کد خبر: 972117
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۵
دستیابی به فضا حالا دیگر برای کشورمان آرزویی دست نیافتنی نیست؛ ۱۱ سال پیش از این با قراردادن ماهواره «امید» در مدار راهمان را آغاز کردیم و جزو ۱۰ کشور دارای فناوری طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره به مدار زمین و عضو باشگاه فضایی دنیا شدیم.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: در ادامه این مسیر، هفت سال پیش از این نیز توانستیم موجود زنده به فضا بفرستیم و در نهایت امسال به چرخه کامل فناوری فضایی دست یافتیم؛ پیشرفت‌های چشم‌گیری که موجب شد وزارت خزانه‌داری امریکا سه سازمان و پژوهشگاه فضایی این کشور را تحریم کند. اگرچه به دلیل استقلال دانش فضایی ایران این تحریم هیچ تأثیری روی صنعت هوا فضای کشور نگذاشته است. حالا هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تلاش برای فرستادن انسان به فضا خبر می‌دهد. محمدجواد آذری جهرمی می‌گوید: «تا سال ۱۴۰۰ ماهواره‌ای با دقت تصویربرداری یک متر را در مدار قرار می‌دهیم.»

هفته جهانی هوا فضا فرصتی است تا پیشرفت‌های کشور را در حوزه فناوری‌های فضایی مورد بازبینی قرار دهیم. دانشی که هر چند بیش از یک دهه از عمر آن نمی‌گذرد، اما در همین یک دهه توانسته‌ایم سری در سر‌ها در بیاوریم و جزو ۱۰ کشور برتر دنیا و اعضای باشگاه فضایی جهان قرار بگیریم. روزگذشته نیز محمدجواد آذری جهرمی در مراسم آغاز هفته جهانی فضا با اشاره به تلاش‌های این وزارتخانه برای همکاری با سایر کشور‌ها تأکید کرد: «تلاش داریم تا فضانورد ایرانی را به فضا اعزام کنیم.» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ترسیم دورنمای صنعت هوا فضای کشور تأکید کرد: «تا سال ۱۴۰۰ ماهواره‌ای با دقت تصویربرداری یک متر را در مدار قرار خواهیم داد.»

اعزام فضانورد ایرانی
آذری جهرمی با اشاره به رشد استارت‌آپ‌های فضایی به واسطه تلاش‌های سازمان فضایی در حوزه توسعه صنایع فضاپایه و همچنین به توسعه فناوری‌های فضایی در مسائل زیست‌محیطی تصریح کرد: «صرفه‌جویی حاصل شده از به‌کاربردن فناوری فضایی در برآورد سیل، به اندازه کل سرمایه‌گذاری ما در صنعت فضایی نیست، اما این دستاورد از جمله فناوری‌هایی بوده است که برخی به آن می‌خندیدند، ولی امروز عملیاتی شده است.»

وزیر ارتباطات با اشاره به تلاش برای فرستادن فضانورد ایرانی با همکاری سایر کشور‌ها خاطر نشان کرد: «این نوع تفکر و نگاه به صنعت فضایی است که حسادت کشور امریکا را بر می‌انگیزاند.»

تکمیل ۳ ماهواره «ظفر»، «پارس ۱» و «ناهید ۱» تا ۳ ماه آینده
هر چند پرتاب ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر در سال گذشته موفقیت‌آمیز نبود و این ماهواره تنها سه دقیقه در مدار کار کرد، اما این شکست به معنای پایان برنامه‌های فضایی ایران نیست. وقتی برای فرستادن فضانورد ایرانی برنامه داریم برای قرار دادن ماهواره‌های تازه در مدار زمین هم برنامه‌هایی داریم و آن‌طور که مرتضی براری رئیس سازمان فضایی کشور گفت: سه ماهواره «ظفر»، «پارس ۱» و «ناهید ۱» تا سه ماه آینده آماده راهی شدن به بیرون جو زمین هستند.

رئیس سازمان فضایی همچنین با تأکید بر اینکه قرارداد پرتاب این سه ماهواره منعقد شده است، به نگرانی‌های احتمالی درباره در مدار قرار نگرفتن این ماهواره‌ها این‌گونه پاسخ داد: «براساس آمار‌های جهانی، امریکا در سه سال اول فعالیت خود ۴۳ ماهواره پرتاب کرد که از این تعداد ۲۷ ماهواره از مدار خارج شدند. در روسیه نیز از ۱۱ پرتاب اول، ۵ ماهواره در مدار قرار گرفت.» بنا به تأکید وی بر اساس آمار‌های موجود، ۴۰ درصد پرتاب‌های ایران با موفقیت انجام شده است.

براری با تأکید بر اینکه تلاش می‌شود تا دریافت داده‌های آنلاین ماهواره‌ها افزایش یابد، تأکید کرد: «داده‌های فضایی موجب ارزش افزوده اقتصادی می‌شود و ما از یک سال گذشته دریافت اطلاعات آنلاین سه ماهواره را در دستور کار قراردادیم و امروزه بیش از ۱۰۰ گیگ داده ماهواره‌ای در روز دریافت و به صورت رایگان در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم.»

۱۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی با بهره‌گیری از فناوری فضایی
حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران هم از تحویل ماهواره ناهید ۱ به سازمان فضایی خبر داد و افزود: «ماهواره پارس ۱ تا پایان امسال تکمیل خواهد شد.»

وی با تأکید بر اینکه امسال هفته جهانی فضا را در حالی آغاز می‌کنیم که فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران مشمول تحریم‌های امریکا شده است، تصریح کرد: «این تحریم‌ها جزیی از فشار حداکثری این کشور بر ایران است؛ ولی ما با رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب و با تکیه بر همت جوانان به‌زودی بی‌اثر بودن این تحریم‌ها را به جهانیان آشکار خواهیم کرد.»

رئیس پژوهشگاه فضایی با ارائه پیشنهاد شعار «اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی» ابراز امیدواری کرد، ماهواره بعدی یک ماهواره مشارکتی باشد که در کشور ساخته می‌شود.

به گفته صمیمی، توسعه خدمات فضاپایه در دستور کار پژوهشگاه فضایی قرار گرفته است. بر این اساس با همکاری وزارت کشور برآورد خسارات ناشی از سیل ۹۸ را با استفاده از فناوری فضایی انجام شده و در این همکاری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی شده است چراکه با استفاده از فناوری فضایی هزینه‌های پرداخت شده برای سیل در جا‌هایی هزینه شد که باید پرداخت می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: «در آینده نزدیک خبر‌های خوشی در زمینه عقد قرارداد همکاری با سایر دستگاه‌ها، چون حوزه‌های پتروشیمی، خودروسازی و هواشناسی اعلام خواهد شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار