کد خبر: 972428
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۱
گفت‌وگوی «جوان» با معاون فرهنگی سازمان اوقاف
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اوقاف و امور خیریه استان‌های ایران با توجه به ظرفیت‌هایی که دارند هر کدام بخشی از کار را بر عهده گرفته‌اند و به تناسب توانمندی‌هایشان، به زائران خدمات‌رسانی می‌کنند.
محمدرضا هادیلو
سرويس ايران جوان آنلاين: با افزایش تعداد زائران در مرز‌های کشور نیاز به خدمات در زمینه‌های مختلف نیز افزایش یافته است. حالا همه سازمان‌ها و نهاد‌ها پای کار هستند تا حماسه‌ای دیگر خلق شود. بر همین اساس به سراغ حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه رفتیم تا از میزان و نحوه مشارکت اوقاف استان‌ها در برپایی موکب و خدمات‌رسانی به زائران اربعین آگاه شویم. اطلاعاتی که می‌تواند به زائران کمک کند تا برای استفاده از خدمات در مناطق مختلف اطلاعات کافی داشته باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه زائرانی که در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند نیازمند خدمات و پذیرایی در طول مسیر هستند، گفت: اوقاف و امور خیریه استان‌های ایران با توجه به ظرفیت‌هایی که دارند هر کدام بخشی از کار را بر عهده گرفته‌اند و به تناسب توانمندی‌هایشان، به زائران خدمات‌رسانی می‌کنند. مثلاً استان‌های همدان، کرمان و خراسان‌جنوبی با تمام امکانات و ظرفیت و خراسان‌رضوی و تهران هم با بخشی از توانمندی‌هایشان حضور دارند که زائرسرا‌های ساخته شده توسط اوقاف می‌تواند از ۱۷ مهر تا ۳ آبان به حدود ۲۰۰ هزار نفر سرویس بدهند.

این مسئول در پاسخ به این سؤال که آیا سازمان اوقاف تمام مرز‌ها را پوشش داده و به شرق کشور هم نظری دارد؟ پاسخ داد: استان سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های خاص ما در ارائه خدمت به زائران اربعین است. زیرا زوار کشور‌های هندو پاکستان و منطقه کشمیر و دیگر کشور‌های شرقی از مرز میرجاوه در این استان وارد ایران می‌شوند. زائرانی که شرایط سختی را پشت سر گذاشته و راه درازی را در پیش دارند. سال گذشته حدود ۷۵ هزار زائر از این مرز وارد ایران شد و امسال پیش‌بینی می‌کنیم این تعداد به ۱۰۰ هزار نفر برسد. به همین خاطر آمادگی لازم برای این موضوع را داریم. حجت‌الاسلام عادل در مورد نحوه حضور استان‌ها در مناطق مختلف و خدمات‌رسانی‌هایشان تصریح می‌کند: بعد از سیستان که یکی از مهم‌ترین نقاط برای برپایی موکب و اسکان و پذیرایی از زائران خارجی است، در مرز شلمچه استان‌های بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان مسئول برپایی موکب و خدمات‌رسانی شده‌اند. در مرز بعدی یعنی چذابه هم خوزستان و اصفهان و یزد حضور خواهند داشت تا با برناهه‌های از قبل تعیین شده در خدمت زائران باشند.

وی مهران و خسروی را نیز مورد توجه قرار داده و با بیان اینکه شش استان به خاطر شلوغ بودن و ازدحام زائران در مرز مهران به برپایی موکب در این نقطه خواهند پرداخت، آن‌ها را ایلام، گلستان، گیلان، سمنان، خراسان‌شمالی و آذربایجان‌غربی معرفی کرده و ادامه می‌دهد: در مرز خسروی که برای ما ویژه است و روزانه بین ۷ صبح تا ۱۵ باز خواهد بود هم اوقاف کرمانشاه، اردبیل، کردستان و فارس از منابع خودشان استفاده و در خدمت زائران اربعین خواهند بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به سؤال تعداد کل موکب‌های اوقاف در داخل و خارج از ایران می‌گوید: بسته به نیاز و جمعیتی که در هر منطقه وجود داشته باشد می‌توانیم موکب‌ها را زیاد کنیم، اما در حال حاضر برنامه‌ریزی برای برپایی ۱۰۳ موکب است که ۶۱ موکب در داخل و ۴۲ موکب در خارج از مرز‌ها و در کشور عراق خواهد بود. وی در مورد استان‌هایی که در خارج از ایران به برپایی موکب می‌پردازند هم اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: در شهر نجف اوقاف استان‌های البرز و قزوین، در کربلا، خراسان‌رضوی، یزد، قزوین و چهارمحال و بختیاری و در سامرا هم استان‌های قم، مازندران، لرستان، زنجان و آذربایجان‌شرقی به خدمت‌رسانی می‌پردازند که در این منطقه می‌توانیم از ۱۵ هزار نفر در طول روز پذیرایی کنیم. حجت‌الاسلام عادل به مسجد «براثا» در کاظمین هم به صورت ویژه اشاره کرده و تأکید می‌کند استان مرکزی به تنهایی در هر روز به ۱۰ هزار نفر در این شهر خدمات‌رسانی خواهد کرد.

اما «الطریق» که مسیر نجف تا کربلا به شمار می‌آید هم در دست تهران و موقوفه گوهرشاد خراسان رضوی است. به نحوی که در این مسیر جدای از موکب‌های مختلف، بیمارستانی سیار و صحرایی برپا شده که با تمام امکانات و تخصص‌ها و حتی جراحی و دندانپزشکی به زائران نیازمند کمک، خدمات‌رسانی خواهد کرد. معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه زمان شروع خدمت‌رسانی‌های این سازمان از طریق مواکب را از فردا ۱۷ مهرماه تا ۳ آبان ماه اعلام و تأکید می‌کند: با توجه به زودتر از موعد مقرر رسیدن زائران شرقی ایران به مرز میرجاوه، موکب‌های این منطقه از دهم مهر در حال خدمات‌رسانی هستند و با ساخت زائرسرایی در این مرز روزانه از ۱۰ هزار نفر پذیرایی و امکانات استراحت مهیا شده است. وی می‌گوید: از عمود ۱۱۷ تا ۱۲۱۸ هم ۲۵ رختشویخانه در نظر گرفته شده که در هر کدام شش ماشین لباسشویی قرار دارد. آن‌ها می‌توانند در عرض ۱۵ دقیقه لباس‌های زائران را شسته و خشک شده تحویل دهند. سرویس کیف و کفش و لباس، خدمات بهداشتی، پذیرایی بین روز و ایجاد حمام و سرویس بهداشتی از دیگر اقدامات سازمان اوقاف است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار