کد خبر: 971748
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰
همزمان با اقرار مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا به اینکه روی خط مکالمه دردسرساز رئیس‌جمهور امریکا و همتای اوکراینی‌اش بوده است، دونالد ترامپ استیضاحش را کودتا توصیف کرد تا مشخص شود که او نزاع دو حزبی موجود را در حد تقابلی نظامی می‌بیند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، ترامپ در ادامه شدت بخشیدن به تنش پیشدستانه به بحران و ترساندن مخالفان و تحریک هواداران دوآتشه خود و در نهایت قطبی‌سازی هرچه بیشتر فضای سیاسی کشور در توئیتی نوشت: هر قدر که می‌گذرد، من بیشتر می‌فهمم که آن چیزی که دارد اتفاق می‌افتد، استیضاح نیست بلکه یک کودتا است. این اقدامی در راستای بی‌توجهی به قدرت مردم، آرای آنها، آزادی‌های آنها، متمم دوم قانون اساسی، حقوق مذهبی، نظامی، دیوار مرزی و حقوقی است که خدا به آن‌ها داده است.

ترامپ چندی پیش ضمن متوقف کردن کمک‌های نظامی به اوکراین در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور این کشور از وی خواسته تا «لطف» کرده و تحقیقاتی در مورد پسر جو بایدن مهم‌ترین رقیب ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری امریکا داشته باشد که در نهایت با افشاگری یک مأمور ظاهراً وابسته به سیا و گزارش او به سازمان بازرسی امریکا این قانون‌شکنی آشکار برای دخالت در انتخابات امریکا از طریق عامل خارجی جرقه استیضاح وی در مجلس نمایندگان را زده است.

اما اظهارات ترامپ درباره کودتا خواندن در شرایطی صورت می‌گیرد که بعد از وکیل شخصی رودی جولیانی، پای مایک پمپئو، وزیر خارجه‌اش هم به این بحران باز شده است و عملاً تمام مردان نزدیک به ترامپ در این باتلاق گیر افتاده‌اند. روز سه شنبه پس از آنکه رسانه‌های امریکایی به نقل از منابعی از حضور پمپئو در مکالمه ترامپ و زلنسکی خبر دادند، پمپئو، دموکرات‌های امریکا را به توسل به «ارعاب و قلدری» متهم کرد و وعده داد جلوی پنج تن از مقام‌های وزارت خارجه را برای حضور در جلسه شهادت مربوط به تحقیقات بررسی اتهامات علیه ترامپ بگیرد یا آن را با تأخیر مواجه کند.

پمپئو روز چهار شنبه به ناگاه خودش چاهی را که در آن بود با اقرار در میان خبرنگاران عمیق‌تر کرد و گفت که در مکالمه مذکور روی خط بوده است تا کار برای دموکرات‌ها راحت‌تر شود. به خصوص که او در مصاحبه‌ای تلویزیونی با سی‌ان‌ان مدعی شده بود که چیزی درباره این گفتگو نمی‌داند. شاید هم وقتی تهدید آدام شف، رئیس کمیته اطلاعاتی، الیوت انگل، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و الیجا کامینگز، همتای این دو را در کمیته نظارت به صورت بیانیه‌ای مشترک دیده است، ناچار به اقرار شده است. این سه مقام کنگره در واکنش به وزیر خارجه امریکا در بیانیه مشترک‌شان نوشته بودند: هرگونه تلاش برای ترساندن شاهدان یا جلوگیری از حضور آن‌ها در کنگره غیر قانونی است و مدرکی دال بر مانع‌تراشی در اجرای عدالت به حساب می‌آید. در واکنش، برداشت کنگره ممکن است این باشد که مانع‌تراشی برای دسترسی به اسناد و شنیدن شهادت‌ها می‌تواند اطلاعاتی در تأیید شکایت افشاگر (فردی که از تماس جنجالی ترامپ و رهبر اوکراین پرده برداشت) باشد.

تمام مردان ترامپ
شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره رسوایی اوکراین‌گیت به عنوان تمام مردان ترامپ به نقش حلقه نزدیک ترامپ در این بحران پرداخته است که نشان از این دارد که در روند تحقیقات این افراد ممکن است خود هدف قرار گرفته و به خاطر ترامپ آینده سیاسی خود را از دست بدهند. در واقع تنها پمپئو و جولیانی نیستند که در این تحقیقات پای‌شان گیر افتاده است. مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور امریکا که چندی پیش سفر وی به اوکراین لغو شده بود، احتمالاً از ماجرای فشار به اوکراین برای ورود به تحقیقاتی درباره بایدن مطلع بوده است. همچنین لیندسی گراهام، رهبر جمهوریخواهان در سنا هم با طرح این سؤال که نکند افشاگر ماجرای ترامپ جزو آن دسته از مأموران اطلاعاتی فاسد باشد، عملاً همان روند ترامپ در تخریب وجهه این افشاگر و خائن خواندن وی را در پیش گرفته است و همین می‌تواند نشان دهد که در آینده بعید نیست که او هم به حساب حمایت از قانون‌شکنی ترامپ در معرض تهدید قانون باشد. همچنین وزیر دادگستری امریکا «ویلیام بار» که از ترامپ خواسته بود درباره تحقیقات مربوط به مداخله روسیه در انتخابات امریکا به نفع ترامپ از کشور هایی، چون استرالیا سؤالاتی مطرح شود، می‌تواند در این بحران قانون‌شکنی دخیل باشد.

روز سه شنبه اعلام شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا علاوه بر ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی با اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا، هم تماسی داشته است و او را برای بررسی مسائل سیاسی داخلی امریکا تحت فشار قرار داده است. با این حال نخست‌وزیر استرالیا روز چهار شنبه به گزارشی در خصوص گفت‌وگوی تلفنی چند وقت پیش وی با دونالد ترامپ و افشای درخواست ترامپ از او برای کمک به دادستان کل امریکا در مسیر بررسی منابع و اطلاعات تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ واکنش نشان داده و این گفت‌وگوی تلفنی را کم‌اهمیت و «یک گفت‌وگوی مختصر و بی‌حادثه» خواند. هرچند خود این موضوع بحران سیاسی را در استرالیا رقم زده است و اپوزیسیون خواستار افشای مکالمات نخست‌وزیر این کشور و دونالد ترامپ شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار