کد خبر: 972256
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۸
مرکز آمار صوری بودن نرخ‌های سامانه وزارت صمت را تأیید کرد
ظاهراً مسئولان وزارت صنعت و سازمان حمایت تصور می‌کنند با درج قیمت‌های پایین‌تر از واقع در این سامانه، می‌توانند از التهابات در بازار بکاهند. اکنون با انتشار گزارش مرکز آمار از قیمت خوراکی‌ها مشخص شده که سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی، نرخ‌های غیرواقعی اعلام می‌کند
سرويس اقتصادی جوان آنلاين:‌ سامانه‌ای که قرار بود قیمت روزانه ۱۰۰ کالای پر مصرف را در اختیار مردم قرار دهد و به اصطلاح با گرانفروشی مقابله کند، اکنون با گذشت تنها دو ماه به فراموشی سپرده شده، به‌طوری‌که قیمت‌های درج شده در این سامانه، پایین‌تر از قیمت‌های موجود در بازار است و متولی آن هیچ همتی برای ساماندهی قیمت‌ها در بازار و این سامانه نمی‌کند.

به گزارش مشرق، همزمان با سپردن قانون انتزاع به وزارت صمت، سامانه اطلاع‌رسانی قیمت ۱۰۰ قلم کالای پر‌مصرف راه‌اندازی شد تا ساختار جدید بازرگانی در کشور که مدعی بود وزارت جهادکشاورزی در بخش بازرگانی عملکرد ضعیفی داشته، با رصد روزانه قیمت‌ها از گرانفروشی جلوگیری کند. اکنون حدود دو ماه و نیم از راه‌اندازی این سامانه می‌گذرد، نه‌تن‌ها قیمت‌ها کاهش نیافته، بلکه بازار هیچ توجهی به قیمت‌های درج شده در سامانه ندارد. قیمت‌های موجود در بازار حاکی از آنست که هیچ برخوردی با گرانفروشان صورت نگرفته و هیچ الزامی برای تبعیت از قیمت‌های درج شده در این سامانه وجود ندارد. اکنون این سؤال مطرح است که هدف از راه‌اندازی این سامانه و صرف هزینه برای آن‌چه بوده است؟

مراجعه به سامانه قیمت کالا‌ها نشان از آن دارد که قیمت‌های درج شده در این سامانه، پایین‌تر از قیمت‌های موجود در بازار است. هر ۱۰۰ گرم کره پاستوریزه در شهریورماه امسال بین ۴ هزار و ۲۰۰ تا ۵ هزار و ۳۴۰ تومان قیمت داشته، این مطابق گزارش مرکز آمار است، اما در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی قیمت کره بین ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام شده است.
ظاهراً مسئولان وزارت صنعت و سازمان حمایت تصور می‌کنند با درج قیمت‌های پایین‌تر از واقع در این سامانه، می‌توانند از التهابات در بازار بکاهند. اکنون با انتشار گزارش مرکز آمار از قیمت خوراکی‌ها مشخص شده که سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی، نرخ‌های غیرواقعی اعلام می‌کند.

برنج
مرکز آمار حداقل قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک در شهریورماه امسال را ۱۹ هزار تومان و حداکثر آن را ۲۷ هزار تومان اعلام کرده است. این در حالی است که سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی، حداکثر قیمت برنج ایرانی درجه یک در شهریورماه را ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرده است. مرکز آمار قیمت فروش برنج خارجی درجه یک در شهریورماه را بین ۷ هزار و ۸۰۰ تا ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرده است، اما در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت برنج خارجی زیر ۹ هزار تومان تومان درج شده است. براساس گزارش مرکز آمار، هر کیلوگرم گوشت گوسفند در شهریورماه امسال بین ۸۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰۹ هزار و ۶۰۰ تومان به به دست مردم رسیده است. این در حالی است که سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت گوشت گوسفند در ماه گذشته را ۹۸ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرده، یعنی ۱۱ هزار تومان ارزان‌تر از ارقام مرکز آمار. در حالی که سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت فروش هر کیلوگرم مرغ رادر ماه گذشته ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرده، مرکز آمار از فروش مرغ ۱۵ هزار و ۲۷۰ تومانی هم خبر داده است.

تخم‌مرغ
مرکز آمار اعلام کرده که حداکثر قیمت فروش یک کیلوگرم تخم‌مرغ در شهریورماه ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان بوده است. جالب آن که در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی بالاترین قیمت درج شده برای تخم‌مرغ ۷ هزار و ۸۰۰ تومان است؛ یعنی ۳ هزار و ۳۰۰ تومان ارزان‌تر از رقمی که به دست مردم می‌رسید.

شیر پاستوریزه
مرکز آمار قیمت هر لیتر شیر پاستوریزه در شهریورماه را بین ۴ هزار و ۶۸۰ تا ۶ هزار و ۹۷۰ تومان اعلام کرده است که با آمار ارائه شده در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی تفاوت بالایی دارد. در این سامانه، قیمت هر لیتر شیر پاستوریزه بین ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان درج شده است.

ماست پاستوریزه
در‌حالی‌که در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی، حداکثر قیمت هر کیلوگرم ماست پاستوریزه پرچرب در شهریور ۵ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شده بود، گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد در ماه مذکور قیمت این کالا تا ۸ هزار و ۹۸۰ تومان هم بالا رفت. ضمن آن که حداقل قیمت درج شده برای ماست پاستوریزه در گزارش مرکز آمار ۵ هزار و ۹۰۰ تومان است که از حداکثر قیمت سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی هم بالاتر است. این همه تفاوت در اعلام قیمت این کالا، قابل‌تأمل است. در گزارش مرکز آمار، قیمت هر بسته ۴۵۰ گرمی پنیر پاستوریزه در شهریورماه بین ۷ هزار و ۶۰۰ تا ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شده است، اما در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداقل و حداکثر قیمت این محصول ۸ هزار و ۵۰۰ و ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان درج شده است.

روغن مایع
بر‌اساس اعلام مرکز آمار هر بطری ۹۰۰ گرمی روغن مایع در شهریورماه بین ۷ هزار و ۸۹۰ تا ۱۰ هزار و ۱۰۰ تومان به فروش رفته است، اما در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت روغن مایع ۸ هزار تومان درج شده است، یعنی ۲ هزار تومان پایین‌تر از رقم مرکز آمار.

میوه
سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت هر کیلوگرم موز را در ماه گذشته ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرده است. در مقابل، مرکز آمار از فروش موز ۱۵ هزار و ۸۴۰ تومانی در ماه مذکور هم خبر داده است، یعنی ۲ هزار تومان گران‌تر از رقم سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی.

مرکز آمار اعلام کرده که هر کیلوگرم خیار در ماه گذشته بین ۲ هزار و ۹۸۰ تا ۶ هزار و ۶۰ فروش رفته است، اما نگاهی به ارقام درج‌شده در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حکایت از آن دارد که حداقل قیمت خیار ۲ هزار و ۴۲۰ تومان و حداکثر آن ۴ هزار و ۴۰۰ تومان بوده است. در گزارش مرکز آمار قیمت فروش گوجه‌فرنگی در ماه گذشته بین ۲ هزار و ۴۳۰ تا ۴ هزار و ۲۰ تومان اعلام شده است، حال آن که در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی این ارقام بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است.

مرکز آمار حداکثر قیمت سیب‌زمینی در شهریورماه را ۶ هزار و ۶۰ تومان و کف قیمت را هم ۴ هزار و ۱۴۰ تومان اعلام کرده است، اما در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی کف قیمت سیب‌زمینی ۳ هزار و ۵۰۰ و سقف آن ۴ هزار و ۶۰۰ تومان درج شده است.
مرکز آمار حداقل و حداکثر قیمت فروش پیاز در ماه گذشته را هزار و ۹۶۰ و ۴ هزار تومان اعلام کرده است. مراجعه به سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی نشان می‌دهد این سامانه قیمت پیاز را بین هزار و ۶۵۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ تومان درج کرده است.

حبوبات
تفاوت آمار‌های این دو نهاد دولتی در زمینه حبوبات هم به چشم می‌خورد. مرکز آمار از رکورد ۱۹ هزار تومانی در فروش لوبیاچیتی خبر داده است، اما سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت این محصول در ماه گذشته را ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان درج کرده، یعنی حدود ۴ هزار تومان ارزان‌تر از گزارش مرکز آمار. مرکز آمار حداکثر قیمت فروش هر کیلوگرم قند در شهریورماه را ۹ هزار و ۳۹۰ تومان اعلام کرده است. جالب است بدانید سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت قند را ۶ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرده است.
سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا‌های اساسی حداکثر قیمت هر کیلوگرم رب گوجه‌فرنگی را در شهریور امسال ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومان درج کرده است. این در حالی است که مرکز آمار سقف قیمت این محصول را ۲۵ هزار تومان اعلام کرده، یعنی ۷ هزار و ۴۰۰ تومان گران‌تر.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار