کد خبر: 973177
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۴
سرویس ایران جوان آنلاین: رهاسازی سالانه ۹۶ میلیون لیتر پساب حاصل از فرآوری زیتون در محیط‌زیست طارم که بر اثر شیرین‌سازی با سود سوزآور ایجاد می‌شود به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زیست‌محیطی این شهرستان در استان زنجان تبدیل شده است.
علیرضا عباسی رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان طارم با بیان اینکه استفاده از ماده قلیایی سود سوزآور در محصول زیتون برای از بین بردن تلخی آن موجب تخریب محیط‌زیستی شده است، گفت:: سالانه ۳۵ تا ۴۰ هزار تن از باغات زیتون طارم برداشت می‌شود که فرایند فرآوری زیتون برای مصارف خانگی و خوراکی مستلزم عملیات تلخی‌گیری و شیرین‌سازی است که این امر منجر به تولید پساب فراوان می‌شود.
این کارشناس محیط‌زیست با اشاره به این‌که بر اساس میزان تولید زیتون در شهرستان سالانه حدود ۹۶ میلیون لیتر پساب در طارم تولید می‌شود، افزود: این پساب‌ها عمدتاً بدون تصفیه یا تصفیه ناقص هستند که در نتیجه مستقیماً وارد اراضی کشاورزی، رودخانه‌ها، مسیل‌ها و آب‌های زیرزمینی می‌شود. وی با اشاره به استفاده از خطرات ناشی از استفاده سود سوز یا همان نمک و اسید سیتریک بیان داشت: هر کدام از این مواد در صورتی که بیش از حد مجاز باشد می‌تواند تأثیر مستقیمی بر سلامتی انسان، آب، خاک داشته باشد. رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان طارم با بیان اینکه نتایج آنالیز از پساب خروجی نشان‌دهنده میزان بالای آلودگی خصوصاً در فاکتور‌های BOD و COD است، ادامه داد: این میزان بیش از ۱۰۰۰ برابر استاندارد مجاز است.
عباسی با اشاره به این‌که اداره محیط‌زیست شهرستان طارم نسبت به پایش دوره‌ای واحد‌های فعال در سطح شهرستان اقدام می‌کند، تصریح کرد: بسیاری از واحد‌ها نسبت به احداث حوضچه‌های جمع‌آوری پساب از طرف واحد‌های صنعتی و همچنین استفاده از چاه‌های جذبی برای تخلیه پساب اقدام کرده‌اند، اما هیچ واحدی دارای سیستم تسویه استاندارد نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار