کد خبر: 972840
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۸
حسین فصیحی
این روز‌ها سفر اربعین بحث داغ روز است و مردم از هر گوشه‌ای در کشور تلاش می‌کنند زمینه‌های این سفر معنوی را فراهم کنند و با هر وسیله‌ای که امکان دارد قدم در راه بگذارند. وقتی بحث سفر آن هم در این گستره پیش می‌آید نباید از یک نگرانی عمده غافل ماند و آن هم وقوع سوانح رانندگی است، بنابراین همه کسانی که راهی این سفر می‌شوند، باید نسبت به توصیه و هشدار‌های پلیس جدی باشند؛ چراکه بی‌توجهی به همین هشدار‌ها ممکن است عواقب ناگواری به همراه داشته‌باشد. توصیه پلیس در این مواقع استفاده زائران از وسایل حمل ونقل عمومی است؛ چراکه بیشترین تصادفات در این ایام مربوط به خودرو‌های شخصی است و آنگونه که آمار پلیس نشان می‌دهد بیشتر این خودرو‌های شخصی هم سواری ها‌ی تک سرنشین هستند. البته انتظار زائران در این بین فراهم شدن اسباب سفر از سوی متولیان امر است. اسباب سفر شامل دسترسی آسان زائران به وسایل حمل و نقل عمومی، نبودن ترافیک در مسیر‌های رفت و آمد و حضور پلیس برای تأمین امنیت آن‌ها است. پلیس اعلام کرده است که در این سفر‌ها ۱۲‌هزار اتوبوس برای جابه‌جایی مسافران به کار گرفته شده‌اند. براساس همین گزارش، امسال آمار سفر‌های زمینی از پایانه‌های زمینی به سمت کربلا در مقایسه با سال‌های قبل ۴۸۶‌درصد افزایش داشته‌است، از همین رو ۲۰‌هزار و ۲۲۶‌نفر از نیرو‌های پلیس راهور در قالب ۱۱‌هزار و ۴۴۰‌نیروی پیاده و ۴۳۹۲ تیم خودرویی و موتوری در سه استان کشور فعال شده‌اند تا بتوانند به زائران خدمات دهند.

سال گذشته حدود ۵/۲‌میلیون زائر در ایام اربعین به عراق سفر کردند که از این تعداد ۹۶‌درصد به صورت زمینی راهی این سفر شدند. پلیس پیش‌بینی کرده‌است که این آمار امسال افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی داشته‌باشد و به بیش از ۳ میلیون نفر برسد. همچنین پیش‌بینی شده‌است که یک‌میلیون نفر زائر خارجی از مرز‌های شرقی وارد کشور شده و از طریق مرز‌های دیگر واردکشور عراق شوند.

در مورد اتوبوس‌های مسافربری به عنوان گسترده‌ترین وسایل حمل و نقل عمومی پلیس اعلام کرده که نظارتش بر اتوبوس‌ها بسیار جدی است و تأکید کرده هر راننده اتوبوس حداکثر می‌تواند ۹‌ساعت رانندگی کند و تعاونی‌ها و سامانه‌های مسافر‌بری باید بر آن نظارت کنند.

در مجموع ۳۳‌دستگاه در سطح کشور مسئولیت ترافیک و حوادث ترافیکی را بر عهده دارند، اما نگاه‌ها در این بین متوجه پلیس است که به عنوان عامل بیرونی در کنترل راه‌ها و ترافیک حضور دارد. پلیس ترافیک شهری در ۱۰۴۷‌شهر و پلیس راه در بیش از ۲۰۰‌هزار کیلومتر در جاده‌های اصلی و فرعی و روستایی مسئولیت دارد و رفتار رانندگان را کنترل می‌کند، فارغ از اینکه ۱۹۵۰‌دوربین نظارتی و ثبت تخلف هم در جاده‌ها به این امر کمک می‌کنند.

برای توجه بیشتر زائران به ضرورت توجه به توصیه‌های راهنمایی و رانندگی بد نیست نگاهی آماری هم داشته‌باشیم به سوانحی که در گذشته اتفاق افتاده‌است. نگاه آماری به سوانح رانندگی در طول سال گذشته نشان می‌دهد که به طور میانگین روزانه ۴۶‌نفر و هر ساعت دونفر در تصادفات رانندگی کشور جان باخته‌اند. خسارت وارده به کشور در ازای کشته شدن هر فرد در سوانح رانندگی هم ۵/۱ میلیارد تومان اعلام شده است. وقوع ۶۲‌درصد تصادفات جاده‌ای هم در ۳۰‌کیلومتری شهر‌ها چه در ابتدای حرکت و چه در انتهای آن اتفاق می‌افتد. پلیس همواره اعلام کرده‌است که سه عامل انسان، راه و وسیله نقلیه در بروز سوانح نقش دارند که در کشور ما حدود ۹۲‌درصد این سوانح مربوط به عامل انسانی است. پلیس همچنین ساعت وقوع ۲۵‌درصد از کل وقوع سوانح رانندگی را حد فاصل ساعت‌۱۶ تا ۲۰ و ۲۳‌درصد دیگر را نیز حدفاصل‌۱۲ تا ۱۶ اعلام کرده‌است. همچنین ۶۳‌درصد از سوانح رانندگی در محور‌های اصلی، ۲۵‌درصد در محور‌های فرعی، ۱۲‌درصد در محور‌های روستایی رقم می‌خورد.

با توجه به آمار‌هایی که به آن اشاره شد و اگر قصد سفر با خودروی شخصی دارید و همچنین در مسیر بازگشت، بدانید که مسیری طولانی را در پیش خواهید داشت. بنابراین پیش از حرکت بهتر است که خواب کافی داشته‌باشید و از خوردن دارو‌های خواب‌آور یا مصرف مواد‌مخدر خودداری کنید. همان‌طور که می‌دانید غذا‌های چرب باعث خواب آلودگی می‌شوند.

بنابراین پیش از حرکت حتماً غذای سبک بخورید. بهتر است که با خود راننده کمکی داشته‌باشید تا بتواند در طول سفر در رانندگی به شما کمک کند. در طول مسیر توقف‌های کوتاه مدت داشته‌باشید و خود را در معرض هوای تازه قرار دهید. رعایت کردن به توصیه‌های پلیس می‌تواند ایمنی را برای همه به همراه داشته باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار