کد خبر: 972414
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۲
سید مصطفی خادمیان، مجری طرح با بیان اینکه در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت پهپاد مایع‌پاش-جامدپاش با یک مخزن شدیم، گفت: این طرح مشابه خارجی ندارد و بیش از ۸۰ درصد آن در کشور بومی‌سازی شده است.
سرويس دانشگاه جوان آنلاين: گروهی از محققان بر اساس نیاز بازار پهپاد‌های مایع‌پاش و جامدپاش را برای کاربرد‌های کشاورزی و شیلاتی تولید کردند که در آن محدودیت‌های این نوع پرنده‌ها برطرف شده است.
سید مصطفی خادمیان، مجری طرح با بیان اینکه در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت پهپاد مایع‌پاش-جامدپاش با یک مخزن شدیم، گفت: این طرح مشابه خارجی ندارد و بیش از ۸۰ درصد آن در کشور بومی‌سازی شده است.
وی کاربرد این پهپاد را محلول‌پاشی، سمپاشی، گرده‌پاشی، جامدپاشی، بذرپاشی و کودپاشی و غذادهی به آبزیان دانست و ادامه داد: این پرنده قادر است هر نوع مایع یا هر نوع مواد جامد مانند کود و بذر را در زمین پراکنده کند.

خادمیان به بیان مزایای این پرنده اشاره کرد و یادآور شد: مخزن نمونه‌های مشابه ایرانی و خارجی برای مصارف مختلف باید تغییر کند، به این معنی که اگر مخزن از مایع به جامد سوئیچ می‌کند، باید مخزن آن عوض شود و این امر چالش‌هایی را برای کشاورزان و استفاده‌کنندگان ایجاد خواهد کرد. مجری طرح نیازمند بودن نمونه‌های مشابه به تجهیزات تخصصی را از دیگر چالش‌های این نوع پهپاد‌ها نام برد و خاطرنشان کرد: ولی ما در این سامانه این چالش‌ها را مرتفع کردیم و با یک مخزن مواد مورد نظر بر اراضی کشاورزی اعمال خواهد شد. وی طراحی و ساخت این پرنده را یکی از برنامه‌های طرح و توسعه شرکت و گام برداشتن در راستای رفع نیاز‌های بازار دانست و اظهار کرد: شرکت‌های خدمات کشاورزی به این پهپاد‌ها برای انجام امور خود نیاز به این پرنده دارند، ضمن آنکه این پهپاد در حوزه‌های شیلاتی نیز دارای کاربرد‌های وسیعی است. به گفته این محقق، این پهپاد برای غذا دادن به آبزیان و به‌ویژه غذادهی برای پرورش ماهیان در قفس کاربرد دارد.

وی با تأکید بر اینکه این پهپاد در دو نوع ۱۰ و ۲۰ لیتری تولید شده است، افزود: بر اساس قوانین نوع ۱۰ لیتری این پرنده به کاربرد رسیده است. بر اساس قوانین وزن پرنده بیشتر از ۲۵ کیلوگرم نباید باشد. خادمیان با تأکید بر اینکه قیمت این پهپاد یک‌سوم نمونه خارجی است، یادآور شد: این پرنده می‌تواند در هر ۱۰ دقیقه یک هکتار را با مخزن ۱۰ لیتری سمپاشی کند. انرژی مورد نیاز این پرنده از طریق باتری تأمین می‌شود. باتری آن به گونه‌ای است که با یک بار شارژ، با استفاده از یک مخزن، قادر به سمپاشی اراضی کشاورزی به وسعت یک هکتار است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر