کد خبر: 974125
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۳
مقامات اروپایی طلبکارانه بار دیگر خواهان اجرای تعهدات طرف ایرانی در برجام شدند!
مقامات اروپایی هفته گذشته برای چندمین بار از طرف ایرانی با لحنی معنادار خواستند به تعهدات هسته‌ای خود پایبند باشد! و به تلویح از مجازات‌های درنظر‌گرفته‌شده در مواجهه با رفتار ایران سخن به میان آوردند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به رغم بی‌عملی‌های گسترده طرف‌های اروپایی در عمل به تعهدات یازده‌گانه برجامی، دل بستن به بسته‌های پوشالی و شرطی کردن جامعه به وعده‌های سرخرمنی همچنان نزد جریانی در داخل همچنان پررنگ و برجسته است. این خطای ۱۸ ماه خطی است که در لایه‌های مختلف سیاسی و رسانه‌ای جریانی در داخل دنبال می‌شود.

مقامات اروپایی هفته گذشته برای چندمین بار از طرف ایرانی با لحنی معنادار خواستند به تعهدات هسته‌ای خود پایبند باشد! و به تلویح از مجازات‌های درنظر‌گرفته‌شده در مواجهه با رفتار ایران سخن به میان آوردند. این چندمین بار است که اروپایی‌ها بی‌توجه به هشدار‌ها و ضرب‌الاجل‌های طرف ایرانی، (گام‌های سه‌گانه) با لحنی گستاخانه و طلبکارانه به ایران هشدار داده‌اند، با این حال، چون اروپا فاقد اراده کافی برای انجام تعهدات برجامی است و بعد از گذشت چهار سال از برجام هیچ کدام از تعهدات خود را اجرایی نکرده است، می‌کوشد طلبکارانه ایران را کمافی‌السابق ملزم به اجرای تعهدات گسترده خود نماید.

طرف ایرانی نیز کماکان به تهدید اروپا آن هم با ادبیات نرم و تمدید ضرب‌الاجل‌های چندباره بسنده می‌کند و مقامات دستگاه سیاست خارجه همچنان از پایان صبر استراتژیک خود سخن به میان می‌آورند، اما واقعیت‌های غیرقابل انکار صحنه روابط میان ایران و اروپا نشان می‌دهد، مدارا با اروپا به نظر می‌رسد حداقل طی ماه‌های آتی پایانی نداشته باشد. اواخر هفته گذشته فرانسه و آلمان در بیانیه‌اى از ایران خواستند «یک بار دیگر به تعهدات خود در مورد توافق هسته‌ای عمل کند.»

انگشت اتهام هنوز به سمت نظام دراز است

نه تنها از روز امضای برجام در تیرماه ۱۳۹۴ بلکه از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ نیز انبوهی از شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌های وابسته به یک جریان در داخل کشور بدعهدی و عدم اجرای تعهدات برجامی توسط غرب را سانسور کرده‌اند و دائم انگشت اتهام‌زنی را به سمت حاکمیت سیاسی کشور گرفته و با زیر سؤال بردن اقتدار امنیت ساز نظام، پافشاری نظام بر مؤلفه‌های اقتدار در حوزه دفاعی، نظامی، هسته‌ای و منطقه‌ای را عامل اصلی مشکلات کشور عنوان کرده و به شیوه‌های مختلف تلاش کرده‌اند نظام سیاسی کشور را با فشار افکار عمومی در گوشه رینگ قرار داده و وادار به امتیازدهی بیشتر به غرب کنند.

رهبر معظم انقلاب فروردین ماه امسال درباره این طیف سیاسی که قائل به پیاده‌سازی تئوری سازش با غرب به هر قیمت هستند می‌فرمایند: «برخی در حال بزک کردن غرب هستند که در بین مطبوعاتی‌ها و رسانه‌ای‌ها هم چیزی شبیه تقی‌زاده‌ها وجود دارند ضمن اینکه امروز مضمون کار‌های تقی‌زاده‌های جدید اینگونه است که نقاط کار، روش‌ها و نظرات غربی‌ها را به صورت پیوسته در داخل کشور تزریق و مونتاژ می‌کنند که این رویه آن‌ها در مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز علمی وجود دارد.»

معظم‌له درباره دلبستگی به اروپا نیز بعد از گذشت عدم‌اجرایی شدن تعهدات آن‌ها طی ماه‌های گذشته و علاقه وافر جماعتی در داخل کشور برای استمرار رویه کنونی می‌فرمایند: «اروپایی‌ها از اواسط قاجار به ما ضربه زدند. آن‌ها در جنگ‌های ایران و روس از پشت خنجر زدند و در قضیه فشار سفارتخانه‌های اروپایی در تهران در موضوع امتیاز تنباکو و قتل امیرکبیر ما اقدامات آن‌ها منجر به دستور پادشاه احمق برای ریختن خون امیرکبیر شد. در قضیه برجام، اروپایی‌ها وظایف خود را به انجام ندادند و علی‌رغم خروج امریکا، آن‌ها باید با ایستادگی وظایف خود را در خصوص برجام انجام می‌دادند، اما اروپایی‌ها به بهانه‌های مختلف کار‌های خود را انجام ندادند و مرتب به ایران تأکید می‌کردند که نباید از برجام خارج شوید ولی عمل خودشان، همان خروج از برجام بود.»

کانال مالی که اروپایی‌ها چندین ماه قبل خبر آن را رسانه‌ای کرده‌اند و بعد از گذشت قریب یک سال از آن، هیچ اقدام مؤثری برای بهبود روابط مالی و تجاری ایران صورت نداده‌اند را نیز ایشان اینگونه فاقد ارزش عنوان می‌کنند: «کانال مالی اروپا که اخیراً مطرح کردند، بیشتر به یک شوخی تلخ شبیه است با آنکه سیاستمداران غربی کت و شلوار پوشیده و ادوکلن و کراوات می‌زنند و کیف سامسونت در دست دارند، اما باطن آن‌ها به معنای واقعی، وحشی است.»

ادعا‌های واهی نماینده امریکا در امور ایران

در حالی یک طیف داخلی همچنان مصر است با تئوری تسلیم و کوتاه آمدن در برابر خواسته‌های گسترده غرب اعم از امریکا- اروپا می‌توان بر مناقشات فی مابین مهر اتمام زد که چنین روش منسوخی منجر به افزایش خیره‌کننده مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور در دوران پسابرجام شده است و نشان داده چشم‌پوشی از اصول بدیهی کشور در عرصه روابط خارجی نه تنها توسعه را به همراه نمی‌آورد بلکه خود عامل افزایش تهدیدات نظامی، توسعه تحریم‌ها و تعمیق مشکلات اقتصادی کشور خواهد شد.

برایان هوک نماینده ویژه امریکا در امور ایران روز جمعه با حضور در جلسه کمیته روابط خارجی سنای امریکا بار دیگر تأکید کرد که باور‌های یک جریان سیاسی در داخل کشور از منطق حاکم بر دکترین سیاست خارجه امریکا فرسنگ‌ها فاصله دارد. وی گفته ایران تنها تحت فشار تحریم‌ها، انزوای سیاسی و تهدید نظامی به میز مذاکره بازخواهد گشت. او افزوده سیاست واشنگتن در قبال ایران بر اساس اعمال فشار حداکثری بر ایران و قراردادن این کشور تحت انزوای بیشتر دیپلماتیک است. هوک به فرارسیدن تاریخ اتمام ممنوعیت فروش اسلحه به ایران مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ اشاره کرده و گفته شورای امنیت نیاز به تمدید این ممنوعیت پیش از رسیدن تاریخ مذکور دارد.

شرطی شدنی که همچنان ادامه دارد

به نظر می‌رسد در شرایطی که به پایان گام سوم نزدیک می‌شویم، ایران باید گام‌های اساسی‌تر و مؤثرتری برای وادار کردن اروپا به تعهدات خود بردارد و نباید تنها به مواضع تریبونی و ضرب‌الاجل‌های کاغذی بسنده کند که ادامه همین روند اروپایی‌ها را گستاخ‌تر و جامعه ایران را شرطی‌تر خواهد کرد، کمااینکه رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود در اسفندماه سال ۹۷ با هشدار در این زمینه می‌فرمایند: «کار را در محدوده مقدورات کشور با جدیت دنبال بکنید، منتظر این و آن نباشید. ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام، [اما]برجام نتوانست مشکل اقتصادی کشور ما را برطرف کند و به ما کمک قابل توجهی بکند و نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند که وقتی آن بابا [رئیس‌جمهور امریکا]می‌خواهد از برجام خارج بشود، تا مدتی که او می‌گوید خارج می‌شوم، ما همین‌طور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود، ما شرطی شده‌ایم دیگر، مردم را ما شرطی کرده‌ایم. حالا هم «بسته اروپایی»، مردم را درباره بسته اروپایی شرطی نکنید.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار