کد خبر: 972853
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۵
ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده گروه عظام روزگذشته در شعبه چهارم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. عباس ایروانی، امیررضا رفیعی، مرتضی روغنی‌ها، حامد خاتمی‌پور، علی کرم‌نیا، حسن صفریان و مهدی شهابی هفت متهم اصلی این پرونده هستند.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: متهم جلسه روزگذشته که به اتهاماتش رسیدگی شد، حامد خاتمی‌پور بود که به عنوان ترخیص کار گمرک به اتهام مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی، مشارکت در قاچاق سازمان یافته قطعات خودرو به میزان ۱۲۸میلیون و ۲۸ هزار و ۲۸۰ دلار، جعل اسناد، استفاده از اسناد معجول، استفاده از مهر جعلی اتاق بازرگانی کشور چین و پرداخت رشوه به میزان ۱۰میلیون و ۹۵۰ هزار تومان به سه نفر از کارمندان گمرک در جایگاه مخصوص قرار گرفت.

حمایت وزارت صمت
به گزارش رسانه‌ها، در ابتدای جلسه قاضی صلواتی ضمن تفهیم اتهام به متهم خاتمی‌پور گفت: دفاعیات خود را بیان کنید.

حامد خاتمی‌پور هم با بیان اینکه من تنها ترخیص کار شرکت سازه‌پویش و استام صنعت بودم، گفت: این شرکت‌ها مورد حمایت وزارت صمت بودند و قطعات عظام خودرو با مشخصات یکسان از گمرک وارد می‌شدند.

متهم خاتمی‌پور با بیان اینکه اگر من کالا را ترخیص نمی‌کردم شرکت آن را به ترخیص کار دیگر می‌داد، تصریح کرد: موضوع و ردیف گمرکی کالا از قبل توسط شرکت مشخص‌شده است و ثبت سفارش‌ها براساس پیش‌فاکتور‌ها انجام می‌شوند.

متهم اظهار کرد: اگر گمرک تعرفه‌ای را می‌پذیرد پشت آن وزارتخانه‌ای است. از روز اول دادگاه می‌گویند بایگانی متعلق به خاتمی‌پور بوده، اما اسنادی که ضابطین از آن محل بردند اسناد شرکت عظام بود که برای من می‌فرستادند و من نگهداری می‌کردم و بنده نگران این نبودم که بازرسی گمرک آن اسناد را بررسی کند.

گفتند مدارک را نگهداری نکن!
در ادامه جلسه قاضی صلواتی هم گفت: ۴۰دقیقه راجع به کلیات صحبت کردید؛ وارد جزئیات شوید و درباره رشوه، جعل، مهر جعلی و دستور امحای اسناد و دستور فرار صحبت کنید.

متهم خاتمی‌پور گفت: آن روز که بحث فرار مطرح بود من همچون روز‌های دیگر به شرکت رفتم. از گمرک به من زنگ زدند و گفتند، کمیته‌ای جلسه دارد که من نیز عضو آن کمیته بودم، اما دیدم حالتی غیرعادی وجود دارد.

وی گفت: روغنی‌ها (متهم ردیف سوم) به من گفت: «عده‌ای در حال آمدن به آنجا هستند، فرار کن و گوشی‌ات را خاموش کن.» من به خانه یکی از دوستانم رفتم، اما روغنی‌ها به من گفت: به دفترت برگرد و همانجا که برگشتم دستگیر شدم.

متهم خاتمی‌پور با اشاره به امحای اسناد گفت: چندین مرحله شنیده بودم و به من زنگ زده بودند که مدارک را نگهداری نکن. یک نامه نیز از عظام به دستم رسید، اما بعد‌ها متوجه شدم تغییراتی ایجاد شده است و بعد که درباره این تغییرات از آن‌ها پرسیدم، گفتند: چیزی نیست تو کارت را انجام بده.

گواهی جعلی ضرری به دولت نمی‌زند
قاضی صلواتی اظهار کرد: در مورد مهر چینی بگویید؟
متهم خاتمی‌پور بیان کرد: اگر کار جعلی انجام شود باید منفعتی برایم می‌داشت، در حالی که حتی یک ریال هم برایم منفعت نداشته. تعجب می‌کنم که سایر متهمان می‌گویند خبری از مهر جعلی نداشته‌اند؛ خبر دارند که گواهی مبدأ را نداشته‌اند و برای ساختن گواهی مبدأ باید از مهر جعلی استفاده شود.

او با اشاره به اینکه استفاده از گواهی مبدأ جعلی ضرری به دولت وارد نمی‌کند، تصریح کرد: تحریم‌ها هم باعث این کار شده و باعث می‌شود اسناد ارسال نشود هر چند از طریق اسکن قابل ایمیل است، اما، چون زمان می‌برد از گواهی مبدأ استفاده نمی‌شود.

قاضی صلواتی بیان کرد: مهر را چگونه به‌دست آوردی؟
متهم خانمی‌پور گفت: در سال ۸۸ که در شرکت سازه‌پویش کار می‌کردم، تعداد مهر‌ها در آنجا زیاد بود، یکی را برداشتم و با خود آوردم. زمانی که شرکت ایمیل‌ها را می‌فرستاد من جعل نمی‌کردم، وارد سیستم گمرک می‌شدیم و مهر را می‌زدیم.

هر هزینه‌ای کرده‌ام با شرکت بوده
قاضی ادامه داد: در یکی از اظهارات خود گفته‌اید با ارائه اسناد مجهول و بدون اخذ مجوز‌های قانونی اقدام به پرداخت رشوه در سطوح مختلف گمرک کرده‌اید.

خاتمی‌پور گفت: برای ترخیص کالا مجبور بودیم هزینه‌های کارگری و نگهبانی بدهیم من دقیقاً رقم‌ها را نمی‌دانم، اما هر هزینه‌ای که کرده‌ام با شرکت بوده است.

قاضی پرسید: رشوه را به دستور سلسله مراتب مدیران گروه انجام می‌دادید یا خودسر؟

متهم پاسخ داد: من درآمدی نداشتم و به دستور و درآمد شرکت این کار انجام می‌شد و من فقط تشریفات کالا را انجام می‌دادم.

کارمندان گمرک آلوده به رشوه شده‌اند
سپس قاضی صلواتی ادامه داد: این افراد اسامی تعداد زیادی از کارمندان گمرک را اعلام کردند که متأسفانه به دادسرا نیامدند؛ به چه تعداد از افراد گمرک رشوه پرداخت کردید؟

متهم در پاسخ گفت: من خودم خبر نداشتم. ترخیص کار شاید این کار‌ها را انجام داده است.

قاضی در واکنش به این سخنان متهم گفت: لیست پرسنلی که رشوه دریافت کردند، وجود دارد و متأسفانه تعداد زیادی از کارمندان گمرک به دریافت رشوه آلوده شدند.

تعرفه ۵ درصدی به‌جای ۲۶ درصدی
در ادامه جلسه شاه محمدی نماینده دادستان با بیان اینکه شما قطعات خودرو را تحت عنوان اجزا و قطعات ریل سوخت ماشین وارد کشور کرده اید و جعل دیجیتالی انجام شده است، گفت: کالا‌ها تحت تعرفه ۲۶درصدی به نام اجزا و قطعات سوخت ولی با تعرفه ۵درصد وارد شده است. ما قبول داریم که شما ترخیص کار عمده این شرکت نبودید و ترخیص کار عمده شیرزاد بوده که با دستور ایروانی فعلاً متواری است.

خاتمی‌پور اظهار کرد: اینکه پرداخت شده یا نه اطلاعی ندارم، ولی هر چه پرداخت شده از شرکت به ما می‌گفتند و من تمام حقیقت را گفته‌ام.

قاضی ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: زمان برگزاری جلسه بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد.
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۳
0
1
باسلام اتفاقا به آون دو تا کارمند گمرک از سمت راست اصلا نمیخوره مجرم باشند فکر میکنم پاپوش براشون درست کردند امیدوارم خدا یاریشان کند انشالله
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۰
0
1
خداوکیلی شهابی کارمند گمرک هس منم میشناسمش پاکتر از اون تو گمرک نیست
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار