مردم کسی باور نمی‌کرد امکان بررسی قضایی پرونده «برادر رئیس‌جمهور» هم وجود دارد، چه رسد که دادگاه او را محکوم هم بکند، حتی بسیاری از خواص هم با تردید به موضوع نگاه می‌کردند. آیا برادر رئیس‌جمهور محاکمه می‌شود؟

ناامیدی از اجرای عدالت را خود ساختید
چرا مردم برای دادگاهی شدن حسین فریدون- کسی که برادر رئیس‌جمهور کشور است- امیدوار نبودند؟ سیره عملی مدیران قضایی و اجرایی در دهه‌های گذشته این باور را ایجاد کرده بود که نزدیکان مسئولان دادگاهی نمی‌شوند. محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت محمود احمدی‌نژاد تا زمانی که دولت او برقرار بود، محاکمه نشد و تهدید‌های رئیس‌جمهور وقت برای عدم بررسی پرونده نزدیکانش باعث شد تا پرونده‌های رحیمی و بقایی و مشایی پس از پایان دولت احمدی‌نژاد مورد بررسی قضایی قرار بگیرد. این تنها مورد از این دست نبود. در مورد فاضل لاریجانی هم شبهات بسیار در مورد نقش وی در ارتشا و مباحث مالی دیگر از سال‌های گذشته و زمانی که هر دو برادرش رؤسای قوای مقننه و قضائیه بودند، طرح شد، وی هیچ گاه توسط دستگاه قضایی احضار نشد و راست و دروغ شبهات پیرامون او مورد بررسی قضایی قرار نگرفت. حالا گرچه رئیس قوه قضائیه برادر او نیست، اما همچنان یکی از برادرانش رئیس قوه مقننه است و گویا هنوز وقت رسیدگی به پرونده‌اش نرسیده است! علاوه بر این، در مورد فرزندان مرحوم هاشمی‌رفسنجانی یعنی فائزه و مهدی هاشمی هم سال‌ها پرونده‌هایشان گوشه دستگاه قضایی خاک خورد تا سرانجام به مرحله دادگاه و محکومیت و زندان رسیدند. در مثالی دیگر در پرونده معروف شهرام جزایری، هیچ گاه نمایندگان مجلس ششم که از او پول گرفتند، دادگاهی نشدند. با آنچه ذکر شد، طبیعی بود که مردم امیدی برای رسیدگی به پرونده برادر رئیس‌جمهور، عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و کسی که در بسیاری از جلسات دست راست رئیس‌جمهور است، نداشته باشند.

فال نیک رسیدگی به پرونده‌های بستگان مسئولان
در سال‌های اخیر، برخورد با فساد آقازاده‌ها و نزدیکان مسئولان آغاز شده که باید آن را به فال نیک گرفت. هادی رضوی داماد شریعتمداری (وزیر)، شبنم نعمت‌زاده دختر وزیر، عمار صالحی خواهرزاده شریعتمداری و پسر سرلشکر صالحی، دختر وزیر آموزش و پرورش، فرزندان آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، داماد شمخانی و همه و همه بستگان مسئولانی هستند که در سال‌های اخیر راهی دادگاه و زندان شده‌اند و همین نشان می‌دهد آن خاص‌انگاری برای عدم برخورد با بستگان مسئولان کم کم در حال کمرنگ شدن و از بین رفتن است.

نزدیکان مقامات به دلیل رانت اطلاعاتی و اعتماد به نفس ناشی از حضور غیررسمی در محافل قدرت و ثروت زمینه‌های بیشتری نسبت به مردم عادی برای آلوده شدن به فساد و سوءاستفاده از موقعیت خود را دارند، برخی هم که از اساس حضور پای سفره‌های رانت را حق خود می‌دانند. در این میان انتظار زیادی نیست که بگوییم اتفاقاً برای آنان باید بیشتر سختگیری شود. چنانچه رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای فرزندان خود، سختگیری بیشتری لحاظ کردند و فعالیت اقتصادی حتی در حد عرف و به شکل سالم را با نام خانوادگی پدری‌شان برای آنان ممنوع کردند، بنابراین گرچه روال برخورد قضایی با آقازاده‌ها و بستگان مسئولان را به فال نیک می‌گیریم، اما از آنجا که پیشگیری همواره بهتر از درمان است، گزاف نیست از مسئولان بخواهیم به سیره رهبری که مدعی پذیرش ولایتش هستند، عمل کنند و مقابل زیاده‌خواهی‌های فرزندان و بستگان‌شان با سختگیری بیشتر بایستند.

آقای رئیسی ما منتظریم!
آرمان مردم ایران، همان داستان معروف از امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام بود که بار‌ها و بار‌ها پای منابر علما شنیده یا در کتاب‌های دینی خوانده و با آن بزرگ شده بودند؛ همان وقتی که برادرشان عقیل مهمان منزلشان شد و تقاضا کرد امام علیه‌السلام که خزانه و بیت‌المال مسلمین را به عنوان خلیفه در اختیار داشتند، ۱۰۰ هزار درهم قرض او را ادا کنند. امام ابتدا گفتند صبرکن حقوق خودم برسد تا بپردازم و وقتی اصرار عقیل بر دست‌درازی به بیت‌المال مسلمین را دیدند، پاره آهنی در آتش انداختند و نزدیک بدن عقیل کردند و عقیل از شدت حرارت ناله کرد. امام خود می‌فرمایند: «اى عقیل نوحه‌گران در عزایت بگریند، آیا از حرارت آهنى که انسانى به بازیچه گداخته است مى‌نالى و مرا از آتشى که خداوند جبار به خشم خود افروخته بیمى نباشد؟ تو از این درد مى‌نالى و من از حرارت آتش ننالم؟» مردمی که عمری با این داستان‌ها تربیت دینی پیدا کرده‌اند و نظام را هم اسلامی می‌دانند، همچنان منتظر هستند تا این فال نیک «آهنگ گداخته روی دست برادرها» به دیگر برادر‌ها هم برسد. وقت محاکمه فاضل‌لاریجانی چه زمانی خواهد بود؟ عملکرد هفت ماهه آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه می‌گوید که چنین انتظاراتی از او گزاف نیست.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
2
حالا مقایسه کنید با رئیس جمهور کره جنونی بخاطر ایجاد یک رانت برای دوستش طرف معلق محاکمه و زندانی شد چیزی که اینجا مصداق فردی دارد اما قضایی ؟ حتی برای وزرا فکرش هم خنده دار است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
1
.... مجلس: ایتقد بگم بگم نکن اگه راست میگوئی بگو
.... جمهور : برادر ... و رسما از تریبون مجلس اعلام جرم میشود
.... مجلس : خب گفتی ؟ بسلامت.
و دیگر هیچ نه بازداشتی نه محاکمه ای نه مجازاتی و نه حتی توضیحی . به ملت چه ربطی دارد؟؟؟؟؟؟؟
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
2
جسارت در فساد این افراد بخاطر حمایت و رانتی بوده که از جانب خانواده و با نزدیکان بر مصدر قدرت و وزارت نصیب آنها می شده! در واقع این ها مجرمین درجه دو و حامیان پشت صحنه مجرمین درجه یک هستند.
ترکمانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
1
رسیدگی واقعی و مبارزه با مفاسد زمانی شکل واقعیت به خود میگیرد که همانند کره جنوبی رئیس جمهورش به محکمه عدالت سپرده شوند . بنابراین رسیدگی به اموال مسئولان و بازگرداندن اموال به یغما رفته ملت میتواند رضایت واقعی ملت را از نظام و قوه قضائیه نشان دهد . بایستی این مسیری که آقای رئیسی شروع کرده اند بسیار خوب و عالی است اما کافی نیست . مردم انتظار دارند کسانیکه در طول این چهل سال بعنوان مسئول بیت المال را چپاول کرده اند به ملت معرفی و به پای میز محاکمه کشانده شوند .
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
1
جناب اسویار همجین این آهن عدالت گداخته نبود و حتی سرد هم بود. متاسفانه این کار های جدید فقط میتواند به عنوان نمایش از انها نام برد والا کی میتواند با مدیران و مسولان و اقا زاده های خلاف کار طرف شود؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
1
تا زمانی که مشکلات ساختاری داخل کشور حل نشود، و اصلاحات ساختاری در اقتصاد،نظام پولی و بانکی کشور صورت نگیرد، دست آقایون و آقازاده های دزد و رانتخوارشان از اقتصاد کشور کوتاه نشود، و تمامی مسئولین فاسدی که در طول این ۴۰ سال در هر رده ای که از موقعیتشان سواستفاده کرده و فساد نموده اند و به قول معروف جیب انقلاب ، نظام و شهدای مردم مظلوم رو زده و حالا کلاس سکولار و لیبرال شدنشان را به رخ مردم می کشند و بخاطر منافعشان و پاسپورت خارجی و اقامت خارج از کشور خود و فرزندانشان دم از اعتدال گرایی و اصلاح طلبی می زنن و به افراد فرودست برچسب تندروی و افراط گرایی,پوپولیستی زده و بقول معروف اصولگرای اعتدالی یا اصولگرای اصلاح طلب شده اند!!!.فرزندانشان رو به خارج از کشور فرستاده و برای خودشان در خارج خانه و کار و کاسبی راه انداخته اند محاکمه نشوند،مذاکره با ترامپ یا غیر ترامپ برای این مردم مظلوم و شهیدپرور بی فایده که هیچ ،پر ضرر هم هست.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
0
2
(این برادرها) معلول هستند و.. علت اصلی مفاسد! ( آن برادرهای) در مصدر قدرت هستند!
حسين
|
Germany
|
۰۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
0
2
بنام خدا وبا سلام، امثال این باستى هيلز نشينها نوك قله يخ هستند ،اينها محصول وثمره دوران رفسنجاني وسياستهاى مخرب وويرانگر اقتصاد ليبرالي ،وپشت كردن به آرمانهاىانقلاب شكوهمند إيران هستندكه متاسفانه همچنان ادامه دارد،حال چشم اميد به شماست جناب آقاى رءيسى كه عدالت رااجرا كنيد ونگذاريد خون شهدا پايمال شود،خداوند به شما وساير همكاران محترمان در أين امر خير كمك كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار